SDOL wint, jeugdig Raalte en Vilsteren ten onder

In 5A spelen zowel SDOL, Raalte als Vilsteren het seizoen uit zonder druk. De Luttenbergers wonnen knap van Bornerbroek (1-2). Raalte ging ten onder tegen Manderveen (2-1) in de slotsecondes. Vilsteren wist op zijn beurt niet te winnen thuis tegen La Premiere (1-3).

Vilsteren maakte zijn tweede doelpunt in de afgelopen acht wedstrijden. Hendriks bracht de 1-2 op het bord, nadat Robert Krüzen de Almeloërs op 0-1 en 0-2 had gezet. La Premiere won uiteindelijk met 1-3 door Willem Leur.

Bornerbroek staat op een zesde plaats en kreeg bezoek van nummer negen SDOL. De thuisploeg kwam via Peter Bolscher in de eerste helft nog wel op voorsprong (1-0). Toch wisten de Luttenbergers via Ruud Alferink (1-1) en Ludo Zwakenberg (foto, 1-2) een prima overwinning te bewerkstelligen.

Raalte speelde in Manderveen een teleurstellende wedstrijd. Tegen de nummer een-na-laatst, die nog maar twee wedstrijden wonnen dit jaar, werd met 2-1 verloren. Marnix van Santen krulde een vrije trap prachtig binnen in de eerste helft (0-1). De tweede helft kreeg de ploeg van trainer Jan Plagman echter de deksel op de neus. Booijink (1-1) en Wesselink (2-1) maakten in de slotminuten de goals. Overigens stond B1-speler Rick Bosch bij de Raaltenaren in de basis. Ook Akin Coskun, Ceyhun Bas en Robin Koch maakten hun debuut als invallers.

Komende zondag is het: SDOL-Mariënheem, Langeveen-Vilsteren en Raalte-Nieuw Heeten. Komende donderdag speelt Raalte het inhaalduel in en tegen Langeveen.