De wekelijkse update (maandags 17.00u) om te zien hoe de Sallandse ploegen het gedaan hebben het afgelopen weekend!

Betaald voetbal

PEC Zwolle

In Zwolle lijkt men het syndroom op te lopen dat vele promovendi herkennen: Complimenten krijgen, maar met lege handen staan. Afgelopen zaterdag was bij een 0-0 ruststand in de Kuip de beste kans voor PEC Zwolle geweest. Pluim kapte vlak voor rust onder andere Feyenoord-verdediger Mathijsen uit en schoot rakelings naast. De grootste, maar ook gelijk enige, kans voor PEC Zwolle. Feyenoord stelde daar schietkansen van Pelle, Schaken en Verhoek tegenover. In de tweede helft kwam snel de 1-0 voor de thuisploeg op het bord. Een ‘lucky shot’ van Pelle verdween via PEC-verdediger Broerse in het net achter kansloze doelman Wintjes. Daarna bleef PEC Zwolle wel voetballen en creëerde het kansen. Gevaarlijker dan een bal bovenop de lat kwam het helaas niet. In de eindfase liet verdediger Aafjes de rappe Schaken binnendoor komen en bracht hem ten val: strafschop. Immers wist raadt met dit buitenkansje en besliste de wedstrijd in het voordeel van Feyenoord: 2-0.

Volgende wedstrijd is as. zaterdag. PEC Zwolle speelt dan thuis tegen FC Groningen (aanvang 18.45u).

GA Eagles

Trainer Erik ten Hag moest lijdzaam toezien hoe zijn ploeg zondagmiddag in Rotterdam de eerste nederlaag kreeg te verwerken. GA Eagles dat het traditioneel lastig heeft in Rotterdam (het won er deze eeuw nog niet, red.) had ook deze editie weinig te vertellen, op de eerste tien minuten na. GA Eagles startte wel goed en scherp, maar na schitterende doelpunten van Nieuwendaal en Ben Hassani in de eerste helft verloor men volledig de controle. Nadat Bilate na ongeveer een uur spelen ook nog de 3-0 had gemaakt, was het gedaan op Het Kasteel.

Volgende wedstrijd is as. vrijdag. Dan speelt GA Eagles thuis tegen FC Den Bosch (aanvang 20.00u).

GA Eagles speelt morgenavond (dinsdag) een oefenduel in Oene tegen hoofdklasser vv Berkum. Aanvang 19.30u.

Zaterdag

Supporters van SV Nieuwleusen kijken deze dagen liever niet op de stand in de zaterdag 2e klasse H. Hun club staat namelijk een-na-laatste met nog nul punten uit drie wedstrijden. De oranje-zwarten speelden zaterdag tegen Enter Vooruit niet eens onaardig, maar moest een 2-3 nederlaag toestaan op eigen veld. ASC’62 verloor met 2-0 in en tegen Den Ham. Na een halfuur kwam Den Ham op 1-0. Daarna krijgen de Dalfsenaren kansen en verdienden zeker één strafschop, deze kreeg de ploeg van trainer Freddy Smit niet. Vlak voor het eindsignaal maakte Yasin Sahhar de bevrijdende 2-0 voor Den Ham. OZC Ommen kreeg (ook in de tweede klasse) met een vlijmscherpe tegenstander te maken. OZC creëerde zelf voldoende kansen, maar tegenstander Bergentheim maakte de twee kansen die men had af. Vlak na rust deden Hakkers en Kikkert OZC de das om (0-2 eindstand). 

Blauw Wit’66
had over geluk niet te klagen dit weekend. De ploeg van trainer Folkert Velten won met 3-4 bij FC Eibergen. Na een 1-2 ruststand in het voordeel van de Holtenaren ontstond er een foutenfestival of om het positief te houden: beide ploegen gingen vol op de aanval spelen. Na de 1-3 door Michel Stam, werd het bijna nog sneller 2-3 en 3-3. Klein Nagelvoort bracht de drie punten vervolgens naar Holten door hard en onhoudbaar (na een afgeslagen corner) de 3-4 binnen te knallen. Met zeven punten uit drie duels kent Blauw Wit’66 een prima competitiestart.

SC Lemele
leek (na een 0-0 ruststand uit tegen SV Zalk) eindelijk aanspraak te maken op het eerste punt van het seizoen. Na rust moest de ploeg van Hendri Zwinselman liefst drie doelpunten toestaan (0-3 eindstand). Samen met Reaal Dronten is SC Lemele nu nog puntloos.

Zondag

Rohda Raalte speelde op zaterdagavond thuis tegen Rigterbleek. Net als vorige week bleken de slotminuten de Raalternaren goedgezind. De ingevallen Django Ngutra (terug van een schorsing) zette een vrije trap voor in de 92e minuut. Doelman Remie van Rigtersbleek kon de bal niet beroeren, waardoor Rohda enigszins gelukkig aan drie punten kwam (1-0). 

Wijhe’92 was na afloop niet tevreden. Tegen promovendus KOSC uit Ootmarsum wilde de ploeg van Alex Booij in ieder geval winst veilig stellen. Het liep echter anders. Na een 0-0 ruststand, waarin Wijhe de betere kansen had, was het KOSC dat tegen de verhouding in op voorsprong komt. Wijhe deed nog iets terug in de persoon van Nick Mulder, maar verder dan 1-1 kwam het niet. In dezelfde tweede klasse stapte ook VV Heino ‘katerig’ van het veld. De ploeg van Marc Lobbert had opnieuw moeite met scoren. Na een 0-1 achterstand (thuis tegen WVC) uit een snelle counter, benutte Bas Jansen direct de volgende aanval wel een opgelegde kans: rust 1-1. Na rust speelde Heino een prima tweede helft, na de 2-1, viel ook de 3-1 (prachtig schot Keijzer). Alleen de leidsman dacht er anders over, hij had buitenspel geconstateerd. Het bleef 2-1 en Heino ging door met aanvallen. Uit één uitbraak van WVC, maakte de Winterswijkers de 2-2. Enkele hachelijke momenten voor het doel van WVC brachten Heino niet de verdiende 3-2.
 
SV Heeten
vermaakt zich prima in de derde klasse A. Thuis tegen voormalig hoofdklasser De Tubanters won men met gemak: 4-1. Hierdoor hebben de Heetenaren uit drie duels nog steeds de volle mep. Heeten nam gisteren wel afscheid van aanvaller Stroek. Hij vertrekt voor een tweejarige studie naar Polen. SC Overwetering kwam in 3B niet in actie. Tegenstander VV Heerde vierde het 100-jarig bestaan.

SV Haarle
wilde in Mariaparochie bij MVV’29 de overwinning van vorige week doorzetten. De ploeg van Richard Smit startte echter zwak en liep tegen een snelle 1-0 aan. Na een uur spelen maakte Rietman nog wel de 1-1, maar konden de Haarlenaren dit niet vasthouden (2-1 eindstand).
VV Lemelerveld kreeg zijn eerste nederlaag te verwerken, tegen Activia uit Twello, werd er in de uitwedstrijd met 4-2 verloren. OVC’21 moest in Bathmen toezien hoe ex-Rohda Raalte speler Rik Witteveen uit een penalty de bevrijdende 2-1 eindstand voor ABS binnen schoot. OVC’21 voetbalde met name de eerste helft een goede wedstrijd, maar benutte (behalve de 0-1 van Herbrink) de opgelegde kansen niet. USV had in en tegen Diepenveen een duidelijke ‘off-day’. Na een 1-1 ruststand zakte de ploeg uit Nieuwleusen volledig door het ijs in de tweede helft, getuige de 6-1 eindstand. 

Door naar de vijfde klasse. Daarin speelde SV Raalte uit bij SV Mariënheem. De Marienhemers, die zeer slecht aan de competitie zijn begonnen, blijken over het nodige karakter te beschikken. Na een 1-4 ruststand, moet trainer Brinkman iets heel goeds gedaan hebben in de rust. In de 80e minuut maakte Velderman namelijk de 4-4. Wat tevens de eindstand was. SV Raalte zal zich ongetwijfeld nog eens achter de oren krabben. SV Broekland heeft duidelijk geen moeite met de druk van een kampioenskandidaat. Bij VV Hoonhorst, waar de velden weer open waren na last te hebben gehad van engerlingen, werd het 0-3 voor de Broeklanders. Doelpunten kwamen van Jansen, Schiphorst en Simons. SV Dalfsen moest hard aan het werk bij VV Lettele. De Dalfsenaren, onder leiding van Patrick Dijkstra, kwam met 1-0 achter (doelpunt Brouwer). Daarna waren het Klarenbeek en Koedijk, begin van de tweede helft, die ervoor zorgden dat de punten mee konden naar Dalfsen. SV Dalfsen heeft net als SV Broekland nu negen punten uit drie duels. De derde ploeg die deze zelfde score heeft in de vijfde klasse H is VV Holten. De ploeg van trainer Knapen won gemakkelijk met 0-4 bij Epse. Jaap Huisman maakte drie treffers, waarvan twee uit een strafschop. SDOL kwam in Luttenberg tweemaal op voorsprong door doelpunten van Niek Reimert, maar moest Gorssel ook twee keer langszij laten komen (eindstand 2-2). SV Nieuw- Heeten beleeft momenteel nog weinig plezier in de vijfde klasse. De ploeg van Reinier Stegeman verloor voor de derde maal op rij. In de uitwedstrijd tegen SC Wesepe kwamen de Nieuw Heetenaren na een 2-0 ruststand, niet verder dan 3-2.

Tenslotte gaf VV Vilsteren in de zesde klasse het publiek waar voor zijn geld. Thuis tegen Manderveen werd het 4-4.

Opvallend

Meest opvallende uitslag is wat ons betreft de 4-4 eindstand bij Mariënheem tegen Raalte. Zeker gezien de comfortabele ruststand 1-4 voor Raalte, had de ploeg van trainer Plagman de drie punten best naar huis mogen nemen. 

 

Aanvullingen op uitslagen of informatie? Mail dan naar tom@sallandmagazine.nl
Volg ons ook op twitter en facebook: @sallandvoetbal