Schalkhaar–Rohda Raalte finale Berghuistoernooi 2015

Naar aanleiding van het naderende 70-jarige bestaan van Schalkhaar – 1 september 1945 is de officiële oprichtingsdatum – hebben een aantal leden de handschoen opgepakt om weer een ouderwets voorbereidingstoernooi te organiseren dat de afgelopen week heeft geresulteerd in het Berghuis Toernooi 2015.

De finalewedstrijd zal zaterdag om 19.00 uur op sportpark Horsterhoek plaatsvinden tussen het organiserende Schalkhaar en hoofdklasser Rohda Raalte. Schalkhaar wist dinsdagavond in een enerverende en kwalitatief hoogstaande wedstrijd 1e klasser Tubantia te verslaan, terwijl Rohda Raalte, ondanks het gemis van een groot aantal geblesseerde basiskrachten, tweede klasser Helios Deventer uiteindelijk wist te verslaan (2-1).

De finale is van tevoren een boeiend affiche. Rohda Raalte heeft in de aanloop naar het nieuwe seizoen duidelijk gemaakt als doelstelling te hebben dit seizoen te willen promoveren naar de topklasse en staat altijd voor verzorgd en aantrekkelijk voetbal. Prettig is dat tijdens de finale een aantal spelers terugkeren in de selectie van hoofdtrainer Martin Drent, zodat de meerwaarde voor de gasten groter is en het publiek geconfronteerd zal worden met de kwaliteiten van een sterke hoofdklasser. Ook Schalkhaar heeft dit seizoen zijn ambities aangegeven door te streven naar een positie van de eerste vier in de 2e klasse J. De wedstrijd tegen Tubantia van afgelopen dinsdag gaf aan dat er veel potentie in de groep zit van hoofdtrainer Hans van der Hoop en het team bereid is kwaliteit te koppelen aan inzet en beleving.

Voorafgaand aan de finale zal er om 17.00 uur om de 3e en 4e plaats gespeeld worden door Tubantia en Helios. Tubantia zal zich ongetwijfeld willen revancheren voor de gevoelige nederlaag tegen Schalkhaar, terwijl Helios vorig seizoen al heeft laten zien over een sterk collectief te beschikken dat het de latere kampioen Tubantia nog erg lastig heeft gemaakt. Het vertrek van Sander Krijns en Fabian Put heeft natuurlijk zijn sporen nagelaten, maar een ingespeeld en volledig Helios zal ongetwijfeld ook dit seizoen weer meestrijden om de topposities in de 2e klasse J.

Als afsluiting van het Berghuistoernooi en ter gelegenheid van het 70-jarig bestaan van Schalkhaar zal er vanaf 21.00 uur in het clubhuis een spetterend optreden plaats vinden van de band “EDGE” uit Apeldoorn.

De toegang voor de finalewedstrijden is gratis.

Zie hieronder de doelpunten van de halve finale Helios-Rohda Raalte (1-2) gemaakt door Rohda RaalteTV:

Foto: Screenshot RohdaRaalteTV