De wekelijkse update (maandags 17.00u) om te zien hoe de Sallandse ploegen het gedaan hebben het afgelopen weekend!

Betaald voetbal

PEC Zwolle heeft zijn eerste overwinning in de Eredivisie te pakken. Nadat men in de verlenging afgelopen dinsdag Roda JC al uit de beker knikkerde (0-1, Benson) trok men de stijgende lijn in Tilburg tegen Willem II door. De verdediging van PEC Zwolle wist opnieuw (met doelman Wintjens) de ‘nul’ te houden. Één moment was bepalend voor de wedstrijd. Een vrije trap randje strafschopgebied werd vlak na rust door linksback Bart van Hintum vakkundig langs Willem II-doelman Meul gekruld (0-1). Daarna bleef het lang spannend, maar gingen de punten mee naar Zwolle.

Volgende wedstrijd is as. zaterdag. Dan speelt PEC Zwolle thuis tegen Heracles (19.45u).

GA Eagles boekte doordeweeks een mooi en enerverend bekersucces. VVV Venlo werd na een 4-4 eindstand vakkundig met penalty’s verslagen. Afgelopen vrijdag was het minder spectaculair in de competitiewedstrijd uit tegen Fortuna Sittard. In de beginfase was Fortuna gelijk de bovenliggende partij. Fortunees N’Koyi had (middels een volley) al een waarschuwing afgegeven op het doel van Eagles-keeper Marsman en was uiteindelijk in de 11e minuut doeltreffend voor de Limburgers. GA Eagles werd na de tegentreffer wel sterker, maar kon na enkele hachelijke momenten voor het doel van Fortuna, geen doelpunt maken. Na een 1-0 ruststand, konden de Deventenaren ook de tweede helft geen vuist maken. Na 70 minuten was het eerdere doelpuntenmaker N’Koyi die de assist gaf en Khalouta de 2-0 liet aantekenen. GA Eagles kreeg ook hierna weer de nodige kansen (o.a. via Kolder) maar het vizier stond niet op scherp deze avond.

Volgende wedstrijd voor GA Eagles is een thuiswedstrijd: as. vrijdag speelt men thuis (20.00u) tegen Telstar.

Zaterdag

SV Nieuwleusen speelde een derby thuis tegen ASC’62. Een wedstrijd die achteraf een makkelijke prooi voor de Dalfsenaren bleek te zijn (1-6). OZC Ommen beleefde thuis tegen vv Dieren een rumoerige middag. Bij een 2-4 tussenstand werd de wedstrijd na 77 minuten gestaakt. Na de 3-4, die werd afgekeurd, haalde spits Roelofs van OZC verhaal bij de scheidsrechter. Deze werd dusdanig belaagd dat de wedstrijd werd gestaakt en niet meer hervat.

Blauw Wit’66 en DES Nijverdal hielden elkaar in 3D in evenwicht (0-0). SC Lemele kon na het behalen van het eerste punt vorige week, deze week geen potten breken. Thuis tegen Storica werd het 0-5.

Zondag

Rohda Raalte speelde een topper in de hoofdklasse tegen de nummer drie Juliana’31 uit Malden. De Raalternaren wisten prima wat te doen tegen deze tegenstander. Tweemaal Boeloerditi en eenmaal Sahbaz waren (qua treffers) voldoende om de Maldenaren over de knie te krijgen (eindstand 3-2).

Wijhe’92 had in 2J thuis tegen ATC’65 zijn tweede overwinning te pakken. De Wijhenaren wonnen door Jimmy Eikelboom die tien minuten voor tijd de winnende treffer maakte. VV Heino verloor opnieuw. In de thuiswedstrijd tegen Dieze West moest men de meerdere erkennen in de Zwollenaren (0-2).

SV Heeten leed in 3A het eerste puntenverlies. Tegen hekkensluiter Hengelo stond men lang op achterstand, tot in de blessuretijd van de tweede helft Luuk Nijland de 1-1 binnenschoot. SC Overwetering heeft in het debuutseizoen in 3B nog niet verloren, ook gisteren was dit niet het geval. De ploeg van trainer Henk van Norel won in en tegen (sv) Zwolle met 1-3.

SV Haarle is nog niet al te gelukkig in 4B. Deze klasse die met name Twentse ploegen bevat, bracht Haarle nog maar één overwinning. Ook in het thuisduel afgelopen zondag tegen Juventa’12 uit Wierden moest er een krappe nederlaag (0-1) worden geïncasseerd. VV Lemelerveld vermaakt zich in 4H uitstekend. De ploeg van Edwin Duim is trotse koploper en won het uitduel tegen RDC met 1-2. Doelpunten bij de Lemelervelders kwamen van Cents en Lugtenberg. OVC’21 heeft het als promovendus niet makkelijk. Uit tegen Diepenveen werd met 4-2 verloren. De ploeg van Michael Dikken kwam nog wel op voorsprong, maar moest daarna zijn meerdere erkennen. USV (ook in 4H) verloor met 2-0 bij mede-koploper Colmschate’33 en vinden we nu op de een-na-laatste plaats.

Door naar de 5e klasse H. SV Raalte verloor verrassend in en tegen Lettele (3-1). De Raaltenaren onder leiding van trainer Plagman kwamen vlak voor rust nog wel op voorsprong door een doelpunt van Van Tolij, maar waren na rust de weg volledig kwijt. Achtereekte, Spikker en Holthuile lieten de mensen in Lettele juichen. SV Broekland kwam in Marienheem tweemaal op achterstand, maar vocht tot de laatste seconde voor een overwinning. Na een penalty van Schiphorst (2-2) bracht Ruben Simons zelfs nog de (niet verdiende) overwinning naar de Broeklanders. SV Dalfsen was ongeslagen en bleef ongeslagen. Thuis werd Gorssel makkelijk verslagen met 5-0. SDOL won van Holten met 4 tegen 2. Een knappe overwinning, omdat de Holtenaren nog niet hadden verloren dit seizoen. Nieuw- Heeten gaf Epse wel heel makkelijk de eerste overwinning van het seizoen (5-1) en is daarom zelf ook nog steeds zoekende naar de eerste overwinning van het seizoen. SC Wesepe en Hoonhorst was voor de rust al bekeken (0-3). Na rust maakte Rick Schrijver zijn derde treffer waardoor de overwinning makkelijk naar Hoonhorst ging.

VV Vilsteren verloor thuis van Phenix uit Enschede met 1-4.

Opvallend

Hoonhorst won opvallend makkelijk in Wesepe met 0-4. Een duel van twee ploegen, die vooraf aan elkaar gewaagd leken te zijn, was voor de rust echter al beslist.

Speciaal was ook de 100e overwinning van PEC Zwolle in de Eredivisie en de goal van Van Hintum was de 500e Zwolse goal in de Eredivisie. Een mooie mijlpaal, maar de Zwollenaren zullen toch het meest blij zijn geweest met de drie punten die in Tilburg behaald werden.

 

Aanvullingen op uitslagen of informatie? Mail dan naar tom@sallandmagazine.nl
Volg ons ook op twitter en facebook: @sallandvoetbal