Luttenberg/Groesbeek – De handbaldames van SDOL hebben zaterdagavond ook de wedstrijd tegen middenmoter Groesbeeks Glorie gewonnen. De ploeg van trainer Peter Born zorgde ervoor dat ‘de glorie’ én de twee punten meegingen naar Luttenberg. In Groesbeek werd het 28-30. De uitslag verraadt de spannende slotfase, waarbij de Luttenbergse dames er uiteindelijk toch in slaagden de zege binnen te slepen en daarmee ook de tweede plaats in het klassement van de Eerste Klasse vast te houden. Vandaag (zondag 28/1) kan het Heinose HHZD deze tweede plek overigens nog weer opeisen. HHZD speelt vanmiddag (12.05uur) in Doetinchem tegen het laaggeklasseerde De Gazellen. Bij winst wisselen HHZD en SDOL op de ranglijst.

SDOL is duidelijk bezig met een mooie reeks. Na het verlies van 5 januari in Olst tegen Overwetering (26-21) won de blauwwitte formatie in sporthal DeAchterberg verrassend van koplopers SV Haarle (31-26). Daar werd vorige week de zege, ook weer thuis van Broekland/Nijhoff (29-25).  De zege op de Groesbeeks Glorie is dus de derde zege op rij.

Volgende week staat het uitduel tegen SV Dalfsen op het programma. Deze wedstrijd wordt op zaterdagavond 2 februari gespeeld in sporthal deTrefkoele. Aanvang 19 uur.