SDOL-USV: Zwakenberg viermaal (5-1), Raalte stoomt door (3-5)

SDOL pakte vanmiddag in Luttenberg zijn eerste zege in de 5e klasse I. USV werd met liefst 5-1 naar huis gestuurd. In Wesepe vielen ook genoeg doelpunten, koploper Raalte won met 3-5 van de ploeg van trainer Dave Kok.

Grote man aan Luttenbergse zijde was vanmiddag Ludo Zwakenberg (foto, boven). De ervaren aanvoerder schoot liefst viermaal raak voor de ploeg van trainer Mario Koerkamp. Een welkome overwinning, want SDOL had in de voorgaande twee duels eenmaal verloren en eenmaal gelijkgespeeld. Mark Kortstee maakte de enige andere treffer in Luttenbergs voordeel. Sander Schaeffer had voor rust zijn ploeg USV nog wel weer terug in de wedstrijd geholpen (2-1), maar uiteindelijk mocht het in de tweede helft niet baten (5-1).

Wesepe scoorde vandaag driemaal. Toch moesten de rood-gelen een nederlaag slikken. Thuis tegen Raalte maakte de uitploeg liefst vijf treffers. Wesepe kwam op voorsprong na dik tien minuten spelen (1-0, Robin Kemper). Marnix van Santen trok tien minuten later dit verschil weer recht door namens Raalte de gelijkmaker te maken (1-1). Kort daarop kwam Wesepe weer op voorsprong na een treffer van Roy Schreur. Na rust nam de uitploeg van trainer Jan Plagman het heft in handen. Joeri Brouwer maakte snel de 2-2, waarna Nick van Tolij vlak daarop een penalty benutte (2-3).

Na een gelijkmaker van Robin Kemper (3-3), tekende Marnix van Santen voor zijn tweede van de middag (3-4). Semi Vural gooide namens de blauw-witten het duel in de slotsecondes definitief op slot (3-5).

Door de winst staat Raalte met de volle winst uit vier wedstrijden aan kop van 5I, gevolgd door SP Deventer met negen punten.

Volgende week speelt Raalte thuis tegen Ulu Spor en SDOL uit tegen SP Deventer.

Overige uitslagen 5e klasse I:

Sportlust Vroomshoop-SDOL 3-1
Ulu Spor-SP Deventer 3-5
Vilsteren-Go Ahead 1-1

 

Foto’s van SDOL-USV zijn gemaakt door Miranda Veldkamp. (Meer foto’s staan op svsdol.nl)