De wekelijkse update (maandags 16.30u) om te zien hoe de Sallandse amateurploegen het gedaan hebben het afgelopen weekend!

Zaterdag

Nieuwleusen ontmoette in een ‘vechtdal-derby’ in 2H OZC Ommen. De Ommenaren, onder leiding van Han Hanekamp, zetten momenteel een goede serie in. Men won van Nieuwleusen met 0-2 en pakte daarmee de derde overwinning op rij. Tevens heeft men al drie wedstrijden geen tegendoelpunten gekregen. ASC’62 won in dezelfde klasse, thuis werd DZC’68 uit Doetinchem met 2-1 verslagen. Door het verlies van koploper Vroomshoopse Boys zijn de Dalfsenaren de Vroomshopers op één punt genaderd.

Blauw Wit’66 deed zaterdag in 3D ook goede zaken in de jacht op de koploper. Thuis tegen Drienerlo werd met 2-0 gewonnen. Daarmee klommen de mannen van Folkert Velten naar de tweede plek en staat men nog twee punten achter op koploper Drienerlo. Lemele blijft een-na-laatste in 4C. Zaterdag verloor men met 1-3 thuis van Avereest.

Zondag

Rohda Raalte tekende vooraf misschien wel voor een puntje bij Be Quick 1887. Toch zal de ploeg van Kick Maatman met een teleurgesteld gevoel in de bus terug hebben gezeten. Rohda stond namelijk na 90 minuten op een 0-1 voorsprong door een doelpunt van Emir Balavac. In de blessuretijd scoort Rob van der Leij uit een scrimmage echter nog de 1-1. Door het verlies van koploper Alcides (tegen Quick’20, 1-2) is Rohda gedeeld koploper.

In Heino speelde de plaatselijke trots de derby in 2J tegen Wijhe’92. Een duel dat eindigde in 1-1. Onder vele toeziende ogen (ongeveer 1200 mensen) was Heino de ploeg met de beste kansen. Met name voor rust mochten de Wijhenaren van geluk spreken dat het slechts met 1-0 achterstond. Uit een corner zorgde Douw Booij (ex- Wijhe’92) voor de snelle voorsprong. Daarna volgden 2 a 3 100% kansen die de wedstrijd al hadden kunnen beslissen. Dat gebeurde niet, waardoor Wijhe’92 na rust het heft in handen nam. Jelle Mulder maakte na bijna een uur spelen een prima goal voor de Wijhenaren. Voor beide ploegen volgden daarna nog kansen, maar tot goals kwam het niet meer.

Heeten haalde op de valreep nog de drie punten binnen in het thuisduel tegen Borne (3A). De ploeg van Marco Onderberg kwam nog wel op achterstand. Maar door goals van Willemsen en Aarnink (87e minuut) werd een 2-1 zege behaald. Overwetering won met 0-2 bij Koninklijke UD in Deventer. Doelpunten waren er van Van Bessen (strafschop) en Venneman. De Olstenaren blijven goed meedraaien in de top van de 3e klasse B.

Haarle kon weer lachen. In 4B won de ploeg van Richard Smit met 5-0 thuis tegen Almelo. Hierdoor krijgt men mogelijk weer wat aansluiting met de middenmoot. Lemelerveld werd als koploper (4H) geacht te winnen thuis tegen de nummer drie ABS. De Lemelervelders kwamen niet in de problemen getuige de 4-0 overwinning. In dezelfde klasse speelde USV thuis tegen OVC’21. Beide ploegen kunnen onderin de punten goed gebruiken. Met de 2-2 einduitslag schiet men beiden echter niet veel op. USV blijft 12e en laatste en OVC’21 blijft op de 10e plaats staan.

In 5H was zondag het belangrijkste duel die tussen Raalte en Broekland. Broekland kwam op een 0-2 voorsprong door Holleboom en Schiphorst. Wijnhout en Aslan trokken de stand een kleine tien minuten voor tijd echter weer gelijk (2-2). Toen iedereen een gelijkspel eigenlijk al had genoteerd knalde Broeklander Jim Booijink de bal nog eens in de richting van Raalte-doelman Tiggelhoven. Gevolg: doelpunt 2-3 en Broekland nam de punten mee. Wie de uitslag van Dalfsen tegen Wesepe bekeek, zal zondag nog een keer met de ogen hebben geknipperd. Maar liefst 12-1 (!) won de ploeg van Patrick Dijkstra van de Wespenaren. Doelpunten voor de Dalfsenaren kwam van Koedijk (4x) , Huisjes (4x), Kooijman (2x) Klarenbeek en Hultink. Holten ‘verslikte’ zich in het thuisduel in Hoonhorst. Na een 1-0 voorsprong gaven de Holtenaren Broeks en Schrijver de kans om de wedstrijd om te zetten in een verrassende overwinning voor de ploeg van Bert Spies (1-2). De derby tussen SDOL en Mariënheem werd een wedstrijd om van te smullen. Breekpunt in de wedstrijd, was bij een 2-2 stand. Marienheem krijg een strafschop, deze werd echter gepakt door SDOL-doelman Nijmeijer waardoor SDOL de score naar 5-2 kon tillen.

Nieuw- Heeten kon na vier wedstrijden eindelijk weer punten bijschrijven. De ploeg van Reinier Stegeman won bij laagvlieger Gorssel met 1-3. Lettele won van die andere laagvlieger, nummer laatst, Epse. In het thuisduel werd het 6-0. Brain Oosterwijk maakte onder andere drie goals.

Vilsteren verloor in 6A met 1-5 van EGVV. Beide ploegen hadden voorafgaand aan het duel evenveel punten, toch bleek de ploeg uit Gelselaar duidelijk een maatje te groot.

 

Opvallend

Het zal in de kantine van SV Dalfsen nog lang onrustig zijn geweest. Na de 12-1 overwinning op Wesepe waren er in ieder geval genoeg doelpunten om over na te praten.

Aanvullingen op uitslagen of informatie? Mail dan naar tom@sallandmagazine.nl
Volg ons ook op twitter en facebook: @sallandvoetbal