GA Eagles stoomt door en wint ook bij Helmond Sport

De teller voor GA Eagles-trainer Hans de Koning loopt lekker door. Inmiddels is zijn ploeg al acht duels ongeslagen en tankt men volop zelfvertrouwen richting de play-offs. Een belangrijke stap, om de eerste ronde te mogen overslaan, werd vrijdagavond gezet. Uit tegen Helmond Sport werd met 0-4 gewonnen.

Zonder de geblesseerde centrum-spitsen De Kogel en Ten Den kregen de Deventenaren al vroeg het vuur aan de schenen. Strijbosch mocht aanleggen vanaf elf meter, nadat Lambooij Helmond Sport-aanvaller Kerk had gevloerd. Strijbosch faalde echter door de strafschop over het doel van Theo Zwarthoed te schieten.

Vervolgens namen de bezoekers het initiatief over. Maatsen wist nog voor het halfuur gelegenheidsspits Teijsse te vinden. Hij kopte snoeihard raak (0-1).

Na rust moest Zwarthoed nog een keer flink aan het werk, na een uithaal van El Allouchi. De Volendamse goalie redde prima. Teijsse besliste daarna het duel, nadat hij attent was in de rebound (0-2). Het slotakkoord was voor buitenspeler Darren Maatsen. Hij maakt zijn eerste treffers voor de ploeg uit Deventer (0-3 en 0-4).

Zo werd het een fortuinlijke avond voor GA Eagles. Door het verlies van FC Emmen tegen MVV (4-1) is GA Eagles stevig op de vijfde plaats gekomen. Met vier punten voorsprong mag men dit niet meer uit handen geven in twee wedstrijden.

Komende vrijdag speelt GA Eagles uit tegen Fortuna Sittard.

Helmond Sport-GA Eagles 0-4 (0-1)
27′ 0-1 Teijsse
82′ 0-2 Teijsse
90′ 0-3 Maatsen
90′ 0-4 Maatsen

Bijz: 12′ Strijbosch (HEL) mist strafschop

Opstelling GA Eagles:¬†Zwarthoed; Groenbast, Vriends, Schenk, Teijsse; Lambooij, Daemen, Nieveld; Maatsen, Van Ewijk (80′ Van Overbeek) en Wolters.

Foto: OrangePictures