Raalte/Heino – Het was wellicht één van de meest gebruikte typeringen rondom de voetbalclinic van Rohda-Raalte en de VVHeino: verbroedering. Dit begrip werd dermate vaak gebruik dat een willekeurige buitenstaander haast zou vermoeden dat er in verleden grote conflicten of slaande ruzie is geweest….  De oprechte Sallander weet echter beter. Al enige decennia is er sprake van een enige animositeit die zich vooral op het sportieve vlak afspeelt. Rohda wordt wel eens hooghartigheid verweten, of wordt verantwoordelijk gesteld voor het wegtrekken van getalenteerde spelers bij de sportclubs in de regio. Ook speelt de bestuurlijke slagkracht de Raalter ploeg wel eens parten: zo kreeg de hoofdklasser twee jaar geleden een tweede kunstgrasveld, terwijl het volgens gemaakte afspraken ‘nog niet aan de beurt’ was.
Wie intussen kijkt naar de feiten ziet dat er door de jaren een sprake is van een uitwisseling van spelers en bestuurlijke contacten die meer wijzen op toenemende afstemming en samenwerking dan op strijd en afgunst. Dat daarbij de sportieve animositeit fier overeind is gebleven is voor niemand slecht.

De (toenemende) samenwerking en verbroedering werd vrijdagavond op het sportpark van Rohda mooi tot uiting gebracht door de poort van groen/witte én rood/gele balonnen en wellicht nog treffender door de presentator van de avond Sander  Bekkink. Hij had (zie foto) voor de gelegenheid beide sjaals omgedaan…