Rondje langs de Sallandse velden: zondag 8 november

Een rondje langs de velden op zondag 8 november van de Sallandse clubs die wij volgen. Met onder andere een overwinning voor Lemelerveld in de derby tegen Heeten (2-1) en opvallend verlies voor Dalfsen thuis tegen Lettele (1-2). Overwetering ‘dendert’ lekker verder met de derde overwinning op rij (ook weer zonder tegengoals). Verder verloor Broekland voor de eerste keer dit seizoen. Bij Wesepe een mooie overwinning uit tegen V en L (1-5), met vier goals van Kevin Teunissen.

Hoofdklasse C

Achilles 1894-Rohda Raalte 2-4
0-1 Put
0-2 Stel
1-2 Careman
1-3 Kamperman Leferink
1-4 Zwikker
2-4 Faraouni

Rohda Raalte won zondag in Assen van Achilles 1894. De ploeg van trainer Martin Drent pakte daarmee zijn vierde overwinning van het seizoen. In Drenthe kwam Rohda Raalte op een 0-2 voorsprong door doelpunten van Put en Stel. Nog voor rust zorgde Careman uit een vrije trap (1-2) voor de aansluitingstreffer en werd het weer spannend. Echter bracht verdediger Kamperman Leferink uit een corner de Raaltenaren weer op een ruimere voorsprong. Toen Zwikker ook nog 1-4 scoorde was het gedaan. Achilles 1894 scoorde voor de ‘eer’ nog de 2-4, waarna Rohda geen tegentreffers meer toe liet in de laatste tien minuten.

Door de winst staan de rood-gelen goed in de middenmoot van de Hoofdklasse C met 14 punten uit 9 duels. Komende zondag speelt men thuis tegen koploper Quick’20 uit Oldenzaal.

Eerste klasse E

Orion-Heino 2-0
1-0 Jilesen
2-0 Loen

Heino verloor in 1E zijn derde duel op rij. Opnieuw een duel waar er meer had ingezeten voor de ploeg van Michel Steggink. Heino was met name in het eerste halfuur sterker en had controle over het duel. Echt grote kansen bleven uit. Na rust drukte de thuisploeg uit Nijmegen wat meer, maar was er weinig gevaar voor het Heinose doel. Tot vijf minuten voor tijd. Orion profiteerde van één van de weinig foutjes in de groen-witte defensie en kon na een afgemeten voorzet scoren via Jilesen (1-0).

Heino zette vervolgens het nodig risico in. Iets wat men moest bekopen met de 2-0 van Marco Loen die al vallend de bal tegen het net kon krijgen. Heino komt met 9 punten uit 9 duels dichtbij de ‘gevarenzone’. Komende zondag wacht het thuisduel tegen TVC’28 uit Tubbergen.

Tweede klasse J

Wijhe’92-Schalkhaar 2-4
0-1 Manenschijn
0-2 Roetert
1-2 Kramer
1-3 Manenschijn
1-4 e.d. Wijhe’92
2-4 Platenkamp

Wijhe’92 speelde thuis tegen Schalkhaar vroeg in het seizoen al een ‘degradatiekraker’. De hekkensluiter kwam tegen de nummer een-na-laatst echter niet aan de broodnodige punten. Door een 2-4 overwinning vergroten de zwart-witten het gat met Wijhe’92 tot zes punten. De ploeg van vertrekkend trainer Peter Jansen keek bij rust tegen een 1-3 achterstand aan. Na rust kwam de thuisploeg ook nog met tien man te staan na een rode kaart voor Christopher Roos. Schalkhaar maakte daarna 1-4, waarna Paco Platenkamp nog de eer redde (2-4).

Komende zondag gaan de Wijhenaren in Ootmarsum bij KOSC op bezoek.

Foto’s: Ineke van Wijhe

Derde klasse B

Overwetering-Columbia 2-0
1-0 Lucassen
2-0 Elshof

Overwetering nestelt zich na wederom een overwinning in de top-3 van 3B. Na de degradatie van vorig seizoen hebben de Olstenaren de laatste duels de smaak heel behoorlijk te pakken. Thuis tegen Columbia boekte de ploeg van trainer Robert Slinkman een knappe overwinning. De Apeldoorners hadden in de stand vooraf één punt minder en één duel minder gespeeld. Na een 0-0 ruststand wisten Lucassen en Elshof voor de winst te zorgen (2-0). Overwetering verloor alleen het eerste duel deze competitie (Epe, 1-0) en is al acht duels ongeslagen.

Komende zondag spelen de groen-gelen uit tegen Warnsveldse Boys.

Foto’s: Gerrit Krijt

Lemelerveld-Heeten 2-1
1-0 Lugtenberg
2-0 Lugtenberg
2-1 Van Dartel (pen.)

De derby in 3B tussen Lemelerveld en Heeten werd een prooi voor de oranje-witten. Na een eerste helft met een 0-0 ruststand, waarin Heeten-aanvaller Aarnink helaas weer geblesseerd het veld moest verlaten, werd Jordy Lugtenberg met twee goals uiteindelijk de gevierde man. Eerst werkte de Lemelervelder de bal goed binnen na een afgemeten voorzet (1-0), niet veel later schoof hij de bal randje strafschopgebied in de uiterste hoek (2-0). Heeten benutte kort voor het einde nog een strafschop, maar het bleek uiteindelijk te weinig (2-1).

Lemelerveld heeft door de overwinning 12 punten, Heeten heeft er 8. Komende zondag is het Vaassen-Lemelerveld en Columbia-Heeten.

Foto’s: Henk Vloedgraven

Vierde klasse H

ABS-Broekland 2-0
1-0 Demmers
2-0 Ten Dam

Broekland verloor voor de eerste keer dit seizoen een competitieduel. In Bathmen werd van ABS verloren. Kort voor rust bracht Maikel Demmers de thuisploeg op 1-0. Een kwartier voor tijd bracht Ten Dam de Broeklanders de definitieve ‘nekslag’ met de 2-0. De ploeg van trainer Richard van Dellen blijft staan, aan de bovenkant van de middenmoot, op 14 punten. Komende zondag speelt men thuis tegen Haarle.

Haarle-Holten 0-1
0-1 Wissink

Wie een doelpunt wilde zien bij Haarle-Holten moest op tijd aanwezig zijn. Daan Wissink scoorde na drie minuten het enige doelpunt van de wedstrijd. Een duel dat uit weinig grote kansen aan beide kanten bestond eindigde uiteindelijk in een overwinning voor de bezoekers. Haarle heeft door het verlies nog steeds 10 punten. Komende zondag speelt men uit tegen Broekland.

OVC’21-SV Zwolle 0-1
0-1 Hultink

OVC’21 kreeg periodekampioen en koploper SV Zwolle op bezoek. Een kwartier voor tijd scoorde Koen Hultink (0-1) de winnende treffer namens de bezoekers. OVC’21 blijft op 11 punten staan. Komende zondag spelen de Ommenaren in Deventer tegen De Gazelle.

USV-De Gazelle 4-2
0-1 Raats (pen.)
0-2 Rijnders
1-2 Meijerink
2-2 Schaeffer (pen.)
3-2 De Weerd
4-2 De Weerd

In het eerste kwartier leek er ogenschijnlijk voor USV nog geen vuiltje aan de lucht. De mannen van coach Theo van ’t Zand creëerden een drietal uitstekende kansen, maar Ron Meijerink en Sander Schaeffer hadden het vizier toen nog niet op scherp staan. De Deventenaren boden hierna beduidend meer tegenspel en kwamen een paar keer gevaarlijk voor het doel van Martijn Scheper. Door solide keeperswerk hield hij zijn doel keurig schoon. Toen de jonge doelman na een half uur binnen het strafschopgebied iets te gretig de bal op een tegenstander wilde veroveren constateerde arbiter Kraaijenvanger een overtreding. De toegekende strafschop werd door Sven Raats onberispelijk ingeschoten, 0-1.

Het leed werd voor USV nog groter toen de blauwwitten in de 42e minuut op het middenveld onnodig balverlies leden. Niels Rijnders maakte daar dankbaar gebruik van en scoorde de tweede treffer voor De Gazelle, 0-2. USV kwam na rust getergd uit de kleedkamer. Dat had direct effect. Na goed voorbereidend werk van Schaeffer kapte Meijerink in de 48e minuut zijn tegenstander uit en schoot meedogenloos binnen, 1-2. Toen Schaeffer acht minuten later binnen het strafschopgebied licht werd vastgehouden wees Kraaijenvanger weer naar de stip. Penaltykiller Schaeffer wist met dit cadeautje wel raad, 2-2.

De wedstrijd golfde hierna op en neer. Doelman Scheper redde nog een tweetal keren fraai op gevaarlijkse schoten van De Gazelle aanvallers. Toen de meeste toeschouwers zich al hadden neergelegd bij een gelijkspel, sloeg de thuisploeg alsnog toe. Invaller Chiel de Weerd werd uiteindelijk ‘the man of the match’. Nog maar net in het veld kopte hij na een voorzet van Schaeffer in de 84e minuut via de onderkant van de lat knap raak, 3-2. Vijf minuten later was de aangever Rick Timmerman die De Weerd vrij voor doelman Maas zijn tweede doepunt liet scoren, 4-2. Dit was tevens de eindstand.

Opnieuw een knappe overwinning voor de Nieuwleusenaren die inmiddels, als promovendus, 18 punten hebben en de tweede plaats bezetten. Zondag ontmoet USV in een thuisduel Diepenveen.

Foto’s en tekst: Peter Meijerink

Dalfsen-Lettele 1-2
0-1 M. Beltman
0-2 D. Beltman
1-2 Kamphuis

Dalfsen verloor verrassend het thuisduel van Lettele. De ploeg van trainer Peter Reumer was een maand geleden koploper in 4H, maar wist inmiddels al vier duels niet meer te winnen. Ook thuis tegen Lettele werden punten verspeeld. De Lettelenaren kwamen voor rust op een 0-2 voorsprong door goals van Martijn en Dave Beltman. Jeroen Kamphuis deed nog wat terug (1-2), maar na rust werd er niet meer gescoord.

Door de nederlaag staat Dalfsen vijf punten achter op koploper SV Zwolle, dat 20 punten heeft. Lettele heeft 13 punten. Komende zondag is het Lettele-RDC en Balkbrug-Dalfsen.

Foto’s: Kristian Giesen

Vijfde klasse A

Zenderen Vooruit-Mariënheem 5-2
0-1 Bloeme
1-1 Van Os
2-1 e.d. Mariënheem
2-2 Koenjer
3-2 Vlaskamp
4-2 Beld
5-2 Van Os

Het duel tussen Zenderen en Mariënheem was het duel tussen de nummers vier en drie van vorig seizoen. Zenderen heeft inmiddels weer een plek in de bovenste regionen van 5A bedwongen. Mariënheem speelt duidelijk minder dan vorig seizoen. In het Twentse dorp won thuisploeg Zenderen Vooruit deze zondag met 5-2. Na een 1-1 ruststand en 2-2 stand in de tweede helft werd in de laatste twintig minuten het verschil gemaakt door de thuisploeg.

Door het verlies heeft Mariënheem 7 punten uit 9 duels. Komende week speelt men in en tegen Manderveen. Deze ploeg heeft nog niet gewonnen dit seizoen.

Raalte-Manderveen 4-0
1-0 Van Tolij
2-0 Vural
3-0 Van Tolij
4-0 Vural

In eigen huis kende SV Raalte weinig moeite met hekkensluiter Manderveen. De bezoekers hadden dit seizoen nog slechts één punt verzameld en stonden in Raalte bij rust met 2-0 achter. Van Tolij en Vural maakten uiteindelijk een verdubbeling van hun goals in de tweede helft (4-0). Vooral de laatste treffer van Vural was een schitterende treffer. Hij schoot van ruime afstand raak.

Door de winst heeft de ploeg van trainer Jan Plagman 16 punten uit 9 duels. Komende zondag speelt men uit tegen Hoonhorst.

raalte manderveen nov 2015

Foto: Twitter @svraalte

Bornerbroek-SDOL 4-1
1-0 Lubben
2-0 Bolscher
3-0 Bolscher
4-0 Bolscher
4-1 Hobert

SDOL verloor in Bornerbroek met 4-1. Grote man aan de kant van de thuisploeg was Peter Bolscher. Na een 1-0 ruststand scoorde Bolscher driemaal (4-0). Daan Hobert redde nog de eer voor de Luttenbergers (4-1). SDOL blijft op 7 punten staan uit 9 duels. Komende zondag speelt SDOL thuis tegen Langeveen.

Langeveen-Hoonhorst 2-3
1-0 Leus
2-0 Leus
2-1 Klein Herenbrink (pen.)
2-2 Beltman
2-3 Klein Herenbrink (pen.)

Het duel Langeveen-Hoonhorst begon een kwartier later. De bezoekers hadden namelijk de kleding vergeten. In het veld was de ploeg van trainer Bert Spies in de beginfase ook slecht bij de les. Mart Leus zorgde snel voor de openingstreffer (1-0). Na een mooie uithaal van opnieuw Leus kwam Langeveen zelfs op 2-0. Sten Klein Herenbrink deed voor rust vanaf elf meter nog wat terug (2-1) na een eerder gemaakte handsbal.

Na rust maakte Jasper Beltman de 2-2 na een goede fase van Hoonhorst. Net toen de thuisploeg weer het heft in handen nam kon Klein Herenbrink nogmaals schieten vanaf de penaltystip. Hij faalde niet waardoor Hoonhorst wist te winnen (2-3). De ploeg blijft hierdoor in de achtervolging op koploper Ulu Spor. Het verschil is één punt. Komende zondag is het Hoonhorst-Raalte.

Vilsteren-Sportlust Vroomshoop 0-1
0-1 Hankamp

Gezien de stand had het verschil tussen Vilsteren en Sportlust Vroomshoop ruimer kunnen zijn dan 0-1. Gezegd moet worden dat de nummer vier van 5A vele kansen miste om de magere 0-1 uit te breiden. Vilsteren blijft door de nederlaag op zeven punten staan. Komende zondag gaat men op bezoek in Zwolle bij koploper Ulu Spor.

Nieuw Heeten-Ulu Spor 1-2
0-1 Duyan
1-1 Kruiper
1-2 Dede (pen.)

Nieuw Heeten zorgde voor een lastige middag voor koploper Ulu Spor. Het venijn zat hem in de staart. Na een 0-1 voorsprong (rebound uit een vrije trap) voor de bezoekers na een kwartier spelen scoorde Nieuw Heeten in de 90e minuut de 1-1. Even later volgde een rode kaart voor Bloemen (2x geel) en misschien nog wel belangrijker een strafschop voor Ulu Spor. Dede maakte hiermee de 1-2, waardoor Ulu Spor won. Over de strafschop bestaan aan de kant van Nieuw Heeten de nodige vraagtekens.

Nieuw Heeten kan door het verlies nog niet aanhaken bij de top in 5A. Men heeft 16 punten uit 9 duels. Komende zondag is het Bornerbroek-Nieuw Heeten.

Vijfde klasse H

V en L-Wesepe 1-5
0-1 Teunissen
1-1 Kamphorst
1-2 Teunissen
1-3 Teunissen
1-4 Teunissen
1-5 Booijink

Eindelijk een lekkere en knappe overwinning voor Wesepe. In De Vecht won de ploeg van trainer Bert van Losser met 1-5 van V en L. Na een 1-1 ruststand maakte Wesepe het verschil in de tweede helft. Die tweede helft startte overigens wel erg fijn voor Wesepe. Na een fout van de keeper kon Teunissen zijn tweede van de middag maken (1-2). De Wesepe-speler ging daarna vrolijk verder. Hij tikte 1-3 binnen en profiteerde daarna opnieuw van geknoei van de V en L-doelman (1-4). Na een mooie solo van Sven Booijink werd het zelfs nog 1-5 deze middag.

Wesepe staat in de middenmoot met 10 punten uit 8 duels en speelt komende zondag thuis tegen Go Ahead Deventer.