De wekelijkse update (maandags 16.30u) om te zien hoe de Sallandse ploegen het gedaan hebben het afgelopen weekend!

Zaterdag

Nieuwleusen zal zaterdag redelijk tevreden zijn geweest na afloop. In de uitwedstrijd tegen Den Ham werd het 1-1. Na een 1-0 achterstand kopte Odink nog de 1-1 binnen. Het gat voor de nummer een-na-laatst uit Nieuwleusen richting de middenmoot is niet groot, slechts drie punten. ASC’62 had in dezelfde klasse (2J) weinig moeite met Dieren. In het Gelderse plaatsje werd het 1-4 voor de Dalfsenaren. OZC Ommen kon thuis tegen koploper Vroomshoopse Boys geen potten breken (1-3 verlies). Blauw Wit’66 was goed bezig in 3D, maar verloor afgelopen zaterdag verrassend van middenmotor Juliana’32 (1-2). De Holtenaren kwam nog wel op voorsprong door De Jong, maar verloren een kwartier voor tijd door een eigen goal. Lemele verloor voor de negende keer dit seizoen (4C). In Bruchterveld verloor de ploeg van (scheidend) trainer Zwinselman met 2-1.

Zondag

Rohda Raalte had een prettig weekend. Concurrent Alcides verloor zaterdag de stadsderby in Meppel van MSC met 1-2. Zelf won Rohda met gemak van NEC. Op Sportpark Tijenraan wonnen de Raaltenaren met 5-0. Na een 1-0 ruststand, tilde de ploeg van Kick Maatman de score makkelijk naar 5-0. Wijhe’92 pakte de punten in het thuisduel tegen Tubantia. Na een 1-1 ruststand waren het Eddy Wichems en Jelle Mulder die voor de 2-1 en 3-1 zorgden. Een belangrijke overwinning, omdat Wijhe’92 zich hiermee langzaam in de middenmoot nestelt. Heino zorgde in dezelfde klasse (2J) voor winst bij koploper Grol uit Groenlo. In een prima wedstrijd van Heino-zijde, werd er in de eerste helft ‘vergeten’ te scoren. Na rust ging dat beter waardoor met een 1-3 overwinning huiswaarts gekeerd kon worden. Goede zaken voor de ploeg van Marc Lobbert, die daardoor aansluiting houden bij de top van 2J.


Heeten 
dacht in de 91e minuut de overwinning binnen te hebben in de thuiswedstrijd tegen EMMS. Bas Aarnink tekende voor zijn tweede treffer op dat moment. EMMS kwam echter nog weer langszij in de 93e minuut; eindstand 2-2. Vervelend voor de ploeg van Marco Onderberg, aangezien men een concurrent om het kampioenschap in 3A een ’tik’ hadden kunnen geven. Overwetering blijft stabiel presteren in 3B. De Olstenaren wonnen thuis van het Apeldoornse ZVV’56 met 4-2. Na de 4-0 van Haverkamp in de 55e minuut, liet men het wat lopen, aangezien het nog 4-2 werd.

Haarle deed weer goede zaken. Met kunst- en vliegwerk werd na een 2-2 ruststand, na rust de 3-2 en de drie punten binnengesleept. Het is de twee overwinning op rij voor de ploeg van Richard Smit, die daarmee wegklimmen uit de onderste regionen van 4B. Lemelerveld tekende in 4H vooraf niet voor één punt, maar was er achteraf blij mee. De sterke voorhoede van het Deventerse IJsselstreek schoot de uitploeg naar een 0-2 voorsprong. Daarna pakte Lemelerveld vijf minuten voor tijd pas de draad op. Niet Van Den Berg, maar De Haan en Grevelman waren deze keer de doelpuntenmakers (eindstand 2-2). OVC’21 kon niet winnen in en tegen Hattem. De ploeg van trainer Dikken verloor met 3-1. USV heeft het in 4H, net als OVC’21 ook zwaar. De ploeg van (scheidend) trainer Nijlant verloor thuis van ABS met 3-4. Een sneu verlies voor de Nieuwleusense ploeg aangezien men na een kwartier al 2-0 voorkwamen en tien minuten voor tijd ook nog 3-2 voor stonden.

Raalte speelde in 5H uit tegen Hoonhorst. De ploeg van Jan Plagman verloor ongelukkig met 2-1. Na de 1-0 voor Hoonhorst (doelpunt Kleinherenbrink) moest Raalte het na een uur ook nog met 10 man stellen, na rood voor Mijsters. Hoonhorst maakte via Niens de 2-0 waarna het verzet gebroken leek. Even daarvoor hadden de Hoonhorsters ook nog een penalty gemist. Wijnhout benutte voor Raalte tien minuten voor tijd nog wel een strafschop, maar dit was te weinig. Broekland kon zo bij winst uitlopen op Raalte en deed dat ook. In en tegen Nieuw Heeten was er geen vuiltje aan de lucht; eindstand 0-5. Dalfsen lijkt niet te stoppen, het won voor de vijfde maal op rij. Ook deze keer was het overtuigend in de thuiswedstrijd tegen Marienheem werd het 7-1. Daarbij moet opgemerkt worden dat de Marienhemers na vijf minuten met tien man stonden, na rood voor Lorkeers. Huisjes en Koedijk hadden er weer zin, ze scoorden beiden driemaal. SDOL kwam thuis tegen Epse niet verder dan 2-2. Een resultaat waar trainer Koerkamp niet blij mee zal zijn geweest, aangezien Epse laatste staat. Bij een 0-0 stand kwam Epse met 10 man te staan, na een rode kaart. Daarna maakte de hekkensluiter zelfs nog de 0-1 en 0-2. Gelukkig voor de Luttenbergers Kolkman en Jonker (eigen goal) nog de 1-2 en 2-2. Lettele stelde in en tegen Gorssel teleur, met een 0-0 tegen de plaatselijke laagvlieger in 5H. Holten tegen Wesepe werd afgelast.

Vilsteren
won in 6A met 1-2 uit in Delden.
Aanvullingen op uitslagen of informatie? Mail dan naar tom@sallandmagazine.nl
Volg ons ook op twitter en facebook: @sallandvoetbal