SDOL en Hoonhorst pakken drie punten

In 5A wisten Hoonhorst en SDOL beiden te winnen. De Luttenbergers wonnen thuis van La Premiere met 2-1. Hoonhorst won op overtuigende wijze het uitduel van Nieuw Heeten (1-5).

SDOL bevindt zich in de middenmoot van 5A. De ploeg van Remco Solen kan zich met name richting om het seizoen goed af te sluiten en nog mee te draaien om de tweede periodetitel. Na het verlies van vorige week tegen Raalte (2-1) werd in het thuisduel tegen La Premiere wel gewonnen.

Mark Alferink (1-0) en Daan Hobert (2-0) maakten al vroeg in het duel de doelpunten in Luttenberg. Tien minuten voor tijd was het Andrew Schreuder (2-1) die nog wat terugdeed namens de Almeloërs, maar dit bleek te weinig. SDOL heeft 17 punten uit 14 duels. Komende zondag is men vrij.

Hoonhorst moet hard werken om zich bij de top in 5A te scharen. Afgelopen zondag haalde de ploeg van trainer Bert Spies de derde competitie-overwinning op rij. Ondanks een wedstrijd minder gespeeld te hebben lijkt het gat tot de top-3 in 5A nog net wat te groot. Of zou er nog een prachtige inhaalrace inzitten?

In en tegen Nieuw Heeten werd in ieder geval gewonnen. Bij een 0-1 ruststand (doelpunt Mike Niens), wist Hoonhorst in de tweede helft fors uit te lopen. Brenden Eijkelkamp (0-2), Sten Klein Herenbrink (0-3), opnieuw Mike Niens (0-4) en Robin Broeks (0-5) scoorden, alvorens de thuisploeg aan het einde pas wat kon terug doen via Koen Kemper (1-5).

Hoonhorst heeft 26 punten uit 14 duels. Nieuw Heeten heeft met een gelijk aantal duels precies de helft van het aantal punten. Aanstaande zondag is het Hoonhorst-Bornerbroek en USV-Nieuw Heeten.

Foto: archief