Seizoen voorbij voor Dalfsen na nederlaag tegen Holten

In 4H speelde Dalfsen zondag thuis tegen Holten. Beide ploegen waren nog vol in de race voor de derde periodetitel. Het duel eindigde in 1-3, na een snelle voorsprong voor de thuisploeg. Een teleurgesteld Dalfsen speelt door de nederlaag volgende week niet meer voor de prijzen.

Ondanks een negende plaats was de ploeg van trainer Peter Reumer aan een sterke eindfase van de competitie bezig. Een overwinning op Holten had de Dalfsenaren in een zetel naar de periodewinst gezet. Ondanks een vroege voorsprong (doelpunt Erik Koedijk, 1-0) wisten de Holtenaren het tij te keren.

De 1-1 volgde daarna, ongelukkig in het eigen doel achter doelman Nijenhuis, waar de bal de achterlijn leek te hebben gepasseerd. Holten kreeg vlak voor rust een dubieuze strafschop. Alsof dat nog niet genoeg was ontving Frank Schurer daarbij ook nog eens zijn tweede gele kaart vanwege een onschuldige handsbal. Bas Tuitert wist het buitenkansje te benutten (1-2).

De 1-3 na een uur spelen van Jaap Huisman was de genadeklap. Holten werd door de overwinning periodekampioen en mag spelen voor promotie naar de derde klasse. Voor Dalfsen wacht komende zondag nog een uitwedstrijd tegen Haarle.

Haarle verloor op zijn beurt in en tegen Broekland (3-1). Een dure nederlaag tegen de Broeklanders die het seizoen in de middenmoot uitvoetballen. Haarle had bij winst namelijk de vierde plek in 4H bezet, omdat SV Zwolle met een gehavend elftal verloor in Ommen van OVC’21 (5-0). De vierde plaats geeft na volgende week ook recht op het spelen van nacompetitie. SV Zwolle staat nu vierde met één punt meer dan Haarle.

Foto’s: Kristian Giesen