Rondje langs de Sallandse velden: zondag 31 januari

Ondanks enkele afgelastingen gingen op natuurgras en uiteraard kunstgras vele wedstrijden wel door. Onderstaand overzicht van zondag 31 januari. Een rondje langs de Sallandse velden!

 

Hoofdklasse C

De Bataven-Rohda Raalte 2-0
1-0 Wilsterman
2-0 De Vries

Rohda Raalte verloor het eerste duel onder leiding van nieuwe hoofdtrainer Frank Tempelman met 2-0 van directe degradatie-concurrent De Bataven. In het Gelderse Gendt waren de eerste goede kansen voor de thuisploeg. Jermo Wilsterman wist na een kwartier spelen te scoren (1-0). Rohda-doelman Veldwachter moest in de eerste helft een paar keer flink aan het werk om ergere schade te voorkomen.

In de tweede helft kwam Rohda Raalte beter in de wedstrijd, maar wist men niet te scoren. De thuisploeg scoorde nog wel. Een minuut voor tijd was het Serge de Vries met de bevrijdende treffer namens De Bataven (2-0). Door het verlies blijft Rohda Raalte op een elfde (nacompetitie)plaats staan.

Op zondag 14 februari volgt opnieuw een duel tegen een concurrent: thuis tegen MSC Meppel.

Eerste klasse E

Rood Wit-Heino 0-4
0-1 Koopman
0-2 Smeenk
0-3 Smeenk
0-4 Schokker

Heino won deze zondagmiddag in Groesbeek (0-4). Anders dan de score deed vermoeden was het lang spannend tegen Rood-Wit. Hoewel in twee helften de bezoekers steeds de meeste en beste kansen creëerden, had het ook anders kunnen lopen. Zo kreeg de thuisploeg voor rust bij een 0-0 stand een strafschop, maar werd deze gekeerd door de Heino-goalie. Na rust kon de ploeg van trainer Michel Steggink wel tot scoren komen.

Tjidde Koopman was attent bij een uitbraak en kon binnen tikken, nog binnen het uur spelen (0-1). Daarna zette Rood-Wit meer aan, maar kwam er daardoor meer ruimte om te counteren voor Heino. Tweemaal Hidde Smeenk: eenmaal met de voet (0-2), eenmaal met het hoofd (0-3) en een vlammend schot van invaller Jesper Schokker (0-4) brachten Heino een prettige terugreis. Mede ook, omdat de groen-witten dit seizoen voor het eerst geen tegengoal incasseerden.

Heino heeft 15 punten uit 13 duels en staat op een negende plaats. Zondag 14 februari hervat men de competitie thuis tegen Tubantia.

Tweede klasse J

DSVD-Wijhe’92 Afgelast

Derde klasse B

Lemelerveld-Overwetering 0-0

Net als in het eerste duel in Olst kwamen beide ploegen in deze Sallandse derby niet tot scoren. De eerste helft was Lemelerveld de bovenliggende partij. De tweede helft kwam Overwetering meer opzetten. Strijd was er genoeg, goed voetbal was, mede door de omstandigheden, minder aanwezig.

Door het gelijkspel levert Overwetering twee punten in op de concurrentie in de titelstrijd. Lemelerveld heeft een punt erbij in de strijd om onderin weg te komen van de degradatiezone.

Zondag 14 februari is het Overwetering-Beekbergen, ZVV’56-Lemelerveld en Epe-Heeten.

Foto’s: Martin Zwakenberg / Gerrit Krijt

Heeten-Robur et Velocitas Afgelast

Vierde klasse H

Broekland-Balkbrug 5-1
1-0 Van Den Berg
2-0 Dijkman
3-0 Van Den Berg
4-0 Van Den Berg
4-1 Bloemberg
5-1 Dijkman

Tim van den Berg was deze middag in Broekland de grote man. De oud-jeugdspeler van Rohda Raalte scoorde driemaal voor Broekland. Mede door zijn treffers won de ploeg van trainer Richard van Dellen met 5-1 thuis van hekkensluiter Balkbrug. Bij rust stond het duel nog 1-0, maar na rust wisten Van Den Berg en Dijkman tweemaal te scoren, waardoor het 5-1 kon worden.

Een overwinning die de Broeklanders goed konden gebruiken. De laatste overwinning dateerde van 11 oktober 2015 (Diepenveen thuis, 1-0). Door de winst houden de oranje-witten twee punten afstand tot nacompetitieplaats elf. Zondag 14 februari hervat men de competitie in Nieuwleusen tegen USV.

Haarle-ABS Afgelast

Lettele-USV 1-1
0-1 Meijerink
1-1 Spikker

Op een moeilijk bespeelbaar veld in Lettele kwamen de thuisploeg en USV, evenals in de thuiswedstrijd in Nieuwleusen, tot een puntendeling. Ook nu was de eindstand 1-1. Op basis van het vertoonde spel kon USV-coach Theo van ’t Zand daar wel mee leven. USV startte sterk en kwam in de 8e minuut op voorsprong. Rick Timmerman bediende Ron Meijerink op maat die doelman Thijs Oosterwijk in tweede instantie het nakijken gaf, 0-1. Ook hierna hield USV het initiatief maar gaandeweg de eerste helft trok Lettele onder aanvoering van Jan Willem de Brouwer de wedstrijd naar zich toe.

De defensie van USV had een aantal keren de handen vol om met deze kleine voorsprong de rust in te gaan. Met het nodige kunst- en vliegwerk lukte dat ook.

Na de thee drukten de gastheren het gaspedaal nog eens extra in en het wachten was eigenlijk op de gelijkmaker. Martijn Scheper voorkwam een aantal keren met fabuleuze reddingen een treffer van Lettele maar in de 67e minuut moest ook hij capituleren. De uit Curaçao teruggekeerde Sven Spikker schoot een vrije trap vanaf de rand van het strafschopgebied feilloos binnen, 1-1. Hierna herpakte USV zich enigszins en Ron Meijerink was dicht bij zijn tweede doelpunt. Zijn schot werd op katachtige wijze door Oosterwijk uit de kruising getikt. Lettele perste er nog een slotoffensief uit maar Niek Hamers en routiniers Martijn Verburg en Kay Huzen hielden het hoofd koel. Het bleef dan ook bij 1-1.

Tekst en foto’s: Peter Meijerink

OVC’21-Diepenveen 1-1
0-1 Brouwer
1-1 Daman

In Ommen speelden OVC’21 en Diepenveen met 1-1 gelijk. Beide doelpunten vielen nog voor rust. Nummer vier Diepenveen had bij winst kunnen bijsluiten bij de top van 4H. OVC’21 pakte in ieder geval een punt tegen een hoger geplaatst team, waardoor men uitzicht blijft houden op de grote middenmoot.

Op zondag 14 februari hervat de ploeg van trainer Nico Kats de competitie: Dalfsen-OVC’21.

DAVO-Dalfsen 1-5
0-1 Klarenbeek
1-1 Lieftink
1-2 Van der Vegt
1-3 Pietersma
1-4 Klarenbeek (pen.)
1-5 Pietersma

In Deventer kende DAVO tegen Dalfsen een flitsende opening. Beide ploegen scoorden eenmaal (1-1) in de eerste drie minuten. Dit bleek ook de ruststand. Voor Dalfsen werd het in de tweede helft uiteindelijk een klinkende overwinning. Mede door twee doelpunten van de 18-jarige Robin Pietersma.

Leek de ploeg van trainer Peter Reumer vorige week nog even teruggezet te worden in de titelstrijd, daar is het deze week weer heel anders. Zowel USV als SV Zwolle speelden gelijk, waardoor de Dalfsenaren op één punt van koploper SV Zwolle staan.

Zondag 14 februari speelt Dalfsen thuis tegen OVC’21.

Vijfde klasse A

Geen programma

Vijfde klasse H

Wesepe-Victoria Boys 2-1
1-0 Rouweler
2-0 Rouweler
2-1 Wolbrink

Wesepe deed iets wat deze competitie nog maar één ploeg gelukt was: winnen van koploper Victoria Boys. De Apeldoorners verloren voor de winterstop alleen hun uitduel tegen SP Deventer (2-1). Deze zondag won de ploeg van trainer Bert van Losser met dezelfde cijfers. Na rust scoorde Jarno Rouweler tweemaal (2-0). Victoria Boys kwam tien minuten voor tijd nog terug tot 2-1. De thuisploeg wist echter de overwinning over de streep te trekken.

Door deze verrassende winst heeft Wesepe 19 punten uit 13 duels. Op zondag 21 februari speelt men opnieuw thuis, dan tegen SP Deventer.