Rondje langs de Sallandse velden: zondag 6 september

Ook de zondag-voetballers gingen dit weekend voor het eerst ‘voor het echt’ weer aan het werk! Zie hieronder ons rondje langs de velden van zondag 6 september. Meest opvallend? De overwinning van Vilsteren uit tegen Nieuw Heeten (0-1, 5A). Vilsteren won vorig seizoen eenmaal, dit seizoen wint men direct het openingsduel!

Hoofdklasse C

Rohda Raalte-Alverna 3-1
1-0 De Visscher
1-1 Van Gelder
2-1 De Visscher
3-1 Zwikker

In het openingsduel in de Hoofdklasse C won Rohda Raalte in eigen huis van promovendus Alverna. Na de vroege 1-0 van Jeffrey de Visscher kwamen de gasten uit Wijchen nog wel terug tot 1-1 via Sven van Gelder. Binnen het halfuur wist De Visscher echter opnieuw het net te vinden (2-1).

De tweede helft had diezelfde De Visscher al snel voor de beslissing kunnen zorgen. De ex-prof faalde echter van elf meter. Na goede kansen voor de thuisploeg kwam tien minuten voor tijd pas de verlossende 3-1. Zwikker besliste het duel.

Foto’s: Annet van Raalten

Eerste klasse E

Heino-Longa’30 1-4
0-1 Bader
0-2 e.d. Heino
0-3 Wolters
1-3 Logtenberg
1-4 Eskes

Michel Steggink kende als nieuwe trainer in Heino een teleurstellende competitiestart. Na een gelijkopgaande eerste helft gaf Heino het duel kort na rust volledig uit handen. Een aanval die de Heinose verdediging volledig open legde (0-1) en een ongelukkige eigen goal zorgden voor een zware domper (0-2). Ondanks goede kansen op de 1-2 scoorden de gasten uit Lichtenvoorde, wederom simpel uitgespeeld, de 0-3.

Gelukkig voor de groen-witten wist Stef Logtenberg toch het net te vinden tien minuten voor tijd. Echt bang werden de gasten niet. Floris Eskes benutte in de slotfase nog een buitenkansje: 1-4.

Tweede klasse J

Wijhe’92-Helios 0-0

Geen doelpuntenmakers in het duel tussen Wijhe’92 en Helios. Een duel met voldoende kansen tot goals aan beide kanten. Gele kaarten waren er wel, doelpunten niet.
Beluister ook de nabeschouwing met Wijhe’92-trainer Peter Jansen gemaakt door Airplay Sport.

Foto’s: Ineke van Wijhe

Derde klasse B

Epe-Overwetering 1-0
1-0 Logen

Overwetering, onder leiding van nieuwe trainer Robert Slinkman, was de beginfase van het uitduel in en tegen Epe beter. Daarna nam de thuisploeg het heft in handen en wist kort na rust te scoren. Logen scoorde de enige treffer van de middag (1-0). In de problemen kwamen de Epenaren, ondanks een slotoffensief van de Olstenaren, niet echt meer.

Robur et Velocitas-Lemelerveld 1-0
1-0 Van Ewijk

In Apeldoorn verloor Lemelerveld de hernieuwde kennismaking met de derde klasse met 1-0. Voor rust maakte Wouter van Ewijk het enige doelpunt van de wedstrijd. Geheel onverdiend waren de drie punten voor de Apeldoorners niet. Men wist nog tweemaal de paal achter Lemelerveld-doelman Ramaker te raken.

Colmschate’33-Heeten 2-0
1-0 Kamperman Leferink
2-0 Van ’t Hof

Heeten verloor in Deventer met 2-0 van Colmschate’33. De ploeg van (nieuwe trainer) Alex Booij zag de geel-zwarten na rust de doelpunten maken.

Foto’s: Henk Vloedgraven

Vierde klasse H

Lettele-Broekland 1-1
1-0 Huijsmans
1-1 Van den Berg

Lettele speelde als promovendus met 1-1 gelijk tegen Broekland. De uitploeg, onder leiding van nieuwe trainer Richard van Dellen, zag dat Bas Huijsmans net voor rust 1-0 maakte. Niet veel later trok Tim van de Berg de stand echter alweer gelijk. Veel kansen waren er de tweede helft niet meer, waardoor het duel eindigde in 1-1.

ABS-Dalfsen 1-2
1-0 Steggink
1-1 Klarenbeek
1-2 Klarenbeek

Dalfsen won het eerste duel uit in Bathmen tegen ABS. Een knappe overwinning voor de ploeg van trainer Peter Reumer. Na een 1-0 achterstand bij rust was Sjoerd Klarenbeek uiteindelijk de grote man bij de Dalfsenaren. Zijn twee doelpunten zorgden voor de winst. In de slotfase speelde de thuisploeg overigens met tien man na een rode kaart (2x geel).

USV-OVC’21 1-1
0-1 e.d. USV
1-1 Bouwman

In Nieuwleusen waren OVC’21 en USV in evenwicht. Beide doelpunten vielen in de eerste helft. OVC’21, dit vorig seizoen degradatie net kon afwenden, kwam op voorsprong na een eigen doelpunt aan Nieuwleusense zijde. USV herpakte zich echter en kwam op 1-1, nog voor rust, na een intikker van Tim Bouwman. Ondanks dat de Ommenaren het duel met negen man eindigde (2x rood na 4x geel) bleef het bij 1-1.

Diepenveen-Haarle 3-0
1-0 Mooren
2-0 Berends
3-0 Berends

Nieuwe oefenmeester in Haarle Patrick Wijsman zal zijn competitiedebuut ongetwijfeld anders hebben voorgesteld. De Haarlenaren keken in en tegen Diepenveen na een halfuur al tegen een 2-0 achterstand aan. Haarle wist weinig druk op het doel van de thuisploeg uit te oefenen en zag in de slotfase de stand zelfs 3-0 worden. Zelfs een buitenkansje (in blessuretijd) in de vorm van een strafschop was niet aan de rood-witten besteed.

Vijfde klasse A

Sportlust Vroomshoop-Raalte 1-3
1-0 Prins
1-1 Brouwer
1-2 Van Tolij
1-3 Cents

SV Raalte behaalde een knappe overwinning in Vroomshoop. Nadat de ploeg van Jan Plagman in de beker al een prima voorbereiding kende konden in de competitie direct drie punten worden bijgeschreven. Wel kwamen de blauw-witten eerst nog snel op achterstand (1-0). Vlak voor rust werd dit echter door Joeri Brouwer ongedaan gemaakt (1-1). Raalte had duidelijk geleerd van het goede begin van Vroomshoop in de eerste helft. Net na de thee was het spits Van Tolij die zijn ploeg op voorsprong schoot (1-2). Na de 1-3 door Mart Cents waren de drie punten een kwartier voor tijd veilig gesteld.

Nieuw Heeten-Vilsteren 0-1
0-1 e.d. Nieuw Heeten

Vilsteren won vorig seizoen exact eenmaal. Dit seizoen won de ploeg van Dik Runherd direct al het eerste duel in 5A. In en tegen Nieuw Heeten was er weliswaar een eigen goal voor nodig, na vijf minuten spelen, maar dat deed niets af aan deze mooie prestatie voor de Vilstenaren. Nog mooier voor de doelman is dat Vilsteren ‘de nul’ hield. Dit was sinds 16 maart 2014 (Vilsteren-Wesepe 1-0) niet meer gelukt in een competitieduel. De laatste uitoverwinning van de geel-zwarten was overigens nog iets langer geleden: Go Ahead Deventer-Vilsteren 0-3 op 16 februari 2014.

SDOL-Zenderen Vooruit 0-2
0-1 Pol
0-2 Pol

In Luttenberg verloor SDOL het openingsduel van Zenderen Vooruit. De gasten uit Twente deden vorig seizoen lang mee en toonden tegen SDOL ook aan dit seizoen lang te kunnen doen bovenin. Wouter Pol verdeelde zijn doelpunten mooi gelijk over twee helften.

Foto’s: Miranda Veldkamp

Ulu Spor-Mariënheem 2-0
1-0 Dede
2-0 Duyan

Mariënheem, vorig seizoen lang titelkandidaat in 5A, kreeg direct een lastig uitduel voorgeschoteld. In Zwolle zorgden Mehmet Dede en Abdullah Duyan voor een overwinning voor de thuisploeg. Dede scoorde 1-0 net voor rust, Duyan deed dit ongeveer vijf minuten na rust (2-0).

Hoonhorst-Manderveen 2-1
1-0 Eijkelkamp
2-0 Klein Herenbrink
2-1 Van der Wal

Hoonhorst won, maar zal na afloop niet tevreden zijn geweest. De ploeg van trainer Bert Spies trof in het openingsduel laagvlieger van vorig seizoen Manderveen. Na een 2-0 voorsprong bij rust had de score veel hoger moeten uitvallen in het voordeel van de thuisploeg. Toch scoorde Manderveen een kwartier voor tijd waardoor er altijd nog spanning in het duel bleef. Het belangrijkste waren echter de drie punten voor de thuisploeg.

Vijfde klasse H

VVOG-Wesepe 2-1
1-0 Arian
2-0 Arian
2-1 Jansen

Voor rust had Wesepe weinig te vertellen tegen de zondag-tak van het Harderwijkse VVOG. Arian slechts de enige doelpuntenmaker voor rust (1-0). Nieuwe trainer van de Wesepenaren Bert van Losser zag zijn ploeg na de rust beter in het spel komen, maar zag ook hoe Arian andermaal scoorde (2-0). De spanning kwam echter terug na de 2-1 van Stefan Jansen. Kort voor het eindsignaal kreeg Wesepe nog de kans op 2-2, maar een ‘geniepig’ puntje was de Sallanders niet gegeven.

Beluister de nabeschouwing met Wesepe-trainer Bert van Losser gemaakt door Airplay Sport.