GA Eagles tegenstander in 1000e eredivisieduel Vitesse

‘Never change a winning team’ luidt het gezegde. Foeke Booy lijkt hier ook van op de hoogte, want Go Ahead Eagles start zaterdag tegen Vitesse met dezelfde elf als afgelopen week tegen NAC.

Dat betekent dus dat Van der Hart in de goal start, ‎maar opvallend genoeg ook dat, de van een schorsing terugkerende, Türüç op de bank kan plaatsnemen. Daarbij ontbreekt Kolder (altijd nog geblesseerd) en start Schalk in de spits.

Vitesse speelt z’n 1000e eredivisieduel‎ en moet het daarin doen zonder keeper Velthuizen. Dat betekent dat Room (foto) zal starten in het tiende eredivisieduel tussen de twee in Arnhem. Room verdedigde de eerste helft van het vorige seizoen nog het doel van de Eagles. In de winterstop werd de keeper werd na blessures bij Velthuizen en reservedoelman Meerits door Vitesse teruggehaald.

In de negen voorgaande edities eindigde het drie keer gelijk, drie keer won Vitesse en drie keer gingen de punten naar Deventer. In de laatste editie werd gelijkgespeeld (2-2, goals van Kolder, Antonia, Kashia en Pröpper), de een-na-laatste wedstrijd in Arnhem, maart 1996, werd door Go Ahead met 0-3 gewonnen. Dat was tevens de laatste uitwedstrijd voor Go Ahead zonder tegengoal.

Vitesse staat momenteel een punt boven de Eagles, doet dat met aardig voetbal maar vergeet punten te pakken. Go Ahead kan daarover mee praten. Het leukste voetbal is zaterdagavond dus geen garantstelling voor drie punten.

‎Scheidsrechter bij het duel is de heer Van Sichem.

Vitesse – GA Eagles. Zaterdag 29 november, aanvang 19.45 uur.