Sam Hendriks van Ajax naar GA Eagles

Tegenover wie Sam Hendriks (21) ook de interesse van Go Ahead Eagles kenbaar maakte; hij kreeg steevast dezelfde reactie. “Prachtige club! Moet je doen.” Voor Hendriks betekenden die woorden van familie en vrienden slechts een bevestiging van zijn eigen gevoel. De spits tekende vandaag voor drie jaar bij Go Ahead Eagles.

Sam Hendriks maakte de afgelopen drie jaar bij Ajax kennis met de nodige Amsterdamse bluf. Als geboren en getogen Doetinchemmer verloor hij echter nooit zijn eigen nuchtere inborst. “Ik ben dan ook niet iemand die meteen een basisplaats gaat eisen. Ik moet ‘m verdienen”, weet hij. “Daarvoor zal ik keihard moeten werken. Gelukkig is dat een belangrijk onderdeel van mijn spel. Ik doe er alles voor om belangrijk te zijn voor het team met goals en assists. Loer constant op die ene voorzet of steekpass.”

De woorden van de jeugdinternational worden ondersteund door zijn statistieken. Vorig seizoen scoorde hij namens Jong Ajax in de Jupiler League 14 keer in 28 wedstrijden. En tijdens zijn debuut in Ajax 1 – hij viel tien minuten voor tijd in tegen Vitesse – leverde hij een puntgave assists op Lasse Schöne. “Mijn jaren bij Ajax waren erg leerzaam”, aldus Hendriks. “Als Achterhoeker kwam ik op alle fronten in een andere omgeving terecht. Als mens en speler heb ik me goed kunnen ontwikkelen.”

Tekst: www.ga-eagles.nl / Foto: Johan Wolff

Zie ook ons overzicht van de contracten GA Eagles