De wekelijkse update (maandags 17.00u) om te zien hoe de Sallandse ploegen het gedaan hebben het afgelopen weekend!

 

Betaald voetbal

PEC Zwolle
De ‘betaalde’ clubs uit Salland hadden een prima weekend. PEC Zwolle speelde afgelopen zaterdag in Kerkrade tegen Roda JC met 1-1 gelijk. Al vroeg kwamen de Zwollenaren, in hun Eredivisie-rentree, op voorsprong na een kopbal van Joost Broerse. PEC Zwolle dat een zeer matige voorbereiding draaide toonde met prima voetbal aan dat het wel degelijk wat te zoeken heeft in de Eredivisie. In de tweede helft was het Malki, spits van Roda JC, die doelman Ter Wielen verschalkte. Ondanks dat het 1-1 bleef kreeg PEC nog gelegenheid drie punten mee te nemen, helemaal toen Donald van Roda JC zijn tweede gele kaart kreeg. Doelpuntenmaker Joost Broerse was na afloop echter niet ontevreden: “We koesteren dit punt. Dit is een prima begin voor PEC Zwolle in de Eredivisie”, vertelde de middenvelder tegen peczwolle.nl.

Zaterdagavond speelt PEC Zwolle thuis tegen Vitesse. Aanvang 19.45u.

GA Eagles
GA Eagles kon vrijdag ook terugkijken op een goed begin van de competitie. In Almere tegen het plaatstelijk Almere City FC won de ploeg van debutant hoofdtrainer Erik ten Hag met 0-2. De ploeg uit Deventer had de gehele wedstrijd de touwtjes in handen. Xander Houtkoop schoot na een klein halfuur doeltreffend raak. Na rust deed Sjoerd Overgoor dit nogmaals. Pas in blessuretijd moest GA Eagles-doelman Marsman zich strekken om een tegendoelpunt te voorkomen.
Na afloop toonde Erik ten Hag tegenover ga-eagles.nl zich tevreden met de overwinning. “Wij bepaalden het spelbeeld en dat is wat ik graag zie. Vanzelfsprekend ben ik heel blij met het resultaat, maar in de uitvoering kunnen we nóg beter. Natuurlijk zijn de drie punten het belangrijkst en daar gaan we van genieten.”

Afgelopen zaterdag speelden de reservespelers van GA Eagles nog een oefenwedstrijd tegen topklasser Excelsior’31 uit Rijssen. Deze werd door de Rood-Gelen gewonnen met 1-2. Doelpunten Ten Den en Philips.

Komende vrijdag speelt GA Eagles thuis tegen De Graafschap. Aanvang 20.00u.

Zaterdag

De Sallandse ploegen in het zaterdagvoetbal kwamen veelal in oefenwedstrijden in actie. In Holten oefende Blauw Wit’66 tegen Harfsen: 2-1. Verder was er de tweede dag van het Tempelman toernooi in Nieuwleusen: SV Nieuwleusen – Olympia’28 3-4 en OZC Ommen – ASC ’62 1-4. Winnaar van het toernooi werd ASC’62. SC Lemele speelde een oefenwedstrijd tegen CSV’28, deze uitslag is ons nog niet bekend.

Aanstaande dinsdag begint voor alle ploegen het bekerprogramma. Zie ook het artikel: Hier met die beker!

Zondag

Rohda Raalte speelde het tweedaags Twente Ros Toernooi in Enschede. Na drie overwinningen, één gelijkspel en één verliespartij speelde het de finale tegen FC Presikhaaf (0-0). De ploeg uit Arnhem bleek bij het nemen van penalty’s te sterk voor de Raalternaren. Tweedeklasser Wijhe’92 speelde met een gehavend elftal 3-3 gelijk tegen derdeklasser de Gazelle. VV Heino speelde op zaterdag een oefenwedstrijd tegen het Friese FC Wolvega. Na een 1-4 achterstand bij rust, werd er nog met 4-4 gelijkgespeeld. SV Heeten, dat dit seizoen in de derde klasse uitkomt, speelde in en tegen Lochem. De ploeg van Marco Onderberg verloor nipt met 2-1.

SC Overwetering, ook derdeklasser komend seizoen, speelde in Hattem om de Hattem Cup. Overwetering won hierin het eerste duel van Emst met 4-0, maar verloor van thuisclub Hattem met 1-0. Aanstaande zondag is het vervolg van de Hattem Cup. SV Haarle, onder leiding van debuterend hoofdtrainer Richard Smit, verloor in Luttenberg van SDOL met 3-2. VV Lemelerveld wist verrassend met 2-1 te winnen van tweedeklasser ATC’65 uit Hengelo met 2-1. USV kreeg als nieuwkomer in de vierdeklasser direct een zware oefen-nederlaag te verwerken. In en tegen derdeklasser Dwingeloo werd het maar liefst 11-2.

SV Raalte zou aanvankelijk dit weekend oefenen tegen RDC Deventer. De wedstrijd kon helaas geen doorgang vinden door het overlijden van een lid van SV Raalte. VV Holten verloor niet onverdienstelijk bij Colmschate’33 met 3-2. VV Lettele speelde tegen EGVV uit Gelselaar, men verloor met 1-3.

Aanstaande dinsdag begint voor alle ploegen (behalve Rohda Raalte begint op zaterdag en Mariënheem op woensdag) het bekerprogramma. Zie ook het artikel: Hier met die beker!

Opvallend

Met name de 11-2 nederlaag van USV uit Nieuwleusen tegen Dwingeloo (dat één klasse hoger speelt) mag opmerkelijk genoemd worden!

Aanvullingen op uitslagen of informatie? Mail dan naar tom@sallandmagazine.nl
Volg ons ook op twitter en facebook: @sallandvoetbal