Promotie glipt Marienheem tussen de vingers door in Renkum

Eventjes leek Mariënheem volgend seizoen vierdeklasser te zijn. Exact twee minuten met een 1-2 voorsprong. In Renkum speelde de ploeg van trainer Sander Brinkman de return tegen RVW. Na de 68e minuut stond het namelijk 1-2 voor de Sallanders, echter glipte het daarna tussen de vingers. RVW won uiteindelijk met 3-2 en is volgend seizoen vierdeklasser.

Op een sfeervol Sportpark Wilhelmina in het Gelderse Renkum kwam de thuisploeg na 20 minuten op voorsprong (1-0). Nog voor rust wist Simon Rijsemus de stand weer gelijk te trekken namens de Mariënhemers (1-1). Een mooie opsteker! Na rust werd het meegekomen Mariënheemse publiek nog meer verwend toen aanvaller Lean Hobert de 1-2 binnen legde.

Cruciaal was dat RVW niet lang op achterstand stond en twee minuten later alweer op 2-2, door een benutte penalty door Fabian Mösle. In de 83e minuut wist RVW de wedstrijd niet in een verlenging te doen eindigen, het werd 3-2. ‘Zuur, want we waren echt behoorlijk dichtbij. Al met al kunnen we wel terugkijken op een mooi seizoen’, laat doelpuntenmaker Simon Rijsemus weten.

Door het minieme verlies verblijft Mariënheem ook volgend seizoen in de vijfde klasse. RVW promoveert op zijn beurt naar de vierde klasse!

Foto: Dick Martens (Twitter)