San Francisco Deltas verwelkomt Kenny Teijsse

Het huwelijk tussen Kenny Teijsse en GA Eagles is over. Teijsse vertrekt naar San Francisco Deltas dat uitkomt op het tweede niveau in Amerika. Na een goed eerste seizoen liep het dit seizoen in Deventer stroever voor de geboren Amsterdammer. Nadat Teijsse weigerde om op de tribune plaats te nemen bij het uitduel tegen FC Groningen lijkt deze transfer nu de beste optie voor beiden.

Sinds zijn komst, in de zomer van 2015, kon de multifunctionele speler rekenen op populariteit bij de supporters. Na driemaal te zijn uitgeleend door FC Utrecht aan FC Oss, Helmond Sport en Sparta kon de van origine linksback zijn draai in Deventer aardig vinden. Vorig seizoen promoveerde Teijsse met de rood-gelen en had hier met 25 duels en 4 goals een wezenlijk aandeel in. Vaak geposteerd in de verdediging, af en toe gebruikt als stormram in de voorste linie.

Trainer Hans de Koning gebruikte de verdediger dit seizoen slechts tweemaal als basiskracht. De overige elf keer viel Teijsse in. In Amerika gaat hij onderdeel worden van een ‘project’. Zijn nieuwe club San Francisco Deltas heeft als doel snel naar de hoogste divisie te promoveren. Wanneer de werkvergunning in Amerika rond is vliegt Teijsse definitief uit.

Foto: Johan Wolff