De wekelijkse update (maandags 17.00u) om te zien hoe de Sallandse ploegen het gedaan hebben het afgelopen weekend!

Betaald voetbal

PEC Zwolle had na de winst van vorige week (op Willem II, 0-1) weer een enorme domper te verwerken. Voor het eerst in de Eredivisie-geschiedenis speelde men de derby tegen Heracles Almelo. De ploeg van Peter Bosz was oppermachtig het eerste halfuur. PEC Zwolle mocht van geluk spreken dat de score beperkt bleef tot de 0-1 van Armenteros. Heracles combineerde er bijna de gehele wedstrijd handig op los. De verdediging van PEC Zwolle kreeg geen vat op de Almelose aanval met Armenteros, Everton en Gouriye. Die laatste speler, maakte in de tweede helft nog twee goals op ‘koele’ wijze. De ploeg van Art Langeler stelde daar barweinig tegenover. Enkele afstandschoten konden Heracles-doelman Pasveer niet verontrusten. Eindstand 0-3.

Volgende wedstrijd is op zondag 21 oktober. Dan speelt PEC Zwolle uit tegen RKC. Aanvang 16.30u.

GA Eagles speelde niet goed, thuis tegen Telstar, maar hield de punten wel in Deventer. Tweemaal ‘prikte’ middenvelder Joey Suk raak. Eenmaal in de eerste helft en eenmaal in de tweede helft. Dat Cerilio Cijntje in de slotfase, namens Telstar, nog iets terugdeed (2-1), bracht geen verandering meer in het gevoel: “Slecht gespeeld, wel de punten”. Aan het einde van de eerste periode staat GA Eagles op de zevende plaatst met viertien punten uit acht duels.

Volgende wedstrijd is op vrijdag 19 oktober, uit tegen Helmond Sport. Aanvang 20.00u.

Zaterdag

SV Nieuwleusen herstelde zich goed van de dreun van vorige week tegen ASC’62 (1-6). In Bergentheim won de Nieuwleusense ploeg met 0-1 van de plaatselijke vv. Jeroen Elzinga maakte de winnende treffer. ASC’62 speelde als nummer twee een topper in Dalfsen tegen Vroomshoopse Boys, dat derde stond. Eindstand van het duel was 1-1. ASC’62 kwam nog wel op voorsprong, maar moest na een mindere tweede helft toch de 1-1 toestaan. OZC Ommen speelde in Zwolle tegen Be Quick’28. De ploeg van Han Hanekamp won overtuigend met 1-4. Grote man aan Ommense zijde was Rick Nieuwenhuis, hij maakte een hattrick.

Blauw Wit’66 tegen DZSV werd afgelast. Ook vv Kampen tegen SC Lemele in 4C ging niet door vanwege de stevige regenval afgelopen week.

Zondag

Twee strafschoppen vertelde afgelopen weekend het verhaal van Rohda Raalte. Één strafschop voor en éen tegen. In de uitwedstrijd tegen OJC Rosmalen maakte zowel de thuisclub als Rohda Raalte de penalty, waardoor de eindstand op 1-1 kwam te staan. Voor Rohda Raalte benutte Dirk-Jan Klijn Velderman de strafschop.
Wijhe’92
speelde in 2J niet, omdat tegenstander WVC het 100-jarig jubileum vierde. Deze wedstrijd wordt op zondag 21/10 ingehaald. Heino zit in de hoek waar de klappen vallen. De Groen-Witten wisten uit bij SDC’12 in Denekamp opnieuw niet te winnen. De ploeg uit Denekamp scoorde vroeg en laat in de wedstrijd. Snel werd het 1-0 door Ruud Ottenhof. In de laatste minuut maakte Lage Venterink de beslissende 2-0. In de tussentijd had Heino de nodige kansen, maar de bal val niet achter de doellijn.

SV Heeten had het prima voor elkaar bij Markelo in 3A. Na een uur spelen stond de ploeg op een comfortabele 0-2 voorsprong. Na een rode kaart voor Markelo, maakte men met 10 man toch nog de 1-2. Na de 1-3 van Rob Grondhuis werd het na een strafschop voor Markelo; 2-3 toch nog even spannend. Uiteindelijk gingen de mannen van Marco Onderberg met 3 punten terug naar Heeten. Overwetering ging door met winnen in 3B. De toeschouwers kregen in Olst waar voor hun geld. Bij rust was het namelijk 3-3 in de thuiswedstrijd tegen Albatross uit Ugchelen. Na rust maakte Overwetering er maar liefst 7-3 van. Doelpuntenmakers voor Overwetering waren Logtenberg (2x), Kifeta (2x), Van Breukelen, Van Wijk en Van Tongeren.   

Haarle tekende vooraf voor één punt in Oldenzaal tegen Berghuizen, maar achteraf was de 1-1 toch een teleurstelling. De ploeg van trainer Richard Smit stond lang met 0-1 voor (doelpunt Zwijnenberg), maar moest in de laatste minuten een ongelukkige treffer toestaan. Lemelerveld maakte er in 4H een spektakelstuk van thuis tegen DAVO. Maar liefst 7-0 werd de einduitslag, met 3 spelers die 2x scoorden: Grefelman, Bouwmeester en Van Den Berg.  OVC’21 verloor in dezelfde klasse met 1-3 thuis van Activia. USV verloor ook thuis, met 1-2 van RDC. Kevin Mosterd maakte de Nieuwleusense treffer.

Door met de 5e klasse H. SV Raalte vierde het 75-jarig jubileum en speelde daarom zondag niet tegen SDOL. Deze wedstrijd wordt op zondag 21/10 ingehaald. Broekland won gemakkelijk thuis van Epse met 4-1. Holten tegen Dalfsen mocht vooraf als het topduel in 5H worden bestempeld. De nummers één en drie waren aan elkaar gewaagd; eindstand 2-2. Nieuw Heeten haalde de eerste overwinning van het seizoen. Thuis tegen Lettele behaalde de ploeg van trainer Reinier Stegeman de eerste overwinning van het seizoen. Ronnie Schiphorst maakte na twee minuten al het winnende doelpunt. SC Wesepe verloor in en tegen Gorssel. De thuisploeg nam afgelopen week afscheid van hoofdtrainer Luijken, waarna zondag gelijk een 2-1 overwinning op Wesepe werd geboekt. Hoonhorst tegen Mariënheem werd afgelast. En zal vermoedelijk op zondag 21/10 worden ingehaald.

Tenslotte speelde Vilsteren in 6A uit tegen DTC’07 uit Lattrop. Bij rust was de wedstrijd nog 0-0, waarna de wedstrijd in de tweede helft ‘loskwam’. Na een 1-2 voorsprong voor Vilsteren, leverde de ploeg uit Lattrop nog een van richting veranderde vrije trap af, waardoor de 2-2 eindstand op het bord kwam.

Opvallend

Twee positieve uitslagen die dit weekend opvielen voor de Sallandse clubs die wij volgen. Lemelerveld won met liefst 7-0 van DAVO. Ook Overwetering maakte er 7, maar moest nog 3 tegentreffers toestaan. De ploeg uit Olst won met 7-3 van Albatross.
Aanvullingen op uitslagen of informatie? Mail dan naar tom@sallandmagazine.nl
Volg ons ook op twitter en facebook: @sallandvoetbal