SDOL fors onderuit: ‘Halve kansen waren genoeg bij hen’

SDOL gaat dit seizoen, waarin men 85 jaar bestaat, de strijd aan in de vierde klasse. Dat is voor de Luttenbergers een unicum te noemen. In het eerste bekerduel leerde men echter wel op harde wijze kennis maken met derdeklasser De Tukkers. De ploeg van trainer Mustafa Aygun (foto, rechts) verloor in eigen huis met 0-7. ‘Het krachtsverschil mag er wel zijn, maar 0-7 verliezen is natuurlijk nooit leuk’, licht Aygun toe.

‘De Tukkers heeft kwalitatief betere spelers, die ambitieus zijn om de stap naar de tweede klasse te maken. Na de eerste vijf minuten onder druk te hebben gestaan pakten we het een fase goed op en kregen wij ook twee hele goede mogelijkheden. Toen we echter na een penalty, volgens mijn spelers een onterechte, op 0-1 achterkwamen, waren we het helemaal kwijt tot aan de rust. Zij liepen uit naar 0-6. Alles leek erin te vliegen. De Tukkers scoorde totaal vier goals uit de omschakeling. Dat heeft ook met kwaliteit te maken’, weet de Deventenaar.

Uiteindelijk wist de ploeg uit Albergen in de tweede helft nog eenmaal te scoren (0-7). Jelle Hulskotte (driemaal), Joep Egberink (tweemaal), Kjell Huisman en Bauke Haarhuis kwamen als doelpuntenmakers uiteindelijk op papier. SDOL speelt komende weken nog tegen Juventa’12 en Hector in de beker.

Aygun: ‘Afgelopen dinsdag speelden we een oefenduel tegen SV Twello en wonnen we met 2-3, dat zegt mij meer dan de uitslag van vandaag. Al heb ik ook vandaag echt wel goede dingen gezien. We blijven vasthouden aan onze manier van spelen. Dit resulteert in druk zetten en vaste patronen in een aanvallende speelwijze. Ook in de vierde klasse, waarin de doelstelling helder is om niet te degraderen, gaan we hier geen aanpassing in doen.’

Bij de Luttenbergers vertrokken Lars te Wierike (knieproblemen) en Sander Oosterlaken (vv Hellendoorn), waardoor Aygun aan het puzzelen komt met name centraal achterin. ‘Ik wil niet van buiten jongens erbij trekken, ondanks dit ik uit Deventer spelers ken. Dat past niet bij SDOL. We gaan het met eigen aanwas vanuit de jeugd en het tweede elftal doen.’

Vanaf 22 september wacht SDOL in 4G op zondag enkele mooie derby’s in Salland. Echter begint de ploeg van Aygun met een lastige uitwedstrijd in Zwolle tegen Ulu Spor.

Foto: Facebook Mustafa Aygun