Luttenberg – Het affiche kán een van de pronkstukken van toekomstig Luttenbergs museum worden. De hoofdmacht van SDOL speelt zondagmiddag in de tweede ronde van de bekercompetitie namelijk tegen niemand minder dan grote broer Rohda-Raalte. Vriend en vijand zullen het er daarbij over eens zijn. Tenzij er grote wonderen gebeuren is het niet de vraag óf Rohda wint, maar met hoeveel. Als de Luttenbergers voor een verrassing zorgen en de rood-gelen uit Raalte uit het bekertoernooi stoten, wordt er in het jaar 2034 (als SDOL 100 jaar bestaat) bestaat nog steeds over gesproken. Met het affiche als trotse getuige.

Rohda Raalte speelt in de top van de hoofdklasse en draait daar op volle toeren. Afgelopen zondag behield de ploeg van Kick Maatman dankzij een 1-1 gelijkspel tegen medekoploper Be Quick 1887 de ongeslagen status.
SDOL (dat staat voor Samenspel Doet Overwinnen Luttenberg) begeeft zich daarentegen –verhoudingsgewijs- in de kelder van het amateurvoetbal. In de vijfde klasse H speelt de ploeg van Mario Koerkamp een sterk wisselend seizoen, dat zich tot nu toe vertaalt naar een vijfde plek. Meedoen om de titel lijkt er dit seizoen niet meer in te zitten. Wellicht dat er nog een prijs/periodetitel in het vat zit. In de tweede periode staan de Luttenbergers momenteel op een gedeelde tweede plek. Afgelopen weekend pakte SDOL een lekkere 5-2 overwinning tegen het lager geplaatste Nieuw-Heeten.

Het beeld van de komende bekerwedstrijd (dat zondagmiddag om 14.00 uur begint op sportpark de Achterberg) roept, ondanks de ongetwijfeld grote strijdlust van SDOL, het beeld op David tegen Goliath.
De supportersvereniging Rood-Geel zet een supportersbus in om de Rohdafans naar Luttenberg te brengen. Meer informatie hierover: zie de site van Rohda.

Bekerhistorie 2012:
SDOL versloeg in de voorronde: Sportlust Vroomshoop en Langeveen.
In de eerste ronde werd zaterdagvierdeklasser DKB verrassend verslagen (1-2)

Rohda-Raalte versloeg in de voorronde DOS Kampen en Achilles 12 en bekerde samen met vv Berkum verder.
In de eerste ronde werd zaterdag tweedeklasser Vroomshoopse Boys in Vroomshoop nipt met 0-1 verslagen.

Voor een volledige overzicht van de Sallandse bekerstrijd tot nu toe zie ‘Hier met die beker’ via onderstaande link.