Schenkeveld van proefspeler naar contractspeler PEC Zwolle

Verdediger Bart Schenkeveld (foto, links) tekent een driejarig contract bij PEC Zwolle. De proefspeler heeft de technische leiding van de Zwollenaren weten te overtuigen. Eerder leek door het contracteren van verdediger Dirk Marcellis er geen contract in te zitten, maar onder andere het vertrek van Jesper Drost naar FC Groningen bood weer financiële ruimte.

De voormalig jeugdspeler van Feyenoord kreeg afgelopen seizoen geen nieuw contract meer aangeboden in Almelo. Schenkeveld speelde na zijn Rotterdamse periode bij Excelsior en Feyenoord enkele seizoenen voor Heracles.

In de voorbereiding wist de 23-jarige centrumverdediger prima mee te komen met PEC Zwolle, waardoor hij nu is vastgelegd.

Bart Schenkeveld: ‘Ik ben erg blij met de kans die PEC Zwolle mij heeft gegeven. Dat m’n conditie op peil houden en meetrainen uiteindelijk leidt tot een langdurig contract, is super. Dit is het begin van een mooi nieuw hoofdstuk in mijn carrière, waar ik ontzettend veel zin in heb.’

Gerard Nijkamp, technisch directeur PEC Zwolle: ‘Met de komst van Bart Schenkeveld zijn we zeer content. Door het vertrek van Jesper Drost ontstond er een mogelijkheid om opnieuw naar de situatie rondom Schenkeveld te kijken. Hij traint vanaf de voorbereiding al mee met onze selectie en heeft in die periode een uitstekende indruk achtergelaten. Ook zijn mentale weerbaarheid vind ik het benoemen waard. Toen anderhalve week geleden Dirk Marcellis werd gecontracteerd, was dat voor Schenkeveld alleen maar een motivatie om nog harder te werken op het veld. Deze instelling levert hem, uiteraard in combinatie met zijn voetballende kwaliteiten, nu een contract op.’

Foto: Johan Wolff