UPDATE: Uitspraak omtrent gestaakt duel Sallandia-SDOL

In 5G werd zondag het duel tussen Sallandia en SDOL gestaakt. Bij de thuisploeg waren na 80 minuten nog maar zes veldspelers over. Vijf spelers van de Deventer club waren inmiddels met een rode kaart van het veld gegaan, waarna de reglementen aangeven dat het duel gestaakt dient te worden.

In een reactie laat een speler van SDOL ons weten: ‘Het duel werd na mijn mening terecht gestaakt. De rode kaarten die gegeven werden door de scheidsrechter waren allemaal terecht. In een kwartier tijd vielen er vijf rode kaarten. Het begon met een rode kaart toen onze aanvaller werd geschopt bij een corner. Twee andere spelers van Sallandia kregen vervolgens rood voor protesteren. Daarna nog iemand die een kopstoot uitdeelde en vervolgens nog een speler die de scheidsrechter uitschold’.

Scheidsrechter Mulder kon vervolgens niet anders dan het duel te staken bij een 2-2. Over een eventueel vervolg van het duel en de consequenties zal de KNVB in een later stadium beslissen.

 

UPDATE – 16-03

KNVB Oost heeft inmiddels de betrokkenen gehoord en uitspraak gedaan. Sallandia krijgt een geldboete (hoogte onbekend), vier punten in mindering en SDOL wint het duel reglementair met 0-3.