De wekelijkse update (maandag 17.00u) om te zien hoe de Sallandse ploegen het gedaan hebben het afgelopen weekend!

Dit weekend speelden de betaald voetbalclubs hun competitiewedstrijden. Alle amateurclubs (op Rohda Raalte na) speelden voor zover het doorging een oefenwedstrijd. Rohda Raalte speelde een bekerwedstrijd.

Betaald voetbal

PEC Zwolle
In Zwolle maakte PEC een goede indruk in de eerste thuiswedstrijd in de Eredivisie. De ploeg van Art Langeler kon lang mee in het spel met Vitesse, maar moest in de 63e minuut een tegengoal incasseren van Arnhemmer Ibarra. PEC Zwolle vocht voor wat het waard was. In de laatste minuten kreeg men middels een penalty de uitgelezen mogelijkheid om alsnog een puntje over te houden aan het duel. Een punt dat ook zeker verdiend was geweest. Helaas voor heel Zwolle schoot linksback Van Hintum de bal hard en hoog over.

Komende zaterdag speelt PEC Zwolle uit bij FC Utrecht. Aanvang 18.45u.

GA Eagles
In Deventer kon GA Eagles niet tot de drie punten komen waar men lange tijd wel op gehoopt had. GA Eagles speelde in een zeer sfeervolle Adelaarshorst voor bijna 5700 mensen een matige eerste helft. Anco Jansen scoorde na zijn derde poging, middels een lage schuiver, de 0-1 voor De Graafschap. In de tweede helft kreeg GA Eagles meer grip (o.a. door de wissel Promes voor Pot) op de wedstrijd. Na een keepersfout van De Graafschap-doelman Terrol kon Marnix Kolder al vroeg in de tweede helft de 1-1 aantekenen. Daarna was het Jop van der Linden die middels een schitterende vrije trap GA Eagles een kwartier voor tijd op 2-1 zette. Domper op de feestvreugde was de vrije trap, diep in blessuretijd, van Tarfi. Middels een haarscherpe vrije trap die richting de verre hoek draaide, konden de Doetinchemers alsnog met een puntje naar huis (2-2).

Komende vrijdag speelt GA Eagles uit tegen FC Oss. Aanvang 20.00u.

Zaterdag

Op het toernooi van WZC in Wapenveld, speelde SV Nieuwleusen de finale tegen Hattoheim. Tweedeklasser SV Nieuwleusen verloor met 0-2 van de derdeklasser uit Hattem. In Dalfsen speelde ASC’62 tegen mede-tweedeklasser FC Horst. Beide ploegen komen elkaar echter niet tegen in de competitie, ASC’62 speelt in 2H en FC Horst in 2G. Beide ploegen waren aan elkaar gewaagd, getuige de 2-2 eindstand. Doelpunten van ASC’62 waren van Arjen Stokvis en Piet de Jong.  
Blauw Wit’66
  speelde op de hete zaterdagmiddag tegen zondag vierdeklasser ABS. De Holtense ploeg van trainer Folkert Velten won met 2-0. Mathijs de Jong maakte voor rust de 1-0. Vlak voor tijd was het Remon Müller die tekende voor de 2-0. SC Lemele speelde in Daarle met 1-1 gelijk.

Zondag

Rohda Raalte kwam voor de beker in actie op zaterdag. De Raalternaren wonnen van zaterdag-eersteklasser DOS Kampen met 2-1. Doelpuntenmakers voor Rohda waren Balavac en Vleems. SV Heeten speelde op zondagochtend tegen SV Broekland. De derdeklasser (Heeten) versloeg de vijfdeklasser met 2-0. SC Overwetering speelde in Hattem de tweede dag van de Hattem Cup. Overwetering speelde onder andere 2-2 gelijk tegen de uiteindelijke winnaar VV Hattem. VV Lemelerveld speelde vrijdagavond al een oefenwedstrijd. In het Zwolse Ittersum speelde de ploeg van de nieuwe Lemelerveldse oefenmeester Edwin Duim met 0-0 gelijk tegen SVI.

In Dronten speelde OVC’21 een verdienstelijke oefenwedstrijd tegen Reaal, maar liefst 1-6 was de eindstand. VV Hoonhorst speelde in en tegen Vilsteren. Eindstand 1-2 voor de Hoonhorsters. Doelpuntenmakers aan de zijde van Hoonhorst waren Rick Schrijver en Jacco Broeks.

Opvallend

Het verlies van SV Nieuwleusen dat als tweedeklasser verloor van derdeklasser Hattoheim en daarmee de toernooiwinst bij WZC Wapenveld aan zich voorbij liet gaan: 0-2.

 

 

Aanvullingen op uitslagen of informatie? Mail dan naar tom@sallandmagazine.nl
Volg ons ook op twitter en facebook: @sallandvoetbal