SC Lemele is al geruime tijd met de gemeente Ommen in discussie over de exacte uitvoering van de herinrichting van Sportpark Zandeinde. De vereniging heeft een gebrek aan trainingsruimte, waardoor de selectie en de dames inmiddels al geruime tijd op het hoofdveld hebben getraind. Bij de geplande herinrichting van het sportpark wil de club graag het hoofdveld als kunstgrasveld vernieuwen. Zodoende kan men aan de gevraagde trainingscapaciteit voldoen. Daarnaast wil de vereniging graag een multifunctioneel kunstgrasveld wat ook gebruikt kan worden voor gymnastiek van de basisschool Ichtus, of andere sportieve activiteiten.

“De gemeente Ommen is echter van plan om nu enkel het sportpark zo aan te passen zodat de velden voldoen aan de richtlijnen van de KNVB. Een van de voornaamste redenen hiervoor is dat de gemeente zich met de aanleg van het sportpark Westbroek in Ommen (voor OVC’21 en OZC Ommen) in de schulden heeft gewerkt en hier uit wil komen door te bezuinigen op de kleine kernen zoals Lemele.”, verklaren actievoerders van het bestuur op de site van SC Lemele.

Het bestuur riep iedereen die S.C. Lemele een warm hart toedraagt op om met hen mee te gaan naar de raadsvergadering van de gemeente Ommen op donderdag 21 juni. Door met velen aanwezig te zijn, herkenbaar als leden van S.C. Lemele door middel van jas, shirt en/of sjaal, wilde men de gemeente Ommen laten zien dat deze kwestie leeft in Lemele en men zich niet zomaar aan de kant laat zetten. Aan deze oproep werd flink gehoor gegeven.

“Er was een flinke opkomst en dat heeft zeker een goede indruk achtergelaten bij de burgemeester, wethouders en raadsleden van de gemeente Ommen. Maar de aanwezigen hebben ook gehoord dat we er nog niet zijn. Deze week hebben de verschillende politieke partijen zich uitgesproken voor de aanleg van een kunstgrasveld in Lemele. In de raadsvergadering, van volgende week donderdag 28 juni, zal er daadwerkelijk gestemd worden. Wat houdt dit in? Op dit moment hebben we eigenlijk nog niets, behalve de beloftes van de raad en de wethouder dat men positief tegenover de aanleg van een kunstgrasveld staat. Als men volgende week toch besluit om tegen te stemmen, dan gaat de aanleg alsnog niet door. Dit mag niet gebeuren, zeker niet nu we al zover zijn gekomen.”, aldus het bestuur van SC Lemele. Men roept iedereen op om komende donderdagavond opnieuw aanwezig te zijn bij de raadsvergadering in Ommen.

bron: www.sclemele.nl