SDOL krijgt terecht punt uit tegen La Premiere

‘Als je in de laatste minuut door een penalty zelf nog 1-1 kunt maken, dan is dat prettig natuurlijk. Een punt was ook zeker terecht voor ons’, zag SDOL-trainer Remco Solen na afloop van het uitduel in 5A tegen La Premiere.

‘De eerste helft hebben we goed gevoetbald. La Premiere zette ons onder druk, maar wij konden daar goed onderuit voetballen. Echt veel kansen hebben we ook niet gecreëerd, maar de wedstrijd was goed onder controle’, zag Solen. Zijn verdedigers konden echter niet voorkomen dat tien minuten na rust de 1-0 voor de thuisploeg werd gemaakt.

‘Zij brachten een lange spits (Selçuk Aydin, red.) in. Een voorzet op hem en het stond 1-0. Daarna verloren we de slag op het middenveld en hebben we een omzetting gedaan.’ Die verandering bracht meer grip aan Luttenbergse zijde. ‘In de laatste minuut werd de bal nog een keer naar voren gebracht. Hun verdediging was daardoor geklopt, waarna een aanvaller van ons in het strafschopgebied werd neergelegd. De uitstekend leidende scheidsrechter gaf terecht een strafschop.’ Siebe Lorkeers bracht hierdoor een puntje mee naar Luttenberg (1-1).

SDOL heeft hierdoor tien punten uit zes duels en staat op een zevende plaats. Komende twee weken is men op zondag vrij. Op dinsdag 21 oktober speelt SDOL een oefenduel tegen OVC’21.