Rondje langs de Sallandse velden: zondag 6 december

Een rondje langs de Sallandse velden! Net na pakjesavond en met de blik al een beetje schuin richting de winterstop probeert iedere ploeg nog zijn slag te slaan. Onderstaand een overzicht van de duels op zondag 6 december.

Hoofdklasse C

Rohda Raalte-Hollandia 0-3
0-1 Leijen
0-2 Dol
0-3 De Jong

Op Sportpark Tijenraan verloor Rohda Raalte zondagmiddag met duidelijke cijfers van Hollandia uit Hoorn. De Noord-Hollanders kwamen na tien minuten al op voorsprong. Leijen was de doelpuntenmaker op aangeven van Dol (0-1). Nog voor rust wist Dol uit een snelle aanval de 0-2 te maken. De Jong zorgde na een vrije trap, waar veel spelers de bal misten, voor de 0-3 en tevens de eindstand.

Door het verlies hebben de Raaltenaren 14 punten uit 11 duels. Komende zondag speelt men in Zwolle uit tegen Dieze West.

Foto’s: Annet van Raalten

 

Eerste klasse E

Heino-Woezik 1-2
1-0 Van Dijk
1-1 Van Raaij
1-2 El Haddouti

In Heino leek de thuisploeg lange tijd te gaan stunten tegen de nog ongeslagen koploper in 1E Woezik. Door vrij gemakkelijk de gasten op 0-0 te houden en zelf ook de nodige kansen te creeren was er alle reden om te denken dat men mocht rekenen op punten deze middag. Toen Heino-verdediger Paul van Dijk uit een scrimmage voor de goal 1-0 wist te maken na rust, leek het mooie middag te worden.

Echter ging het in de slotfase mis voor de groen-witten. Van Raaij schoot tien minuten voor tijd een vrije trap hard en raak langs de muur (1-1). In de slotsecondes wist El Haddouti te profiteren van wijfelend optreden van de Heino-doelman. De invaller kopte de bal behendig binnen (1-2).

Door het verlies blijft Heino op 15 punten uit 12 duels. Komende zondag speelt men in en tegen Bemmel.

 

Tweede klasse J

Turkse Kracht-Wijhe’92 1-0
1-0 Karademir

Wijhe’92 won vorige week voor het eerst dit seizoen. Deze zondag in Deventer ging men opnieuw voor drie punten tegen een ploeg uit de onderste regionen. Het liep echter niet volgens plan qua scoreverloop. Het veldspel was zeker om aan te zien; Wijhe’92 was over het algemeen beter deze middag.

Na een 0-0 ruststand won Turkse Kracht met 1-0. Na bijna een uur spelen was Metin Karademir de matchwinner. De Deventenaren klimmen daarmee naar een ‘veilige’ plek. De ploeg van trainer Peter Jansen behoudt 6 punten uit 12 duels. Komende zondag speelt Wijhe’92 uit tegen nummer twee BWO.

Foto’s: Ineke van Wijhe

 

Derde klasse B

Robur et Velocitas-Overwetering 0-1
0-1 Elshof

Overwetering won in Apeldoorn een cruciaal duel met het minimale verschil. Tegen nummer drie Robur et Velocitas, dat in verliespunten mede-koploper was, won de ploeg van trainer Robert Slinkman met 0-1. De enige goal van de middag werd gemaakt door Remon Elshof. Na een klein halfuur spelen was dit de eerste echte kans voor de bezoekers uit Olst.

Robur zet in de tweede helft alles op alles om de gelijkmaker te forceren. Zo moest Overwetering-doelman De Graaf nog een keer uitstekend redden. Uiteindelijk gingen de drie punten mee naar Olst. Door de winst heeft Overwetering 27 punten uit 12 duels en blijft men in het spoor van koploper Colmschate’33, dat één punt meer heeft. Komende zondag is het tijd voor de kraker Overwetering-Colmschate’33.

Foto’s: Sikko Cazemier

Warnsveldse Boys-Lemelerveld 3-0
1-0 Bloemers
2-0 Spijkers
3-0 Obdeijn (pen.)

Lemelerveld had in Warnsveld geen fijne middag. Binnen twee minuten wist de thuisploeg al de openingstreffer op het bord te brengen (1-0). Even later schiet Warnsveldse Boys op de paal, een waarschuwing voor de 2-0. Deze zou uiteindelijk voor de rust nog volgen. Uit een rebound van een vrije trap weet Spijkers te scoren (2-0). Na rust krijgt de thuisploeg een strafschop, waarna het 3-0 werd. De ploeg van trainer Edwin Duim krijgt nog mogelijkheden op een eretreffer, maar dat zit er zelfs niet in deze middag.

Door het verlies blijven de oranje-witten op 15 punten uit 12 duels staan. Komende zondag speelt men thuis tegen Columbia uit Apeldoorn.

Heerde-Heeten 1-3
0-1 Schrijver
0-2 Van Dartel (pen.)
0-3 Schrijver
1-3 Van Velsen

Heeten behaalde in en tegen Heerde belangrijke punten om weg te komen uit de onderste regionen in 3B. Na goede kansen voor beide ploegen, was het invaller Korijn Schrijver die voor rust Heeten op 0-1 kopte. Na rust moest Heeten-doelman Linthorst een paar keer goed handelend optreden in een Heerdens offensief. Toen Jordy van Dartel een penalty benutte na een uur spelen en niet veel later Schrijver opnieuw scoorde (0-3) was de ploeg van trainer Alex Booij hard op weg naar drie punten.

Heerde stond na de strafschop en de 0-2 overigens met tien spelers na een rode kaart. De thuisploeg scoorde in de slotfase nog wel een keer, waardoor het uiteindelijk 1-3 werd. Door de winst heeft Heeten 11 punten uit 11 duels. Komende zondag speelt men thuis tegen hekkensluiter Brummen.

 

Vierde klasse H

Broekland-FC RDC 1-2
0-1 Natar
1-1 Van Den Berg
1-2 De Croon

Broekland verloor op eigen veld van FC RDC. Een teleurstellende nederlaag voor de ploeg van trainer Richard van Dellen. FC RDC stond voor aanvang vijf punten onder de Broeklanders en krijgen nu weer zicht op de middenmoot. Na een 0-1 ruststand wist Tim van den Berg de gelijkmaker te produceren (1-1). Een kwartier voor tijd werd Gert Jan de Croon echter de matchwinner namens de Deventenaren (1-2).

Door het verlies blijft Broekland op 15 uit 11 duels. Komende zondag speelt men in en tegen Holten.

Holten-OVC’21 6-1
1-0 Wissink
2-0 Wissink
3-0 Tuitert
4-0 Tuitert
5-0 Huisman
6-0 Huisman
6-1 Verbeek

Nico Kats en zijn mannen kenden in en tegen Holten een vervelende middag. Tegen directe concurrent, om de onderste plekken, Holten werd met forse cijfers verloren. Na een 2-0 ruststand liepen de Holtenaren uit naar liefst 6-0. Robin Verbeek scoorde twintig minuten voor het einde nog de eretreffer (6-1). Door het verlies blijven de Ommenaren op 11 punten uit 11 duels. Komende zondag speelt men thuis tegen hekkensluiter Balkbrug.

Lettele-Haarle 2-4
0-1 Verhoef
1-1 M. Beltman
2-1 Oosterwijk
2-2 Westendorp
2-3 e.d. Lettele
2-4 Westendorp

Lettele was na drie overwinningen bezig aan een geweldige opmars richting de top in 4H. Deze zondag kwam er echter een einde aan deze mooie serie overwinningen. Haarle was de ‘boosdoener’. Na een 0-1 ruststand kwam Lettele na de thee nog wel op een 2-1 voorsprong, maar trok de ploeg van trainer Patrick Wijsman uiteindelijk aan het langste eind. Een eigen goal en tweemaal Erik Westendorp bogen de score om naar 2-4.

Haarle heeft door de winst 17 punten. Lettele blijft op 19 punten. Komende zondag is het Haarle-SV Zwolle en DAVO-Lettele.

SV Zwolle-Dalfsen 4-3
1-0 Hofman
2-0 Eijkelboom
2-1 Middelveen
3-1 Jonker (pen.)
3-2 Pruik
4-2 Eijkelboom
4-3 Klarenbeek (pen.)

Dalfsen verloor de topper in 4H met 4-3 in en tegen Zwolle. Bij rust stond het scorebord op een 3-2 stand. Binnen het halfuur was de thuisploeg en koploper in 4H op 2-0 gekomen. Dalfsen scoorde via Middelveen de aansluitingstreffer (2-1) en moest dit voor rust nogmaals doen toen Jonker via een penalty de 3-1 scoorde. Fernandez Pruik benutte een vrije trap nog voor rust waardoor het spannend bleef (3-2). Na rust scoorde beide ploegen eenmaal waardoor de ploeg van Wijhenaar Joshua Nijlant, die zijn contract deze week verlengde, er met de winst vandoor ging (4-3).

Dalfsen wordt door het verlies op zes punten van de koploper gezet. Komende zondag speelt men thuis tegen De Gazelle.

USV-ABS 2-1
1-0 De Weerd
1-1 Brinkman
2-1 Huzen

Een gestolen overwinning was het commentaar van USV-coach Theo van ’t Zand na afloop van de door zijn team met 2-1 gewonnen wedstrijd tegen ABS uit Bathmen. En dat was een waarheid als een koe. Gedurende het grootste deel van de wedstrijd hadden de Bathmenners het betere positiespel, maar kwam het te weinig tot grote daden voor het doel van Martijn Scheper. De thuisploeg daarentegen had vanaf het eerste fluitsignaal van arbiter Kitapci uit Oldenzaal moeite om in haar ritme te komen. De keren dat het wel druk op de achterhoede van ABS zette werd het meteen dreigend. Dat had in de 29e minuut ook succes. Chiel de Weerd kon van zo’n twintig meter vrij oprukken en aanleggen. Op zijn daverende schot had keeper Jelmer Welgraven geen verweer, 1-0.

Het elftal van hoofdtrainer Martin Dollenkamp moest na deze achterstand op zoek naar de gelijkmaker. Hierdoor kreeg USV in de omschakeling de mogelijkheid om scherp te counteren. Dat leverde een paar gevaarlijke momenten voor het doel van Welgraven op, maar tot scoren kwamen de blauw-witten niet.

In de tweede helft probeerden de mannen uit Bathmen met gevarieerd spel de defensie van USV te ontregelen. Toch waren het in die fase de ‘bewoners’ van sportpark Hulsterlanden die de beste kansen kregen. Rick Timmerman en Ron Meijerink stuitten bij hun doelpogingen op Welgraven. Bas Brinkman groeide hierna uit tot een ware kwelgeest van zijn directe tegenstander Bas Chierandjoe. In de 64e minuut kwamen de gasten verdiend op gelijke hoogte doordat Chierandjoe zich heel simpel liet verschalken door Brinkman. Het was daarom een koud kunstje voor de gevaarlijkste speler van ABS om de gelijkmaker op het scorebord te laten aantekenen, 1-1. Hierna golfde het spel op en neer.

Een geweldig schot van Niek Hamers belandde na een prachtige aanval op de lat van Bathmen en de verdediging van USV moest een aantal keren aan de noodrem trekken om een doelpunt van ABS te voorkomen. Toen bijna iedereen zich al had neergelegd bij een 1-1 eindstand mocht aanvoerder Kay Huzen in de 88e minuut op randje strafschopgebied nog één keer aanleggen voor een vrije trap. De specialist krulde de bal op voortreffelijke wijze in de linker bovenhoek van het doel, 2-1. In de resterende minuten hielden de USV’ers het hoofd koel en werd de overwinning over de eindstreep getrokken.

Foto’s en tekst: Peter Meijerink

 

Vijfde klasse A

Mariënheem-SDOL 1-0
1-0 Lorkeers

Door een gelukkige treffer van Mariënheem-speler Twan Lorkeers in de 86e minuut wist Mariënheem de derby in 5A van SDOL te winnen (1-0). In een slecht schouwspel kon de ploeg van trainer Sander Brinkman uiteindelijk drie punten bijschrijven. Door de winst staan de oranje-zwarten op 13 punten uit 12 duels. SDOL heeft 8 punten uit evenveel duels.

Hoonhorst-Sportlust Vroomshoop 2-2
0-1 Hankamp
0-2 Klunder
1-2 Meijer
2-2 Broeks

Hoonhorst stond bij rust met 0-2 achter thuis tegen Sportlust Vroomshoop. De bezoekers waren in de eerste helft heer en meester en liepen dan ook verdiend uit naar 0-2. Na rust kwam er een getergd Hoonhorst uit de kleedkamer. De ploeg van trainer Bert Spies tapte uit een ander vaatje. Dit resulteerde in een aansluitingstreffer van Meijer. Overigens was daarvoor al een goal van Hoonhorst afgekeurd vanwege buitenspel.

Na de 1-2 kregen de bezoekers uit Vroomshoop een levensgrote kans, maar misten deze. Niet veel later kreeg Hoonhorst-doelman Hesselink de rode kaart na een handsbal. In een spannende slotfase met kansen over en weer, was het de thuisploeg die ondanks tien spelers, nog wisten te winnen. Brenden Eijkelkamp leverde een goede voorzet af op Jacco Broeks, die voor de eindstand (2-2) tekende.

Raalte-Vilsteren 2-0
1-0 Vural
2-0 Vural

In een matige wedstrijd wist Raalte in de tweede helft het verschil te maken tegen Vilsteren. Semih Vural was aan het begin van de tweede helft en in de slotfase trefzeker. Door de winst heeft de ploeg van trainer Jan Plagman weer een plek in de top-5 met 19 punten uit 12 duels. Vilsteren blijft op 7 punten staan.

Langeveen-Nieuw Heeten 0-1
0-1 W. Ten Have

Nieuw Heeten pakte door een late treffer van Wouter ten Have drie belangrijke punten in en tegen Langeveen. De ploeg van trainer Harold Sneller blijft door de winst stevig op plek 4 staan met 22 punten uit 12 duels.

Vijfde klasse H

Wesepe-Epse Gorssel combinatie 0-1
0-1 Fizovic

Wesepe slaagde er niet uit thuis tegen Epse Gorssel combinatie, een ploeg die vijf punten onder hen op de ranglijst stond, een mooie overwinning te boeken. De bezoekers waren bijna de gehele wedstrijd te betere ploeg en kregen dan ook meerdere kansen. Het bleef na ruim een uur spelen slechts bij één doelpunt (0-1).

Door het verlies staat de ploeg van trainer Bert van Losser met 13 punten uit 10 duels op een zesde plaats. Komende zondag speelt men thuis tegen Emst.