De wekelijkse update (maandags 16.30u) om te zien hoe de Sallandse ploegen het gedaan hebben het afgelopen weekend!

Betaald voetbal

PEC Zwolle verloor zondag in Friesland met 2-1 van SC Heerenveen. Finnbogason en De Ridder brachten op makkelijke wijze de Friezen op voorsprong. In de tussentijd maakte Joey vd Berg (weer) een handsbal in het eigen strafschopgebied, waardoor Finnbogason niet de 2-0 kon aantekenen. Echter bleef deze actie onbestraft. Na een uur spelen had PEC Zwolle met tien man en een penalty tegen kunnen staan. Dat gebeurde niet. In de laatste minuten kreeg PEC Zwolle nog wel een penalty mee, door het onderuit halen door Zuiverloon van PEC-invaller Eloisghiri. Joey vd Berg maakte vervolgens de 2-1. Verder dan dat kwam PEC Zwolle helaas niet.

Volgende wedstrijd voor PEC Zwolle is aanstaande zondag thuis tegen Ajax, aanvang 14.30u.

GA Eagles leek een zware vrijdagavond tegemoet te gaan in Rotterdam tegen Excelsior. Zeker toen Van Buren de Rotterdammers op een 1-0 voorsprong zette na acht minuten spelen. Maar Eagles rechtte de rug en dit resulteerde in een terechte penalty, na het onderuit halen (of eigenlijk schoppen) van Cas Peters door doelman Deckers van Excelsior. Peters moest het duel geblesseerd verlaten, Deckers kreeg slechts geel. Gelukkig voor GA Eagles benutte Promes wel de toegekende strafschop (1-1). Bij GA Eagles kwam vervolgens Kolder voor Peters in het veld. Kolder (of eigenlijk verdediger Van Diermen) benutte vervolgens zijn eerste echte kans (1-2). Na rust kon Kolder echt een goal op zijn naam zetten. Een prima uithaal van randje strafschopgebied zette GA Eagles op een veilige 1-3. Daarna was het Houtkoop die beheerst afrondde (1-4). Goed aangeven van Antonia zorgde dat Promes de 1-5 maakte. Vervolgens wisten Promes en Antonia spits Kolder nog een keer te vinden, waardoor de 1-6 eindstand op het bord kwam. In de tussentijd had Excelsior-speler Elvis Manu ook nog de rode kaart ontvangen voor opzichtig natrappen op Jop vd Linden. De Deventenaren zijn door de overwinning terug te vinden op de zevende plaats met achttien punten uit elf wedstrijden.

Volgende wedstrijd is opnieuw een uitwedstrijd voor GA Eagles. Aanstaande vrijdag in en tegen Eindhoven, aanvang 20.00u.

Zaterdag

Nieuwleusen won verrassend thuis van het Zwolse Be Quick’28 met 4-2. Helemaal verrassend omdat Be Quick’28 vorige week nog de koploper had verslagen. Op de resultaten van Nieuwleusen zijn dit seizoen geen peil te trekken. ASC’62 veroverde in deze zelfde klasse (2H) vorige week de periodetitel. Deze week bleef het thuis tegen middenmotor Hulzense Boys wat teleurstellend steken op 2-2. OZC Ommen won miniem met 0-1 bij Den Ham. Nieuwenhuis maakte de enige goal.

Blauw Wit’66 klimt met een 4-1 zege op SVVN langzaam weer richting de kop van het klassement in 3D.

Lemele speelde het duel in de staart van 4C met 1-1 gelijk, thuis tegen Reaal Dronten.

Zondag

Rohda Raalte had de uitwedstrijd op het programma tegen het gerenomeerde Quick’20, dat vorig seizoen nog in de Topklasse voetbalde. Rohda speelde overigens met rouwbanden vanwege het overlijden van clubicoon Gé Nijboer. Het werd een wedstrijd waarin de ploeg van Kick Maatman op een snelle 0-1 achterstand kwam, door een schitterende omhaal van VD Velden. Daarna nam Rohda het heft in handen. Na een klutssituatie (en vermeend buitenspel) was het Jesper Harmens die met een geplaatste knal de 1-1 kon aantekenen. In de tweede helft belandde een ‘verdwaalde’ voorzet van rechtsback Kamperman Leferink op de paal van Quick’20. Hier was Rohda al dicht bij de 1-2. Bij een tweede (lagere) voorzet van Kamperman Leferink was het wel raak. Alles en iedereen mistte de bal, behalve Boeloerditi. De topscoorder tekende voor zijn zevende treffer van het seizoen (1-2). Boeloerditi die daarna nog een kans op vijf meter van het doel hoog over schoot. Daarmee was het duel beslist geweest, nu werd het nog even billenknijpen. Helemaal toen Van Benthem namens de Oldenzalers een zelfde soort kans (kort voor het doel van doelman Tepperik) ook over schoot. Diezelfde Van Benthem kopte een paar minuten daarna ook nog over een leeg doel. Zo haalde Rohda Raalte, hetzij wat moeizaam, weer de drie punten. Met nog een gat van één punt op koplopers Alcides en Be Quick 1887, worden de komende twee weken zeer interessant in Raalte. Komende zondag wacht het thuisduel tegen Alcides, vervolgens speelt men uit tegen Be Quick 1887.

Wijhe’92 heeft het op dit moment even niet. De ploeg van Alex Booij voetbalde best aardig, maar verloor bij PH met 4-1. Tot overmaat van ramp kreeg doelman Heimeriks de rode kaart bij een 2-0 achterstand. Door het verlies zakken de Wijhenaren naar de een-na-laatste plaats. Heino heeft in dezelfde klasse (2J) juist de omgekeerde vorm te pakken. De afgelopen twee competitiewedstrijden werden gewonnen. Ook zondag thuis tegen Victoria’28 kon een 4-2 overwinning bijgeschreven worden.
Heeten verloor in 3A verrassend met 1-2 thuis tegen DSVD. In blessuretijd ging het mis voor de Heetenaren (die zelf ook nog een strafschop misten). Heeten blijft ondanks het verlies koploper. Overwetering speelde de kraker in 3B tussen beide koplopers. Uit tegen Schalkhaar werd echter teleurstellend met 1-0 verloren. Schalkhaar wringt zich daarmee langszaam los van de top-4.

Er viel eindelijk weer wat te lachen voor trainer Richard Smit en zijn ploeg Haarle. Na een pak slaag van vorige week in en tegen Reutum (6-1) werd er deze week met een behoudender tactiek met 4-2 thuis gewonnen van Enter. Een belangrijke overwinning voor Haarle, dat anders laatste had gestaan in 4B.

Lemelerveld won magertjes (vergeleken met andere weken) met 1-0 thuis van Hattem. Jeroen vd Berg maakte de enige treffer, na zeventig minuten, uit een strafschop. In dezelfde klasse (4H) verloor OVC’21 bij DAVO: 5-2. Bij OVC’21 maakte trainer Dikken bekend volgend seizoen een andere club te gaan trainen. USV verloor in het degradatieduel van Wilp met 0-2.

Dan naar 5H waar één van de topploegen Raalte het laaggeklasseerde Gorssel ontving. Gorssel hield verrassend lang stand, maar moest na treffers in het laatste kwartier van Lindeboom, Wijnhout en Aslan toch buigen (3-0). Broekland speelde de topper in en tegen Dalfsen. De Broeklanders hadden zich ongetwijfeld meer voorgesteld van het duel, dat in 2-0 eindigde voor de thuisploeg. Hultink en Huisjes waren de doelpuntenmakers. Door de nederlaag van Broekland komen Raalte en Dalfsen naast Broekland te staan in de stand (met 22 punten uit 9 duels). Kort daaronder staat Holten dat moeizaam won in het thuisduel tegen Nieuw Heeten met 2-1. SDOL won makkelijker (met 5-2) van Hoonhorst.
Mariënheem
schoot ook even goed uit zijn slof. In het uitduel tegen nummer laatst Epse werd het maar liefst 0-8. Lean Hobert maakte er drie. Wesepe verloor in en tegen Lettele met 4-2. Wesepe miste vroeg in de wedstrijd wel een strafschop bij een 0-0 stand, maar kwam dit niet meer te boven.

In 6A won Vilsteren van Haaksbergen met 5-0. Hierdoor staat de ploeg van trainer Slettenhaar op een mooie derde plek.

Opvallend

De spanning aan kop van de 5e klasse H wordt alleen maar groter, door de winst van Dalfsen op Broekland. Ondanks dat er vier ploegen in 5H rechtstreeks promoveren, wil ieder team natuurlijk met de platte wagen het dorp rond.

Noemenswaardig is ook de 0-8 overwinning van Mariënheem bij Epse. De ploeg van Sander Brinkman hoeft deze week niet te trainen op het afwerken!


Aanvullingen op uitslagen of informatie? Mail dan naar tom@sallandmagazine.nl
Volg ons ook op twitter en facebook: @sallandvoetbal