Schmidt en Antonia scoren voor winnend GA Eagles

Na vier wedstrijden zonder zege wist Go Ahead Eagles zaterdag voor het eerst in 2014 weer te winnen. De Deventenaren versloegen een zwak spelend AZ. 

De thuisploeg had vanaf minuut één een veldoverwicht en drukte het de tegenstander uit Alkmaar terug op eigen helft. Grote kansen leverde dit niet per se op. Go Ahead kwam uiteindelijk op voorsprong door een geweldig afstandsschot van Doke Schmidt. De rechtsback haalde van 25 meter afstand uit en zag zijn pegel via de paal achter doelman Esteban in het Alkmaarse doel ploffen.

In de tweede helft lag het initiatief meer bij AZ. Maar een opening in de Deventer defensie werd niet gevonden. Net als tegen RKC gebeurde er in de slotfase nog weer van alles. In de 85e minuut omspeelde invaller Jarchinio Antonia  doelman Esteban en schoof de bal richting doel, waar Johann Berg Gudmundsson op de lijn de bal ongelukkig in zijn eigen goal schoot. In de extra tijd redde Roy Beerens met een door Falkenberg van richting veranderd schot de eer voor AZ: 2-1.

De promovendus uit Deventer klimt daardoor naar een verdienstelijke twaalfde plaats op de ranglijst, AZ blijft zevende.

Go Ahead Eagles – AZ 2-1 (1-0)
’36 Doke Schmidt 1-0
’86 Jarchinio Antonia 2-0
’90+4 Roy Beerens 2-1

Opstelling GA Eagles: Stephan Andersen; Doke Schmidt, Bart Vriends, Jop van der Linden, Xandro Schenk; Sjoerd Overgoor (87. Mawouna Amevor), Erik Falkenburg, Deniz Türüç; Joey Godée (75. Jarchinio Antonia), Marnix Kolder (67. Jeffrey Rijsdijk), Xander Houtkoop.