Rondje langs de Sallandse velden (27 en 28 februari)

Dit inhaalweekend stonden er met name op zondag vele wedstrijden op het programma. Deze editie van ‘Rondje langs de Sallandse velden’ pakken we het gehele weekend ineen.

Derde Klasse D

Blauw Wit’66-Lemele 2-0
1-0 Bolink
2-0 Meijerink

Lemele lijkt nog een paar zware weken tegemoet te gaan. De promovendus zou zich graag zo snel mogelijk veilig spelen, maar zakt langzaam naar beneden in 3D. Door het verlies van zaterdag in Holten tegen Blauw Wit’66, gaat deze tegenstander over de ploeg van trainer Klaas Mijnheer. De Lemelers staan nog twee punten voor op de nummer elf (nacompetitie) RKSV.

In Holten vielen deze zaterdag de goals voor rust. Bolink (1-0) en de koppende Meijerink (2-0) brachten de eindstand op het bord.

Programma komende zaterdag: Zelos-Lemele

Foto’s: Ina Boezelman

Hoofdklasse C

Rohda Raalte-Rigtersbleek 1-1
0-1 Verschoor
1-1 De Visscher

In eigen huis ontving Rohda Raalte hekkensluiter Rigtersbleek voor een degradatiekraker. De ploeg uit Enschede kwam binnen tien minuten op voorsprong uit een counter (0-1). In het duel vielen vele kansen te noteren. Voor rust zette Jeffrey de Visscher, gelukkig voor de rood-gelen, de stand nog weer gelijk (1-1) met een geplaatst schot. Ook in de tweede helft ging het over en weer, qua kansen. Rohda-doelman Veldwachter werd flink aan het werk gezet, maar toonde zijn kwaliteiten.

Vlak voor tijd had Lars van Schooten nog de kans de winnende te maken. Zijn inzet ging echter net naast. Door het gelijkspel blijft Rohda op nacompetitie-plaats elf staan. Nummer tien Dieze West staat met een wedstrijd meer op twee punten afstand.

Programma komende zondag: Rohda Raalte-Silvolde.

rohda rigtersbleek feb 2016

Foto: Twitter @rohdaraalte

Eerste klasse E

Heino-Tubantia 0-0

De Overijsselse derby tussen Heino en Tubantia eindigde doelpuntloos. Beide ploegen hadden mondjesmaat kansen. Promovendus en nummer vier Tubantia kwam na een uur spelen met tien spelers te staan toen aanvaller Degenaar direct rood ontving. Heino dacht vanuit dit overtal te kunnen toeslaan, ware het niet dat verdediger Nijensteen snel daarop zijn tweede gele kaart kreeg en ook kon inrukken. Met een overwicht in balbezit wist de ploeg uit Hengelo niet het verschil te maken.

Heino sprokkelde op deze manier een puntje en staat inmiddels op 19 punten uit 15 duels. Opvallend was dat dit het eerste gelijkspel van de competitie was voor de ploeg van trainer Michel Steggink.

Programma komende zondag: WSV-Heino.

Derde klasse B

Colmschate’33-Lemelerveld 2-0
1-0 Van ’t Hof
2-0 Janssen

Lemelerveld verloor van koploper Colmschate’33 met 2-0. Twee goals evenredig verdeeld over beide helften. Topscoorder Jarmo van ’t Hof schoot in de eerste helft een vrije trap achter Lemelerveld-goalie Ramaker (1-0). Janssen wist na rust de 2-0 op het scorebord te koppen. Door het verlies blijven de oranje-witten op een zorgelijke tiende plaats staan. Nacompetitie-plek (11e plaats) is twee punten verwijderd.

Epe-Heeten 3-2
1-0 Logen
1-1 S. van Dartel
2-1 Logen
3-1 Logen
3-2 Brinkhof

Net als Lemelerveld bevindt ook Heeten zich in de onderste regionen van 3B. Zondag moest men op bezoek bij nummer vier Epe. De ploeg van trainer Alex Booij verweerde zich kranig maar stond aan het einde van de wedstrijd weer met lege handen. Koen Logen was met drie goals de grote plaag voor de Heetenaren. Na een 1-1 ruststand besliste hij het duel in de tweede helft. Niek Brinkhof scoorde in de slotsecondes nog de 3-2.

Door het blijft Heeten op een twaalfde plaats met 12 punten uit 15 duels.

Overwetering-Beekbergen 5-1
1-0 E.D. Beekbergen
2-0 Van Bessen
2-1 Weijland (pen.)
3-1 Lucassen
4-1 Özkök
5-1 Kifeta

Overwetering trakteerde zichzelf deze inhaal-zondag op een lekkere middag. Bij rust was het al 4-1 voor de ploeg uit Olst. In de tweede helft deed de matchwinner van vorige week Mo Kifeta ook nog een duit in het zakje (5-1). Door de winst blijven de groen-gelen in het zicht van de koploper Colmschate’33. Zij staan op drie punten afstand.

Programma komende zondag: Epe-Lemelerveld en Overwetering-Heeten.

Foto’s: Gerrit Krijt

Vierde klasse H

Holten-Broekland 2-1
1-0 Huisman
1-1 Simons
2-1 Huisman

Broekland kwam zondagmiddag na twee minuten al op achterstand in en tegen Holten. De ploeg van trainer Richard van Dellen herpakte zich nog voor rust (goal Simons, 1-1). Na rust wist Jaap Huisman namens de thuisploeg het ‘duel der middenmoters’ echter te beslissen.

Lettele-SV Zwolle 0-1
0-1 Hultink

In een matig duel wist koploper SV Zwolle met de winst aan de haal te gaan. Na ruim een uur spelen schoot Koen Hultink van afstand raak. Hij bezorgde zijn ploeg drie belangrijke punten. Lettele blijft in de middenmoot met 21 punten staan.

Haarle-Balkbrug 3-0
1-0 Westendorp
2-0 Verhoef
3-0 Westendorp (pen.)

Haarle had met hekkensluiter Balkbrug een relatief makkelijke middag in te halen. Na een 1-0 ruststand (kopbal Westendorp), wisten net na rust Kay Verhoef en opnieuw Westendorp (penalty, na een uur spelen) voor een ruime winst te zorgen: 3-0. Opvallend was dat aanvaller Westendorp vandaag zijn 100e goal namens de rood-witten wist te scoren!

Dalfsen-OVC’21 2-2
1-0 Kamphuis
1-1 Herbrink
2-1 Hultink
2-2 Van ’t Zand

OVC’21 behaalde in en tegen Dalfsen een verdienstelijk punt. Dalfsen, dat door het gelijkspel drie punten achter raakt op koploper SV Zwolle, kwam tweemaal op voorsprong. Na de 2-1 van Remco Hultink tien minuten na rust, leek de winst lange tijd binnen. Kay van ’t Zand wist echter twee minuten voor tijd nog een puntje te redden voor de Ommenaren.

Foto’s: Kristian Giesen

Programma komende zondag: Diepenveen-Broekland, Dalfsen-FC RDC, OVC’21-Haarle, De Gazelle-Lettele en USV-Holten.

Vijfde klasse A

SDOL-Raalte 0-0

Onder een prachtig lentezonnetje in Luttenberg wisten SDOL en Raalte deze middag niet tot scoren te komen. Met name voor de Raaltenaren is dit gelijke spel teleurstellend. De ploeg van trainer Jan Plagman eindigde het duel ook nog eens met tien spelers. Kaplan kreeg de rode kaart tien minuten voor tijd (natrappen). Bij winst was namelijk de top-3 voor de blauw-witten weer in beeld gekomen. Nu is de afstand tot nummer drie Zenderen Vooruit zeven punten geworden. SDOL pakte deze middag zijn tiende punt van het seizoen.

 

Foto: Twitter @svraalte /Miranda Veldkamp

Nieuw Heeten-Zenderen Vooruit 1-2
0-1 Besselink
0-2 Van Os
1-2 Schutte

Nieuw Heeten verloor zondag in eigen huis van nummer drie Zenderen Vooruit (1-2). Na tien minuten spelen leidden de Tukkers al met 0-2. Jort Schutte deed voor rust nog iets terug (1-2). Gescoord werd er in de tweede helft helaas niet meer voor de ploeg van trainer Harold Sneller.

De zwart-witten blijven in 5A in de middenmoot op 22 punten staan.

Programma komende zondag: Nieuw Heeten-Raalte, SDOL-Hoonhorst en Vilsteren-Mariënheem.

Vijfde klasse H

Wissel-Wesepe 4-1
1-0 Smid
2-0 Smid
3-0 E.D. Wesepe
4-0 Lagerweij
4-1 Rouweler

Wesepe verloor bij koploper Wissel met een ruim verschil. Ondanks een 1-0 ruststand liep de thuisploeg in de tweede helft nog flink uit. Voor Wesepe redde Jarno Rouweler in de slotsecondes nog de eer (4-1). De ploeg van trainer Bert van Losser blijft ondanks het verlies op een zesde plaats staan in 5H met 19 punten uit 15 duels.

Reactie van Wesepe-trainer Van Losser gemaakt door AirplaySport.

Programma komende zondag: Cupa/Wilp-Wesepe.