Seizoen ten einde voor Rohda-aanvoerder Maurice Tepperik

Waar zijn teamgenoten zich alweer richten op het begin van de tweede seizoenshelft, kreeg Rohda Raalte-aanvoerder Maurice Tepperik vorige week een fikse domper te verwerken. De Heetenaar hoorde na een kijkoperatie dat voetballen er dit seizoen niet meer in zit: ‘Er zat kraakbeen los. In één klap is het seizoen daardoor weg. Ondanks dat ga ik er vol voor volledig terug te keren na de zomer.’

‘Aan het einde van de eerste periode, begin november, verstrekte ik mijn knie in de thuiswedstrijd tegen AFC Arnhem. In het ziekenhuis was even later niets opvallends te zien. Na vier tot zes weken aangepast trainen zou het herstel klaar moeten zijn. Echter bleef ik klachten houden in de winterstop. Daarom ben ik begin januari teruggegaan naar het ziekenhuis. Een kijkoperatie bracht aan het licht dat er kraakbeen los zat’, vertelt de 29-jarige verdediger.

Na het verwijderen van het kraakbeen is Tepperik komende vier tot zes weken gekluisterd aan een rolstoel. ‘Ik dacht voor de kijkoperatie dit seizoen nog te spelen, maar het totale herstel zal nu vijf tot zes maanden duren. Er is niet een vast plan dat je kunt uitvoeren om zeker te zijn van een vlekkeloos herstel. Ik ga er in ieder geval vol voor na de zomer terug te keren. Als dat lukt zal ik superblij zijn’, besluit de captain van de Raaltenaren positief.

Rohda Raalte speelt aanstaande zondag thuis tegen MSC. Een topduel in de Hoofdklasse C tussen de nummer twee (MSC) en nummer drie (Rohda Raalte). Twee punten is het ‘gat’ die de ploeg van trainer Martin Drent gaat proberen te overbruggen.

Foto: Annet van Raalten