De wekelijkse update (maandag 16.30u) om te zien hoe de Sallandse ploegen het gedaan hebben het afgelopen weekend!

Betaald voetbal

PEC Zwolle kwam door het interlandvoetbal niet in actie. De ploeg van Art Langeler oefende vrijdagmiddag tegen De Graafschap, eindstand 1-1. Voor PEC Zwolle scoorde Saymak in de eerste helft nog de gelijkmaker.

Volgende wedstrijd as. zondag. Dan speelt PEC Zwolle uit tegen RKC. Aanvang 16.30u.

Ook GA Eagles kwam niet in actie in competitieverband. De Deventenaren speelden donderdagmiddag een oefenwedstrijd tegen een combinatieteam van FC Utrecht. In Utrecht werd met 3-1 verloren. Het enige doelpunt in de wedstrijd voor GA Eagles werd gemaakt door aanvaller Cas Peters.

Volgende wedstrijd is as. vrijdag, uit tegen Helmond Sport. Aanvang 20.00u.

Zaterdag

SV Nieuwleusen verrast iedere week weer, zowel positief als negatief. Afgelopen zaterdag werd het dat laatste. Thuis tegen DZC’68 (dat nog niet gewonnen had) won met 0-3 op Sportpark Het Klaverblad. Bij ASC’62 was er meer reden tot lachen. De Dalfsenaren wonnen uit bij nummer vijf Enter Vooruit met 1-3. OZC Ommen zorgde voor de grootste verrassing van het weekend. In Ommen werd de nog ongeslagen koploper AVW’66 met 4-2 verslagen.

In de derde klasse D zat het venijn in de staart bij de wedstrijd Blauw Wit’66 tegen Hellendoorn. In de 89e minuut maakte Benjamin Labobar de 1-1, waarna Hellendoorn in blessuretijd nog een penalty mocht nemen. Doelman Kolkman van de Holtenaren pakte echter de trap vanaf elf meter, waardoor men toch nog één punt kon koesteren.

In de vierde klasse C moet SC Lemele het nog steeds doen met één schamel puntje. Ook afgelopen zaterdag werd verloren. Thuis tegen SCD’83 werd het 0-3.

Zondag

Rohda Raalte liet zich van een uitstekende kant zien. Thuis tegen RKHVV werd met 5-0 gewonnen. De wedstrijd begon voor Rohda nog met missen van een strafschop (Klijn Velderman schoot naast), maar herpakte zich daarna zeer goed. De Raaltenaren staan stevig op de derde plek op vier punten van koploper Be Quick 1887.

Wijhe’92 verloor in Groenlo met 1-0 van Grol. In de 70e minuut kregen de Wijhenaren, die niet minder waren, een ongelukkige strafschop tegen die werd benut. VV Heino kon eindelijk weer lachen. Thuis tegen koploper Luctor werd met 3-1 gewonnen. De ploeg van trainer Marc Lobbert overleefde het eerste kwartier, waarna eindelijk de schroom van zich af kon worden gegooid na een goal van Bas Jansen (1-0). Deze goal werkte verlossend waarna Jesper Schokker tweemaal de score kon uitbreiden. In de laatste minuten deed Luctor toch nog iets terug na een uitbraak. 

SV Heeten maakte in 3A een hele snelle goal, door Rob Grondhuis, in het thuisduel tegen Oldenzaal. Dit was voldoende voor een minimale thuisoverwinning (1-0). De periodetitel kan de ploeg van Marco Onderberg bijna niet meer ontgaan. Over twee weken kan men de eerste prijs van het seizoen in en tegen Dedemsvaart binnenhalen. SC Overwetering verloor in 3B in Apeldoorn tegen Robur met 5-2. Na de overwinning van vorige week (7-3 op Albatross) komt de nederlaag in Apeldoorn als een domper. Breekpunt in de wedstrijd was de rode kaart van Steerneman na een uur spelen. Een 3-2 stand werd daardoor door de Apeldoorners nog naar 5-2 getild.

SV Haarle verloor met 4-7 thuis van Saasveldia. De ploeg van Richard Smit kwam wel tweemaal op voorsprong, maar moest in de tweede helft zijn meerdere erkennen in het doelpuntenfestival. VV Lemelerveld had in 4H weer een prachtige middag. Voor de tweede week op rij won men met liefst 7-0. De ploeg van Edwin Duim blijft met Colmschate’33 gedeeld bovenaan staan (18 punten uit 7 wedstrijden). OVC’21 verloor bij Colmschate’33 met 3-0. De Ommenaren hebben het zwaar en staan momenteel op de een-na-laatste plaats met vier punten. USV staat op gelijke hoogte met OVC’21. Afgelopen zondag verloren de Nieuwleusenaren met 2-1 bij DAVO.

Dan door naar de klasse met de meeste Sallandse clubs: 5H. SV Raalte boekte een belangrijke overwinning uit bij SV Dalfsen werd met 2-3 gewonnen. Bij SV Dalfsen ‘rommelde’ het gisteren buiten de lijnen. (zie het onderste kopje ‘opvallend’). De Raaltenaren hadden daar geen boodschap aan en pakten een overwinning die hen laat aansluiten bij de bovenste plaatsen. SV Broekland deed wat het moest doen, als koploper: winnen in en tegen Lettele. Holleboom en Booijink brachten de eindstand voor rust al op het scorebord (0-2). Ondanks een rode kaart (in de 40e minuut) bleef VV Holten makkelijk overeind tegen Gorssel, sterker nog men maakte daarna zelfs nog vier goals meer. Eindstand 6-2. SDOL boekte een fijne overwinning (2-0) op Nieuw Heeten. Een overwinning die hen, net als SV Raalte, laat aansluiten bij de top van het klassement. In Luttenberg waren Kolkman en Zwakenberg de doelpuntenmakers. SV Mariënheem boekte de eerste overwinning (4-0) van het seizoen en klimt daarmee over tegenstander SC Wesepe in de stand. VV Hoonhorst won met 1-4 bij laagvlieger Epse. De laatste goal was volgens toeschouwers een juweel. Brenden Eijkelkamp schoot vanaf eigen helft raak in het Epsese doel.

VV Vilsteren speelde in 6A met 1-1 gelijk, thuis tegen Noordijk.

Komend weekend is er een inhaal en bekerweekend.

 

Opvallend

OZC ommen dat van koploper AVW’66 won met 4-2 mag wel degelijk een positieve verrassing worden genoemd. Op zondag was met name de 4-7 nederlaag van Haarle noemenswaardig en voor de tweedemaal op rij een 7-0 overwinning van Lemelerveld verdient ook de nodige aandacht.

Verder kwam op Sallandcentraal  het verhaal naar buiten dat SV Dalfsen-trainer Patrick Dijkstra zijn ontslag heeft aangeboden aan het bestuur. De oefenmeester presteerde zeker niet slecht met SV Dalfsen in 5H, maar heeft onenigheid met het bestuur over de visie van de vereniging. SV Dalfsen verloor prompt met 2-3 van SV Raalte. Dat het ontslag is aangeboden wil nog niet zeggen dat Dijkstra al vertrokken is. Het bestuur zal komende dagen moeten ‘zoeken’ naar verzoening of een nieuwe trainer. Wordt vervolgd …

 

Aanvullingen op uitslagen of informatie? Mail dan naar tom@sallandmagazine.nl
Volg ons ook op twitter en facebook: @sallandvoetbal