Schalk direct op dreef voor Go Ahead

Go Ahead Eagles wist in het eerste oefenduel goed het net te vinden. In de traditionele opening in en tegen Terwolde scoorde de eredivisionist achttien keer. De tegenstander, die uitkomt in de vijfde klasse, maakte in de tweede helft een eretreffer.

Rijsdijk maakt na 23 minuten het eerste doelpunt. Daarna zorgden Kolder (2), Türüc (2), Vriends en Reimerink voor de 0-7 ruststand. Na de pauze werd de gehele basiself door Foeke Booy gewisseld. en werd er nog elf keer gescoord. Schalk werd de grote man en maakte er vijf. De andere treffers kwamen op naam van Ten Den (3), Rijsdijk, van Ooijen en Lambooij. Van der Hart en Amevor ontbraken bij dit duel. De laatst genoemde brak een teen afgelopen week en zit drie weken met zijn linkervoet in het gips.

Het volgende oefenduel is aanstaande dinsdag in Lichtenvoorde. Dan neemt Go Ahead Eagles het op tegen Longa ’30. Deze wedstrijd is tevens het afscheidsduel voor Dave Bus, die zijn carrière begon bij Longa en afsloot bij Go Ahead Eagles. Voor de liefhebbers organiseert de supportersverening van GA Eagles een Dave Buscombi.