De wekelijkse update (maandags 17.00u) om te zien hoe de Sallandse ploegen het gedaan hebben het afgelopen weekend!

De competitie is nu ook in de het amateurvoetbal begonnen!

Betaald voetbal

PEC Zwolle
In Zwolle beleefden thuis-supporters een nare avond. In een wedstrijd (thuis tegen NEC) waarvan gedacht werd de eerste driepunter te kunnen binnenahalen, werd het een droevige nederlaag. PEC Zwolle kon het eerste halfuur prima mee met de Nijmegenaren, maar moest na een handsbal van Joey van den Berg toch de 0-1 uit een penalty toestaan. Breekpunt in de wedstrijd was na een halfuur toen doelman Ter Wielen NEC’er Rieks onderuit haalde. Het gevolg was een strafschop en een rode kaart voor de doelman. Reservedoelman Wintjes moest aanzien dat Koolwijk andermaal scoorde. Na rust probeerde PEC met tien man nog het nodige, maar na de tweede gele kaart, en dus rood, voor Van Den Berg was het verzet gebroken. Sno legde namens NEC aan voor de 0-3 uit een vrije trap. Met negen tegen elf spelers werd het laatste halfuur gevreesd voor een monsterscore. Op een intikker van Platje na (0-4) hield NEC zich nog in.

Volgende wedstrijd is op zaterdag 15 september om 20.45u. PEC Zwolle speelt dan uit tegen Feyenoord.

GA Eagles
De thuiswedstrijd afgelopen vrijdag was er één met twee gezichten. De eerste helft was GA Eagles oppermachtig en creëerde voldoende kansen om een ruime voorsprong te nemen. Bij rust stond het ‘maar’ 1-0, door een benutte penalty van middenvelder Joey Suk. Vlak voor rust kantelde de wedstrijd, maar bleef het nog 1-0. Na rust pakte Cambuur de wedstrijd meteen anders aan. Met een verdiende gelijkmaker van Hemmen, gingen beide ploegen akkoord met een puntendeling. Al had GA Eagles de wedstrijd ook nog kunnen verliezen. GA Eagles is momenteel nog ongeslagen en heeft acht punten uit vier wedstrijden.

Volgende wedstrijd voor de Deventenaren is over twee weken. Op zondag 16 september speelt GA Eagles uit tegen Sparta. Aanvang 14.30u.

Zaterdag

SV Nieuwleusen stelde teleur door de competitieopening tegen promovendus Hulzense Boys met 0-1 te verliezen. ASC’62 had meer geluk. De tweedeklasser kon na een 1-0 achterstand in Westervoort bij titelkandidaat AVW’66 in de blessuretijd nog de 1-1 maken. OZC Ommen won in dezelfde klasse met 4-3 van ON Almelo. Blauw Wit’66 ging op bezoek bij Juliana’32 en leek een moeilijke middag tegemoet te gaan toen doelman Kolkman na een halfuur een discutabele rode kaart ontving. Bulsink maakte in de tweede helft met tien man de enige en winnende treffer voor de Holtenaren. SC Lemele begon zwak aan de competitie. In ’s Heerenbroek verloor Lemele met 4-1, al had de score nog veel hoger uit kunnen vallen.

Zondag

Op sportpark Tijenraan opende Rohda Raalte zondag met een degelijke 2-0 overwinning op De Bataven. Balavac opende snel de score. In de tweede helft deed aanwinst Boeloerditi snel de wedstrijd op slot. Wijhe’92 had geen last van de ‘Diekdagen’. Heerink maakte in de eerste helft het enige doelpunt tegen SDC’12. VV Heino liep tegen een ‘kater’ aan. De ploeg heerste in Almelo tegen PH, maar moest met lede ogen aanzien dat er in blessuretijd nog een doelpunt werd gemaakt door de Almeloërs. SV Heeten is goed begonnen in de hernieuwde kennismaking met de derde klasse. De ploeg van trainer Onderberg won in Slagharen met 1-5. SC Overwetering won als promovendus in de derde klasse de eerste wedstrijd. De kampioen van de vierde klasse won in Apeldoorn met 1-3 van ZVV’56.

SV Haarle verloor in het Twentse Zenderen bij Zenderen Vooruit. Alle doelpunten vielen in deze wedstrijd in de eerste helft: 2-1. VV Lemelerveld beleefde een fijne kennismaking met de vierde klasse. De degradant uit de derde klasse won in Deventer van IJsselstreek met 0-2. Tweemaal wist Jeroen van den Berg het net te vinden voor de Lemelervelders. OVC’21 hield het thuis tegen Hattem op 1-1. USV (dat vorig seizoen via de nacompetitie naar de vierde klasse promoveerde) wist de uitwedstrijd in Bathmen niet te winnen. ABS was met 3-2 te sterk.

SV Raalte had eigenlijk de uitwedstrijd op het programma staan tegen VV Hoonhorst. Deze wedstrijd werd echter omgedraaid, omdat Hoonhorst last heeft van engerlingen in het veld. In Raalte maakte SV Raalte het zich onnodig moeilijk na een 3-0 voorsprong, kwam de ploeg van Bert Spies nog terug tot 3-2. Daar bleef het wel bij. SV Broekland heeft dit seizoen een prima selectie voor de vijfde klasse en geldt als een titelkandidaat. De ploeg beet in de eerste wedstrijd gelijk van zich af door met 4-0 van Nieuw Heeten te winnen. SV Dalfsen had in Mariënheem geen kind aan de plaatselijk SV. Na een 0-5 ruststand, werd het maar liefst 1-7. Grote man aan Dalfsense zijde was Werner Snel met drie doelpunten. VV Holten won zwaarbevochten bij SC Wesepe met 1-2. De ploeg van Arno Knapen scoorde via Jaap Huisman vijf minuten voor tijd de winnende treffer. SDOL werd door Michiel van der Vlies bij de hand genomen. De Luttenberger maakte vier treffers en liet zijn ploeg simpel winnen bij Epse: 1-4. VV Lettele maakte in de tweede helft korte metten met Gorssel: 3-0. In de eerste helft miste Daggenvoorde namens de thuisclub nog een penalty. In de tweede helft schoten Holtkuile en Spikker (2x) wel raak voor Lettele.

VV Vilsteren
won in de zesde klasse thuis van Delden met 1-0.

Opvallend

Mariënheem kende geen onverdienstelijke start in het bekertoernooi, het ging net niet verder in de bekerpoule, maar kent in de competitie een ware valse start tegen SV Dalfsen: 1-7. De ploeg van trainer Sander Brinkman heeft komende zondag in en tegen Holten wat recht te zetten.

 

Aanvullingen op uitslagen of informatie? Mail dan naar tom@sallandmagazine.nl
Volg ons ook op twitter en facebook: @sallandvoetbal