Rondje langs de Sallandse velden: zondag 4 oktober

De vijfde speelronde van de zondagclubs in Salland die wij volgen. Zo waren er de eerste overwinningen voor Lemelerveld, USV, Mariënheem en Wesepe! Raalte verloor voor het eerst dit seizoen. Zie onderstaand overzicht in het rondje langs de velden.

Hoofdklasse C

Rohda Raalte-Be Quick 1887 1-5
0-1 Strengholt (pen.)
0-2 Strengholt
0-3 Djababoe
0-4 Stevens
0-5 Stevens
1-5 Ilunga

Rohda Raalte kreeg opnieuw een fikse dreun te verwerken. Na de 6-2 van vorige week in Meppel tegen MSC werd het deze zondagmiddag 1-5. Bij rust viel al een 0-4 stand te noteren. Na een strafschop (0-1) van Strengholt, een corner (0-2) binnen gekopt door diezelfde Strengholt, een goal van Djababoe (0-3) en Stevens die een voorzet binnenliep (0-4) was de schade in de tweede helft niet meer te repareren.

Nadat de Groningers een kwartier in de tweede helft al meerdere kansen hadden gemist was het een kwartier voor tijd Stevens die voor 0-5 tekende. Ilunga redde nog de eer voor de Raaltenaren (1-5).

Foto’s: Annet van Raalten

Eerste klasse E

AWC-Heino 2-1
1-0 Giesbers
1-1 Schokker
2-1 Usukare

Heino had grote delen van de wedstrijd in Wijchen onder controle. Twee slordigheden werden echter afgestraft door AWC, waardoor de ploeg van trainer Michel Steggink met nul punten huiswaarts ging. Na een overwicht en enkele kansen voor de bezoekers was het de thuisploeg die op voorsprong kwam uit een vrije trap (1-0).

Na rust wist Jesper Schokker met een goede individuele actie de wedstrijd in evenwicht te brengen (1-1). Een gelijkspel had de verhouding aan het einde van de tweede helft prima neer kunnen zetten, ware het niet dat de thuisploeg in de persoon van de vlugge Usukare vijf minuten voor het einde ontsnapte en beheerst de 2-1 kon maken.

Tweede klasse J

Wijhe’92-PH Almelo 2-3
0-1 Perik
1-1 Heerink
2-1 Kramer
2-2 Perik
2-3 Perik

De ploeg van trainer Peter Jansen verloor zondag van de koploper en titelkandidaat PH Almelo (2-3). Ondanks dat de Wijhenaren prima speelden gingen de Almeloërs er met de overwinning vandoor. Voor rust zette Dewi Perik zijn ploeg op 0-1. De ervaren aanvaller zou deze middag nog twee belangrijke goals maken. Heerink zette nog voor rust Wijhe’92 op 1-1 en Kramer na rust zelfs op 2-1. Voor de bezoekers moest Perik deze middag flink aan het werk door in de slotfase nog tweemaal te scoren en zwaarbevochten punten mee te nemen.

Foto’s: Rijk van den Berg
Beluister ook de reactie van Wijhe’92-trainer Peter Jansen gemaakt door AirplaySport.

Derde klasse B

Overwetering-Albatross 5-0
1-0 Van Bessen
2-0 Lucassen
3-0 Hekman
4-0 De Haas
5-0 Everts

Gezien de eindstand (5-0) leek Overwetering een makkelijke middag te hebben gehad. Bij rust was het in Olst echter nog 0-0. Tegen de Apeldoorners (Ugchelen) kwam de ploeg van Robert Slinkman echter na rust goed op gang. Vijf doelpunten in één helft en allen van verschillende makelaardij. Tien minuten na rust was het Van Bessen met de openingstreffer (1-0). Daarna vielen de treffers in het laatste kwartier, waardoor het uiteindelijk 5-0 werd.

Foto’s: Gerrit Krijt

Brummen-Lemelerveld 0-1
0-1 Kogelman

Lemelerveld won voor de eerste maal dit seizoen. In en tegen Brummen werd met het minimale verschil gewonnen (0-1). Een zwaarbevochten overwinning voor de ploeg van trainer Edwin Duim (zondag waargenomen door assistent Richard Smit) die na dik tien minuten op 0-1 kwamen door Stijn Kogelman. Daarna bleven de oranje-witten knokken om de drie punten mee te nemen, maar leek dit nog bijna mis te gaan. Een strafschop in de slotsecondes werd echter op de paal geschoten door Brummen, waardoor eindelijk drie punten konden worden bijgerekend.

ZVV’56-Heeten 3-1
1-0 Herms
1-1 D. Aarnink
2-1 Pijnenborg
3-1 Hirwa

Heeten voegde zijn vierde nederlaag toe in vijf duels. De ploeg van Alex Booij verloor in Apeldoorn met 3-1 van ZVV’56. Na een 1-1 stand aan het begin van de blessuretijd, eindigde het duel uiteindelijk in een onverdiende 3-1 voor de thuisploeg. Voor Heeten scoorde Dennis Aarnink na een uur spelen. Positief te noemen was de invalbeurt van Bas Aarnink na lang blessureleed. Voor ZVV’56 scoorden Herms, Pijnenborg (prachtig hakje) en Hirwa.

Foto’s: Henk Vloedgraven

Vierde klasse H

SV Zwolle-Lettele 1-1
1-0 Bouwhuis
1-1 Beltman

Lettele bleef ook na het uitduel tegen SV Zwolle deze zondag nog ongeslagen na vijf duels. De Zwollenaren kwamen snel in de wedstrijd al op 1-0, maar halverwege de tweede helft wist Arjen Beltman de score gelijk te trekken (1-1). Door de puntendeling heeft de ploeg van trainer Paul Roskam inmiddels negen punten verzameld.

USV-DAVO 2-1
1-0 Stegeman
1-1 Bosman
2-1 Kooiker

USV heeft de eerste overwinning van het seizoen te pakken. Op sportpark Hulsterlanden boekten de Nieuwleusenaren een dik verdiende 2-1 overwinning op DAVO uit Deventer.

Vanaf het eerste fluitsignaal van arbiter Pothoven was de thuisploeg de bovenliggende partij. Met verzorgd voetbal werd de aanval gezocht. Dat leverde in de beginfase drie riante mogelijkheden op. Mathijs van Faassen, Rick Timmerman en Leon Kooiker zagen echter geen kans DAVO-doelman Kevin Bosch in vrije positie te passeren. In de 25e minuut was het wel raak. Een slimme pass van Sander Schaeffer door het hart van de defensie werd keurig door Thijmen Stegeman afgerond, 1-0.

De tweede helft gaf een zelfde spelbeeld te zien. Het wachten was op de 2-0 maar de USV’ers verzuimden de vele ruimte die door DAVO geboden werd slim te benutten. Geheel tegen de verhouding in kwamen de Deventenaren in de 53e minuut op gelijke hoogte. Scheidsrechter Pothoven constateerde een handsbal in de USV-verdediging en legde de bal op stip. Ricardo Bosman liet keeper Martijn Scheper bij zijn onberispelijk genomen penalty geen schijn van kans, 1-1. Drie minuten later kwam USV weer op voorsprong toen Leon Kooiker, na een prima vrije trap van Chiel de Weerd, de 2-1 kon binnenschieten. De gasten kwamen in de 78e minuut nog met tien man te staan toen Tom Ligtenberg, na een zware overtreding op Leon Kooiker, de rode kaart van Pothoven kreeg voorgeschoteld. Ron Meijerink scoorde voor USV in de slotminuten nog een derde treffer maar die werd vanwege vermeend buitenspel door de arbiter afgekeurd. Dat afkeuren was verrassenderwijs volgens DAVO-coach Jan Ligtenberg niet terecht en mede daarom kon hij met de kleine 2-1 nederlaag wel leven.

Foto’s: Peter Meijerink

Dalfsen-Haarle 4-1
1-0 Kamphuis
1-1 Westendorp
2-1 Kamphuis
3-1 Van Der Vegt
4-1 Middelveen

Dalfsen pakte de draad weer op na de nederlaag van vorige week in Ommen tegen OVC’21 (3-2). Door winst thuis op Haarle is de ploeg van trainer Peter Reumer weer koploper in 4H. Voor rust wist Jeroen Kamphuis (1-0) door een prima uitgespeelde aanval nog de enige treffer te maken. Na rust kwam Haarle goed langszij (Westendorp op aangeven van Kinds, 1-1), maar trok de thuisploeg na de 2-1 duidelijk aan het langste eind (4-1).

Foto’s: Kristian Giesen

OVC’21-Broekland 1-2
0-1 VD Berg
0-2 Simons
1-2 Daman (pen.)

In Ommen werd deze zondag alleen in de eerste helft gescoord. Door goals van Tim van de Berg en Ruben Simons kwamen de Broeklanders op een comfortabele voorsprong (0-2). Koen Daman bracht vanaf elf meter nog voor rust de spanning terug in de wedstrijd (1-2). Het bleef echter bij 1-2, waardoor Broekland zich meldt in de subtop van 4H met negen punten.

Vijfde klasse A

Langeveen-Raalte 3-2
0-1 Vural
1-1 Schröder
2-1 Mensen
2-2 Buyuktas
3-2 Leus

Raalte is de ongeslagen status van dit seizoen kwijt. Na zeven officiële wedstrijden werd vandaag voor het eerst verloren. In en tegen Langeveen kwam de ploeg van Jan Plagman nog wel op voorsprong voor rust (Semih Vural, 0-1), maar ging het in de tweede helft mis. Tien minuten na rust stond het al 2-1. Buyuktas deed daarna snel weer iets terug (2-2), maar vijf minuten voor tijd wist de thuisploeg de overwinning naar zich toe te trekken (3-2).

https://twitter.com/svraalte/status/650634314972012544/photo/1

SDOL-Sportlust Vroomshoop 0-3
0-1 Klunder
0-2 e.d. SDOL
0-3 Alferink

SDOL blijft op vier punten staan na deze zondag. De ploeg van Henri Zwinselman verloor thuis van Sportlust Vroomshoop met 0-3. Na een 0-1 ruststand knakten de Luttenbergers mogelijk na de eigen goal tien minuten na rust (0-2). In de absolute slotfase wist Björn Alferink ook de 0-3 te maken namens de Vroomshopers.

Vilsteren-Zenderen Vooruit 0-3
0-1 Beld
0-2 Van Os
0-3 Van Os

Zenderen Vooruit had niet veel problemen met Vilsteren deze middag. Voor rust kwamen de Tukkers op 0-2. Na rust mistte men zelfs nog een strafschop, maar werd het niet veel later uit een vrije trap alsnog 0-3. Vilsteren blijft op vier punten uit vijf duels.

Nieuw Heeten-Manderveen 4-0
1-0 E. Ten Have
2-0 Schutte
3-0 Schutte
4-0 Hauptmeijer (pen.)

Harold Sneller en zijn mannen hadden weinig moeite met hekkensluiter Manderveen. Een ‘verplichte’ driepunter werd in de eerste helft vorm gegeven door een prima volley van Erik ten Have. Na rust scoorden Schutte (2x) en Hauptmeijer vanaf elf meter (4-0) in de slotfase. Nieuw Heeten heeft vijf gespeeld, tien punten.

Bornerbroek-Mariënheem 1-4
0-1 Vloedgraven
1-1 Bolscher
1-2 Schutte
1-3 Vloedgraven
1-4 Van Schooten

Eindelijk was hij daar: de eerste overwinning voor Mariënheem! De ploeg van trainer Sander Brinkman won in en tegen Bornerbroek met 1-4. Na een openingstreffer van Jesper Vloedgraven (0-1) kwam de thuisploeg voor rust nog op gelijke hoogte. Na rust maakten de Mariënhemers het verschil en voetbalden ze uitstekend. Schutte, opnieuw Vloedgraven en in de slotfase Niels van Schooten maakten de treffers (1-4).

bornerbroekl marienheem okt 2015

Foto: Henk Klein Koerkamp

Ulu Spor-Hoonhorst 1-3
0-1 Beltman
1-1 (?)
1-2 Broeks
1-3 Kroes

Hoonhorst kwam in Zwolle tegen koploper Ulu Spor op een 0-1 voorsprong voor rust. Na rust werd het snel 1-1. Toch wist de ploeg van trainer Bert Spies knap te winnen. Doelpunten van Broeks en A-junior Kroes brachten deze mooie overwinning. Door de winst komt Hoonhorst naast koploper Ulu Spor met ook 12 punten.

Vijfde klasse H

SP Deventer-Wesepe 1-2
0-1 Kemper
1-1 Kok
1-2 Jansen

Ook voor trainer Bert van Losser en zijn mannen viel een eerste overwinning te noteren. Uit tegen Deventer, dat slechts één punt had, werd met 1-2 gewonnen. Tien minuten voor tijd werd Stefan Jansen de matschwinner (1-2). Daarvoor had Robin Kemper zijn ploeg op voorsprong gezet (0-1), maar maakte Martin Kok na een uur spelen gelijk (1-1). Gelukkig voor de Wesepenaren kon men rekenen op een goal van Stefan Jansen.