Overwetering laat het beste in Schalkhaar naar boven komen

Overwetering leed gisteren een nederlaag in en tegen Schalkhaar (2-1). De ploeg van trainer Henk van Norel is bezig aan een prima seizoen als promovendus in 2J, maar kende gisteren een off-day waardoor Schalkhaar, dat de punten uitstekend kon gebruiken, er met de drie punten vandoor ging.

Schalkhaar was er veel aan gelegen om te winnen op het eigen sportpark De Horsterhoek. Achteraf bleek dat bij verlies tegen de ploeg uit Olst Schalkhaar op de dertiende plek was komen te staan. Een plek die aan het einde van het seizoen directe degradatie inhoudt. Ook had de ploeg van trainer Hans van der Hoop vorige week van directe concurrent WVV’34 met liefst 5-0 verloren en werd er sinds 13 oktober niet meer gewonnen. De druk was dus groot om iets te forceren voor de winterstop.

De eerste helft was van zakelijke aard. Schalkhaar wilde wel en zette druk op Overwetering, toch resulteerde dit niet in grote kansen. Overwetering leek een off-day te hebben en produceerde weinig in het eerste deel van de wedstrijd. Pas na de 1-0 van Schalkhaar (doelpunt Jeremy Bruins) in de 70e minuut gooide Overwetering de schroom van zich af en voetbalde verder naar voren. Mede hierdoor maakte aanvaller Bram van Bessen tien minuten voor tijd zijn vierde van het seizoen (1-1). Van Bessen kon simpel intikken na goed voorbereidend werk van Ferdi van Breukelen.

Toen beide ploegen zich verzoend leken te hebben met één punt kreeg Jordi van Breukelen zijn tweede gele kaart. In de slotsecondes stond Overwetering hierdoor met tien man en rook Schalkhaar nog de kansen. Can Bayraktar geloofde ook in die kansen voor Schalkhaar, want de aanvaller lobte de bal over Overwetering-doelman Hafkamp nadat hij was ontsnapt aan de verdediging van de groen-gelen (2-1).

Door het verlies gaat Overwetering met twintig punten uit dertien duels en een prima zesde plaats de winterstop in. Men hervat op zondag 19 januari de competitie uit tegen hekkensluiter SC Enschede.

Foto: Pim Nauta (Deventervoetbal)