Sainsbury (PEC Zwolle) wint de Azië Cup 2015

Trent Sainsbury heeft met Australië de Azië Cup 2015 gewonnen! In een spannende finale werd Zuid-Korea na verlenging met 2-1 verslagen. Het eerste doelpunt voor Australië werd voorbereid door Sainsbury, die met een prachtige assist Massimo Luongo in staat stelde om een afstandsschot te lossen. Zijn trap plofte buiten het bereik van de Zuid-Koreaanse doelman tegen het net.

Diep in blessuretijd kwam Zuid-Korea langszij, waardoor er een verlenging noodzakelijk was. Vlak voor het verstrijken van de eerste helft van deze verlenging, nam het gastland wederom de leiding. James Troisi schoot een rebound binnen (2-1). Door dit doelpunt wint Australië voor het eerst in de historie de Azië Cup.

Verdediger Sainsbury kan ook persoonlijk terugkijken op een uitstekend toernooi. De Zwollenaar miste geen minuut en was in de halve finale trefzeker vanuit een hoekschop. Ook tijdens de eindstrijd liet hij zich gelden, met een assist en sterk verdedigend optreden. Sainsbury vliegt begin deze week terug naar Nederland, waarna hij zich ongetwijfeld met opgeheven hoofd meldt bij de selectie van Ron Jans in het IJsseldelta stadion.

Bron: www.peczwolle.nl