SDOL ontvangt koploper SV Raalte

De 5e klasse I zit vol met ploegen uit de regio Salland. Het kan niet anders dan dat er wekelijks leuke en interessante wedstrijden op het programma staan. Zo ook komende zondag (13 okt) in Luttenberg. Want dan speelt SDOL (vier punten uit vier duels) tegen koploper Raalte (dertien punten uit vijf duels).

SV Raalte werd afgelopen zondag in de eerste helft thuis tegen Ulu Spor ‘overlopen’, maar breidde een 0-1 achterstand na rust weer recht (eindstand 1-1). ‘Ulu Spor heeft gewoon een hele goede ploeg. Een ploeg met veel kwaliteit. Het is meer een echt team, in vergelijking met hoe ik hen eerder bij Broekland meemaakte’, licht Raalte-trainer Plagman toe.

Komende zondag moeten de Raaltenaren op bezoek in Luttenberg bij SDOL. De Luttenbergers onder leiding van Mario Koerkamp verloren zondag bij Sportclub Deventer (2-1): ‘De eerste helft probeerden we een voetballende oplossing te zoeken in de verdediging waardoor we, na knullig balverlies, de 1-0 weggeven. Sportclub Deventer had in de eerste helft wel de betere kansen, al maken wij vlak voor rust de 1-1. Na rust krijgen zij in één van hun eerste uitvallen een penalty, waardoor we met 2-1 verliezen’, aldus SDOL-trainer Koerkamp.

SDOL-Raalte is dat een derby?
Koerkamp: ‘Ik vind de wedstrijd tegen Mariënheem de echte derby voor SDOL. Plagman: ‘Er zijn in onze competitie meerdere wedstrijden tegen tegenstanders uit de buurt. Ik zou het niet echt een derby noemen. Koerkamp over Raalte: ‘Zij hebben gewoon een goed voetballende ploeg. Het is geen ploeg die achterover leunt, ze zetten graag druk vooruit. Het is een lekkere tegenstander om tegen te voetballen. Plagman op zijn beurt over de tegenstander van zondag: ‘SDOL thuis of uit is een verschil. Zij zijn thuis in Luttenberg altijd lastig te bespelen.’

Raalte mist zondag alleen de langdurig geblesseerde Jef Hegteler.

SDOL mist Collin Holtmaat, die na de winterstop weer wedstrijdfit wordt verwacht.

Scheidsrechter is de heer E.J. Temmink.

SDOL-Raalte, zondag 13 oktober 14.00u.