De wekelijkse update (maandags 16.30u) om te zien hoe de Sallandse ploegen het gedaan hebben het afgelopen weekend!

Betaald voetbal

PEC Zwolle speelde zondag thuis tegen PSV. De punten worden door PEC dit seizoen vooral buitenshuis gehaald, zo bleef het ook gisteren. Wel worden er steeds complimenten uitgedeeld aan de Zwolse ploeg, maar daar kopen de mannen van Art Langeler niets voor. Man van de wedstrijd was (in beide opzichten) Joey vd Berg. De PEC-verdediger stond na enkele weken afwezigheid weer in de basis. Na een prima goal uit een corner (1-0), maakte VD Berg helaas ook de winnende treffer (1-2) voor PSV. De Eindhovenaren waren in de tussentijd op 1-1 gekomen door een doelpunt van Derijck. Alle doelpunten vielen in de tweede helft. In de eerste helft werd PEC Zwolle zelfs een loepzuivere penalty onthouden door scheidsrechter Janssen na een tackle van Mertens op Mokhtar. Het geluk is in thuiswedstrijden nog niet aan de zijde van de Zwollenaren.

Volgende wedstrijd is voor de beker. Aanstaande woensdag speelt PEC Zwolle in Waalwijk tegen RKC, aanvang 18.45u. Het duel is live te zien op Eredivisielive.
Voor de competitie speelt PEC Zwolle aanstaande zondag om 14.30u uit tegen SC Heerenveen.

In Deventer verloor GA Eagles vrijdagavond van FC Dordrecht. Beide ploegen hadden voorafgaand aan de wedstrijd evenveel punten (15). Tegen de verhouding in scoorde FC Dordrecht de 0-1. Alisic schoot uit de kluts na een halfuur raak. Het vervelende was ook nog dat de (net op tijd fitte) Joey Suk, na een halfuur toch het veld moest verlaten. In de tweede helft ontsnapte Dordtenaar Veldwijk aan de aandacht van Heerkens, die met ‘vasthouden’ moest corrigeren. Gevolg was een penalty en een rode kaart voor Heerkens. Veldwijk benutte de penalty (0-2) en de punten voor FC Dordrecht zaten in de tas.

Volgende wedstrijd is voor de beker. Morgen (dinsdag) speelt GA Eagles uit tegen De Graafschap om 18.45u. Het duel is live te zien op Eredivisielive.
Voor de competitie speelt GA Eagles aanstaande vrijdag uit tegen Excelsior, aanvang 20.00u.

Zaterdag

SV Nieuwleusen valt langzaam weer dieper naar beneden in 2H. De Nieuwleusense ploeg verloor in en tegen Dieren met 2-0. ASC’62 vierde een onverwachts feestje afgelopen zaterdag. Met medewerking van de concurrenten CJV’ers en AVW’66 (beiden verloren) bleek na een 1-0 thuisoverwinning op ON Almelo de eerste periode te zijn gewonnen door de Dalfsenaren. OZC Ommen kwam in Hulzen nog wel op een 0-1 voorsprong, maar moest tegen de Hulzense Boys een 3-1 nederlaag aantekenen.

Blauw Wit’66 won in 3D gemakkelijk van Blauwwitters. In de uitwedstrijd in Borne werd het knap 0-5.
SC Lemele
verloor in 4C nipt in en tegen Wilsum met 2-1. Bij de rust was het al 2-0, waarna de ploeg van Henri Zwinselman vlak voor het eindsignaal nog iets terugdeed.

Zondag

Breekpunt in de gelijkopgaande uitwedstrijd tegen MSC zat voor Rohda Raalte in het afstandschot van Balavac, die hard maar niet onhoudbaar uithaalde richting het Meppeler doel. MSC-doelman Holterman had echter geen goed antwoord op het schot en promoveerde het tot een knullige goal (0-1). Na deze goal in de tweede helft bleven de grote kansen spaarzaam. In blessuretijd maakte Ngutra met een bekeken afstandschot de 0-2 voor de Raaltenaren. Rohda deed daarmee uitstekende zaken door van de nummer vier te winnen. Door het verlies van koploper Be Quick 1887 (bij Juliana’31, 3-1) sluipt Rohda Raalte steeds meer richting de koppositie. Het verschil tussen de nieuwe koploper Alcides en Be Quick 1887 is voor de ploeg van Kick Maatman nu nog maar één punt.

Na de harde nederlaag (4-0, bij WVC) van vorige week, wilde Wijhe’92  zich voor eigen publiek revancheren tegen De Zweef. Vervelend genoeg voor de Wijhenaren lukte dit niet, men verloor met 2-3. Anders dan de uitslag deed vermoeden, was het in het grootste deel van de wedstrijd geen spannend duel. De Nijverdallers kwamen op een 0-3 voorsprong een kwartier voor tijd. Pas tien minuten voor tijd deed eerst Nijman en later Platenkamp iets terug voor de Rood-Witten. Dit bleek te laat te zijn.

VV Heino
kan weer lachen. De Heinoërs maakten met een 0-4 overwinning op hekkensluiter KOSC een reuzensprong op de ranglijst, van de dertiende naar de achtste plek. De ploeg van Marc Lobbert kwam in Ootmarsum nauwelijks in de problemen en had de score nog veel hoger moeten tillen. Bij rust was het ‘slechts’ 0-1 door een bekeken afstandschot van Robin Gerritsen. Na rust profiteerden andermaal Robin Gerritsen, Rik Keijzer en Bas Jansen van een kwalitatief matige defensie aan KOSC-zijde.

SV Heeten
kon in 3A de periodetitel uit tegen Dedemsvaart behalen. Door trieste omstandigheden aan Heetense zijde is de wedstrijd echter afgelast. Ondanks dat de hoofden er niet naar stonden, won door puntverlies van de concurrenten Heeten toch al de periodetitel.

SC Overwetering dendert maar door in 3B en lijkt niet te stoppen. Als promovendus bond men ook Helios aan de zegekar. Helios dat, net als Overwetering en Schalkhaar koploper was, werd met 5-1 terug naar Deventer gestuurd. Komende zondag speelt Overwetering de topper uit tegen Schalkhaar (die gisteren de eerste periode wonnen). 

SV Haarle is in 4B al een tijdje op zoek naar de tweede overwinning. In de uitwedstrijd tegen Reutum kreeg men in tien minuten tijd (tussen de 24e en 33e minuut) liefst vijf doelpunten te verwerken. Haarle liet uiteindelijk een 6-1 stand op het scorebord achter. VV Lemelerveld vierde feest van afloop van het duel tegen USV in Nieuwleusen. Dankzij twee goals in het laatste kwartier maakte Jeroen van den Berg de Lemelervelders winnaar van de eerste periodetitel in 4H. OVC’21  pakte zijn tweede overwinning van het seizoen. Thuis tegen RDC werd met 2-1 gewonnen. Doelpunten kwamen (in de tweede helft) van Koen Daman en Kay van ’t Zand, namens de Ommenaren.

In de 5e klasse H pakte SV Raalte opnieuw een belangrijke overwinning (3-2). Thuis tegen concurrent VV Holten werd een 3-0 voorspong genomen een kwartier voor tijd. Even leek het nog spannend te worden toen Jaap Huisman tweemaal iets terug deed namens de Holtenaren. Echter kon trainer Plagman als winnende coach van het veld. De overwinning van de Raaltenaren was niet genoeg voor het winnen van de eerste periode. Deze ging naar SV Broekland dat in eigen huis SDOL met 4-0 versloeg. Grote man aan Broeklandse zijde was Aron Schiphorst, met twee goals.
SV Dalfsen
heeft het binnen en buiten de lijnen weer op de rit. Nadat trainer Patrick Dijkstra zijn ontslag (twee weken geleden) aankondigde, hebben bestuur en trainer deze week gesproken en wordt het seizoen gewoon afgemaakt door Dijkstra. De trainer zag zijn ploeg tevens in Nieuw Heeten winnen met 1-3. In een matig duel maakten Huisjes, Koedijk en Wiltvank de goals voor de Dalfsenaren.

SV Mariënheem had een lekkere opsteker in en tegen Gorssel. De ploeg van Sander Brinkman leidde in de rust met 0-2 en breidde dit verder uit naar een 1-5 overwinning. SC Wesepe behaalde thuis tegen Epse de tweede overwinning van het seizoen. De Wesepenaren bogen vijf minuten voor tijd een 1-2 achterstand om in een 3-2 voorsprong. Hoonhorst en Lettele deelden de punten (1-1). Een paar minuten voor tijd redde Holtkuile nog één punt voor de ploeg uit Lettele.

Vilsteren won in 6A de uitwedstrijd tegen GSV’63 met 2-3.

Opvallend

De vijf doelpunten die Haarle in een tijdsbestek van tien minuten weggeeft mogen op zijn minst opvallend genoemd worden!

Bij deze de hartelijke felicitaties voor de eerste periodekampioenen: ASC’62 (zat 2H), Heeten (zon 3A), Lemelerveld (zon 4H) en Broekland (zon 5H).
Aanvullingen op uitslagen of voetbalnieuws? Mail dan naar tom@sallandmagazine.nl
Volg ons ook op twitter en facebook: @sallandvoetbal