Scott Calderwood nieuwe assistent-trainer GA Eagles

Na mislukte pogingen om Paul Bosvelt bij FC Twente los te weken, is GA Eagles er wel in geslaagd om Scott Calderwood (foto, midden) te presenteren als assistent-trainer naast hoofdtrainer Dennis Demmers.

Scott (37) is de zoon van voormalig GA Eagles-hoofdtrainer Jim Calderwood en traint ook SC Silvolde. Met deze ploeg promoveerde hij afgelopen seizoen van de eerste klasse naar de Hoofdklasse zondag. Hij gaat de baan in Deventer combineren met die in Silvolde.

Calderwood ‘junior’ tekent in Deventer voor één seizoen. Hij speelde in zijn spelersloopbaan onder meer voor Willem II, Heracles en Babberich. Als trainer was de geboren Engelsman onder meer actief bij Rietvogels, de jeugd van De Graafschap en DZC’68.

Aan het einde van 2014 is de nieuwe assistent-trainer overigens een tijd uit de roulatie geweest, nadat een tumor in zijn bijnier was ontdekt. Vader Jim verving zijn zoon toen bij SC Silvolde. Inmiddels is hij weer helemaal terug. Net als Dennis Demmers heeft Calderwood een goed netwerk in het amateurvoetbal.

Foto: Jos Overgoor (www.sportclubsilvolde.nl)