De wekelijkse update (maandags 16.30u) om te zien hoe de Sallandse ploegen het gedaan hebben het afgelopen weekend!

Betaald voetbal

PEC Zwolle beleefde weer een fijne uitwedstrijd. In Waalwijk bij RKC werden drie punten opgehaald door de ploeg van Art Langeler. Spits Benson zette na vijf minuten uit twee pogingen de Zwollenaren op 0-1. Vooral de terugkeer van doelman Boer deed PEC Zwolle goed. De doelman keerde enkele cruciale ballen, die makkelijk tot een doelpunt gepromoveerd hadden kunnen worden. Na rust breidde Reniers de voorsprong uit naar 0-2. Chevalier deed twee minuten voor tijd nog wat terug (1-2). PEC Zwolle kon de voorsprong vervolgens over de streep trekken.
PEC Zwolle doet hiermee zeer goede zaken. Met acht punten uit negen duels staat PEC Zwolle op de 14e plek, genoeg voor handhaving aan het einde van het seizoen.

Volgende wedstrijd voor PEC is thuis tegen PSV, aanstaande zondag 14.30u.

In Helmond droop GA Eagles na 90 minuten zeer teleurgesteld af. Na een prima eerste uur, waarin GA Eagles goed speelde en op een 0-2 voorsprong kwam (doelpunten Kolder en Houtkoop), had GA Eagles in dit uur de score nog veel hoger moeten tillen om de wedstrijd te beslissen. Met name Antonia liet twee grote kansen liggen. Een oude voetbalwet deed weer zijn intrede. Helmond Sport kwam terug in de wedstrijd na inkopte corner, door Brouwers (1-2). In de slotfase schoot (na een corner) Ter Horst in de kluts op het hoofd van ex-Helmond Sport speler VD Linden. De bal viel ongelukkig achter de doellijn in de voor-laatste minuut (2-2). Frustrerend voor de Deventenaren die de aansluiting met de top-3 hierdoor (nog) missen.

Volgende wedstrijd voor GA Eagles is aanstaande vrijdag, thuis tegen Dordrecht, aanvang 20.00u.

Voor de amateurs stond er een inhaal en beker-programma op de rol:

Zaterdag
In 3D speelde Blauw Wit’66  thuis tegen DZSV en verloor met 1-4. Door het verlies (tegen de nummer twee van de competitie) missen de Holtenaren de aansluiting met koplopers Drienelo en DZSV. Deze twee ploegen staan inmiddels zeven punten los. SC Lemele pakte in 4C de eerste overwinning van het seizoen. De ploeg van Henri Zwinselman won in en tegen Kampen met 3-5.

Zondag

Rohda Raalte speelde op zaterdag voor de beker. Uit tegen Vroomshoopse Boys wonnen de Raalternaren met 0-1, door een doelpunt vlak na rust van Jasper Broekhuis. Heino speelde ook voor de beker op zaterdag uit tegen OZC Ommen. Het werd een leuk bekerduel, waarin Heino vijf minuten voor tijd aan het langste eind trok (2-3). Wilco Gerritsen schoot Heino een ronde verder.

Wijhe’92 moest een inhaalduel (2J) spelen uit tegen WVC. De ploeg van (vertrekkend) trainer Alex Booij verloor met 4-0 in Winterswijk. Bij rust was het duel met een 3-0 stand eigenlijk al beslist.

Overwetering haalde een wedstrijd (3B) in, in en tegen Heerde. De Olstenaren wonnen met 3-4 in een aantrekkelijk duel en bewezen zichzelf een prima dienst. Door de winst staat Overwetering namelijk gedeeld aan kop (met Helios en Schalkhaar) met zestien punten uit zeven duels.

Lemelerveld
bekerde tegen Broekland. De verhoudingen van een vierdeklasser tegen een vijfdeklasser waren qua spelbeeld zichtbaar, maar tot vele grote kansen leidde dit voor de Lemelervelders niet. Voor rust schoot Jeroen vd Berg de 1-0 eindstand op het bord.

SV Raalte speelde een fijne wedstrijd tegen SDOL, het won thuis met 3-0. Door de overwinning sluit Raalte bij de koplopers aan en haakt SDOL voorlopig af in diezelfde strijd. Doelpunten in Raalte kwamen overigens van Sil Aslan (2x) en eigen doelpunt van SDOL. SDOL speelt aanstaande dinsdag uit tegen DKB voor de beker. 

Opvallend

De wedstrijd Hoonhorst-Mariënheem werd niet ingehaald, vanwege het 75-jarig bestaan van het dorp Mariënheem.
Aanvullingen op uitslagen of informatie? Mail dan naar tom@sallandmagazine.nl
Volg ons ook op twitter en facebook: @sallandvoetbal