Runherd (Vilsteren) verliest met opgeheven hoofd (2-1)

Vilsteren heeft na de winterstop een nieuwe trainer. Na het afscheid nemen van Marc Slettenhaar werd Dik Runherd aangesteld als de nieuwe man voor de Vilsterense groep. De oefenmeester beleefde vandaag zijn eerste competitiewedstrijd in 5I. Runherd en zijn ploeg verloor uit tegen Sportclub Deventer met 2-1, maar kijkt postief terug.

‘Er wordt goed getraind en de beleving is zeer zeker aanwezig. Vandaag kwamen we er in de eerste helft niet aan te pas. Nadat het 1-0 was geworden kreeg Casper Mars overigens nog wel een goede kans op de 1-1. Hij schoot echter op de paal’, vertelt Runherd.

‘Na rust hebben we compacter gespeeld en zijn we in balbezit beter gaan voetballen. Thomas Jutten scoorde al vrij snel in de tweede helft de gelijkmaker: 1-1. Daarna kregen wij de mogelijkheden om op voorsprong te komen. Enkele minuten voor tijd schiet Casper Mars net over, na een goede voorzet van Daan Hendriks. Vervolgens kregen we in de blessuretijd een terechte strafschop tegen, waardoor Sportclub Deventer wint’, eindigt Runherd.

Vilsteren lijkt een nieuwe weg te hebben ingeslagen. Met nog slechts één punt uit twaalf wedstrijden krijgt de hekkensluiter in 5I komende zondag koploper Raalte op bezoek.