Ruim 61.000 euro voor Sallandse sportclubs

Vrijdag 17 januari kregen 47 Sallandse sportclubs een cheque overhandigd tijdens de Deventer Sportverkiezing. De clubs ontvingen die avond in de Deventer schouwburg flinke sponsorbedragen uit handen van Salland Zorgverzekeringen. In totaal werd er voor € 61.296,- aan cheques uitgereikt.

De sportclubs hebben de bedragen bij elkaar gespaard door in november en december 2013 mee te doen aan de Salland Clubactie. Deelnemende clubs spaarden daarmee de afgelopen maanden voor een geldbedrag, terwijl hun leden bij Salland met korting een zorgverzekering konden afsluiten.

Flinke bedragen voor Sallandse voetbalclubs
Totaal werd er voor € 61.296,- aan cheques uitgereikt door Salland Zorgverzekeringen. De bedragen die de clubs ontvingen liepen op tot € 4.564,-. Dat hoogste bedrag werd binnengehaald door Sc. Overwetering. Ook de andere Sallandse voetbalclubs hebben flink gescoord met deze actie. Zo scoorden Rohda Raalte, SV Heeten, Sportclub Wesepe en Blauw Wit ’66 bedragen van respectievelijk € 3.570, € 895, € 1.847 en € 1.673. De sportclubs gebruiken het opgehaalde sponsorbedrag op verschillende manieren. Blauw Wit ’66 zet dit bedrag bijvoorbeeld in voor een nieuwe geluidsinstallatie op het sportpark.

Bas van der Linden van Salland Zorgverzekeringen: “We zijn trots op deze samenwerking met maar liefst 47 sportclubs. Deze clubs zetten mensen letterlijk in beweging en dat is precies wat onze missie is. We zijn blij dat we met de Salland Clubactie het bewegen nog weer extra kunnen stimuleren en clubs kunnen ondersteunen.”

Spelersbus voor één dag
Naast de cheques voor de sportclubs verlootte de zorgverzekeraar tijdens de Deventer Sportverkiezing ook een dagje met de enige echte spelersbus van eredivisieclub Go Ahead Eagles. Die prijs werd in de wacht gesleept door voetbalvereniging SV Helios.

Met de bekendmaking van de bedragen sloot Salland Zorgverzekeringen de afgelopen actieperiode af. Sportclubs die komend jaar ook mee willen doen kunnen zich aanmelden via www.salland.nl/clubactie.