De wekelijkse update (maandags 16.30u) om te zien hoe de Sallandse ploegen het gedaan hebben het afgelopen weekend!

Betaald voetbal

PEC Zwolle moet met name teleurgesteld zijn over de manier van spelen in de eerste helft. Bij rust stond de ploeg van Art Langeler tegen een 0-2 achterstand aan te kijken in het thuisduel tegen Ajax. De opdracht was juist om de Amsterdammers volle druk vooruit te geven, volgens de lezing van de oefenmeester uit Zwolle. Alderweireld en Fischer hadden Ajax in de eerste drie kwartier op een 0-2 voorsprong gebracht. Na de rust was het, tot het laatste kwartier niet veel beter. Andermaal Fischer en De Jong brachten de genadeklap (0-4). Daarna kwam PEC Zwolle pas (veel te laat) op stoom. Avdic en Drost deden de laatste tien minuten nog wat terug (2-4 eindstand). Conclusie is dat PEC Zwolle thuis nog geen punt heeft gepakt. De hoop is op aankomende zaterdag gevestigd om dit te veranderen.

Volgende wedstrijd voor PEC is thuis tegen NAC Breda, aanstaande zaterdag om 19.45u.

GA Eagles beleeft een mooie reeks. Ook afgelopen vrijdag werd er in en tegen Eindhoven gewonnen met 1-4. Bij rust was er een 0-1 voorsprong. Op aangeven van Houtkoop kon Kolder de 0-1 simpel binnen tikken. Na rust begint FC Eindhoven goed, uit de rebound was het Ospitaleri die de 1-1 aantekende. GA Eagles leek niet aangeslagen, getuige de snelle 1-2 die Peters uit een corner simpel binnenkopte. Peters die overigens daarna goed wegkwam. De aanvaller veroorzaakte een penalty, die gelukkig voor de Deventenaren door Koç over het doel werd geschoten. Daarna vergrootte GA Eagles de voorsprong middels Houtkoop (1-3) en andermaal Kolder (1-4).

Volgende wedstrijd is aanstaande vrijdag thuis tegen AGOVV, aanvang 20.00u.

Zaterdag

Nieuwleusen beleefde in 2H een gekke wedstrijd uit tegen AVW’66 in Westervoort. De oranje-zwarten kwamen met 2-0 achter, kwam terug tot 2-2 en verloren uiteindelijk met liefst 7-2. ASC’62 stond met 1-3 voor uit tegen Bergentheim, maar speelde nog met 3-3 gelijk. OZC Ommen won knap van hoogvlieger CJVers met 1-0. Steven Warmelink was de matchwinner. Blauw Wit’66 blijft in de top van 3D verkeren. Een belangrijke overwinning behaalde Holtenaren op 0-1 in Zelhem bij Zelos. Lemele verloor in 4C met 1-0 uit bij Wijthmen.

Zondag

Rohda Raalte speelde in de Hoofdklasse een echte topwedstrijd. Thuis tegen het Meppelse Alcides werden uiteindelijk de punten gedeeld tegen de koploper (1-1). In de eerste helft vielen beide goals. Eerste was het Rohda-verdediger Lemmens die de bal ongelukkig achter zijn eigen doelman werkte. Daarna maakte Rohda uit een corner, na een scrimmage, de 1-1 via Balavac. In de 17e minuut stond zo de eindstand al op het bord. Daarna volgden voor beide ploegen niet echt grote kansen meer, waardoor Rohda met één punt (door het verlies van Be Quick 1887) zelfs nog een plekje steeg, naar de tweede plaats. 

Wijhe’92 won in de 2e klasse J thuis van AJC’96 uit Losser met 5-2. Een fijne opsteker voor (vertrekkend) trainer Alex Booij. De Wijhenaren stonden voor de wedstrijd een-na-laatste en hadden de punten hard nodig. Wijhe’92 stijgt met deze overwinning twee plaatsen. Heino deed het in dezelfde klasse qua resultaat ook goed. Een 0-1 overwinning in Hengelo tegen ATC’65 zorgt voor aansluiting bij de top. Het spel was niet bepaald goed te noemen. Uiteindelijk moest de mee-op-gekomen verdediger Jorik Hollewand voor de beslissing zorgen (in de 86e minuut).

Heeten is eventjes de weg kwijt in 3A. Na de thuisnederlaag van vorige week tegen DSVD (1-2). Werd zondag in Enschede van Vogido met 4-3 verloren. Voor Heeten scoorden Rick Evers (2x) en Bas Aarnink telkens de aansluitingstreffers, het bleek te weinig. Overwetering pakte na de nederlaag van vorige week (tegen koploper Schalkhaar, 1-0) de draad weer op. Thuis tegen Vaassen werd met 4-2 gewonnen. Vaassen eindigde het duel overigens met negen spelers, na twee rode kaarten in het laatste kwartier.

Haarle kreeg in 4B weer een dreun te verwerken, uit tegen De Tukkers in Albergen, verloren de rood-witten met 5-1. Bij rust was het al 4-0. Arnon Zwijnenberg redde met een strafschop de eer voor de Haarlenaren. Lemelerveld blijft zich vermaken in 4H. Een 1-4 overwinning in Ommen tegen OVC’21 leverde andermaal drie punten op voor de ploeg van Edwin Duim. Jeroen van den Berg blijft zijn doelpunten maken, zondag was het viermaal raak. De spits uit Lemelerveld staat inmiddels op achttien treffers uit tien duels. Overigens eindigde OVC’21 de wedstrijd met 8 spelers, na liefst drie rode kaarten. Hekkensluiter USV speelde in en tegen Hattem met 2-2 gelijk.

Dan de 5e klasse H, waarin Raalte flink uit zijn slof schoot in en tegen Nieuw Heeten. De ploeg van Jan Plagman won met 1-6 van oud-Raalte trainer Stegeman die bij Nieuw Heeten voor de groep staat. Voor Raalte maakte Sil Aslan drie treffers. Broekland speelde thuis tegen Holten de kraker van het weekend in 5H. Uiteindelijk trokken de Broeklanders met 2-1 aan het langste eind. Via Huisman kwamen de Holtenaren nog wel op een 0-1 voorsprong, maar in de slotfase was het een eigen goal en Stefan vd Vegte die Holten de das om deden. Ook in dit duel werden er rode kaarten getrokken, tweemaal vielen ze aan de zijde van Holten. Dalfsen had een prettig middagje tegen Hoonhorst. Sjoerd Klarenbeek maakte alle drie treffers van de middag (0-3). SDOL verloor verrassend met 3-0 bij Wesepe. Schreur, Middeldorp en Boerkamp deden de Luttenbergers de das om. Mariënheem tegen Lettele werd na een uurtje spelen gestaakt door een blessure van de scheidsrechter. De stand was 2-3 in het voordeel van Lettele. Wanneer deze wedstrijd zal worden hervat is nog niet duidelijk. 

Vilsteren
was in 6A voor niets naar Lochuizen gereden. De scheidsrechter kwam niet opdagen, duel afgelast.

 

Opvallend

De vier goals van Jeroen van den Berg brengen hem op een seizoenstotaal van achttien goals (!). In tien duels is dat 1,8 doelpunt per wedstrijd.

Dit weekend vielen er veel rode kaarten. In de amateur-duels die wij volgen werden er al sowieso 9 rode kaarten geteld.

Aanvullingen op uitslagen of informatie? Mail dan naar tom@sallandmagazine.nl
Volg ons ook op twitter en facebook: @sallandvoetbal