Rondje langs de Sallandse velden: zondag 27 september

Een overzicht van de wedstrijden van zondag 27 september. Zo won Raalte met 4-2 van SDOL en is men al zeven wedstrijden dit seizoen ongeslagen. Koploper in 4H Dalfsen verloor verrassend tegen tien spelers van OVC’21 (3-2).

Hoofdklasse C

MSC-Rohda Raalte 6-2
1-0 Lopes Macedo
1-1 Gwedelidze
2-1 Huiskes
3-1 Bakker
4-1 Bakker
5-1 Huiskes
6-1 Huiskes
6-2 Gwedelidze

Rohda Raalte verloor zondagmiddag met ruime cijfers in Meppel (6-2). Na de 1-0 van de thuisploeg, halverwege de eerste helft, wist Gwedelidze nog de gelijkmaker te maken (1-1). In de fase tot aan de rust ging het daarna volledig mis. Door treffers van Huiskes tweemaal Bakker werd de Raalter defensie blootgelegd (4-1). Na rust was er weinig beterschap aan Rohda-zijde. Huiskes scoorde een kwartier voor tijd een intikker (5-1) en scoorde niet veel later met het hoofd ook de 6-1. Gwedelidze scoorde vlak voor tijd nog de tweede van de middag (6-2) in een zeer teleurstellende wedstrijd voor de rood-gelen.

Eerste klasse E

Tubantia-Heino 2-1
1-0 Degenaar
2-0 Stuut
2-1 Smeenk

Heino verloor in Hengelo en dat had men aan een slechte start te danken. Na zeven minuten stond er een 2-0 stand op het bord. Op het vernieuwde complex van Tubantia herpakten de mannen van trainer Michel Steggink zich voor rust langzamerhand. Toen in de tweede helft spits Hidde Smeenk met een ‘zwabberende’ vrije trap de 2-1 maakte was er voldoende tijd en gelegenheid nog op 2-2 te komen. Kansen voor Smeenk en Wilco Gerritsen gingen echter niet over de doellijn bij Tubantia. Gezegd moet worden dat de thuisploeg gevaarlijk bleef via de counter.

Tweede klasse J

Luctor et Emergo-Wijhe’92 2-1
1-0 Spin
2-0 Bolkesteyn
2-1 Kramer

Wijhe’92 wacht nog steeds op de eerste overwinning van het seizoen. In Almelo verloor de ploeg van trainer Peter Jansen zondag van Luctor et Emergo met een minimaal verschil. Bij rust was het 0-0. Kramer had namens de Wijhenaren de score nog wel kunnen openen toen hij alleen opdook voor de keeper van het vorig seizoen gedegradeerde Luctor. Na tien minuten in de tweede helft scoorde de thuisploeg echter als eerste. Spin was attent in de rebound (1-0). Niet veel later was het Bolkesteyn met de 2-0. Kramer bracht zijn ploeg nog even terug in de wedstrijd, maar het bleek niet genoeg (2-1). De rood-witten staan op een twaalfde plaats met twee punten.

Derde klasse B

Beekbergen-Overwetering 2-2
0-1 Loukili
1-1 Weijland
1-2 De Haas
2-2 Weijland (pen.)

In Beekbergen werden alle doelpunten na rust gemaakt. De ploeg van trainer Robert Slinkman kwam tweemaal op voorsprong, maar kon dit even zo zaak niet vasthouden. Tien minuten na rust wist Koukili de ploeg uit Olst op voorsprong te zetten (0-1). Weijland maakt namens de thuisploeg vrijwel direct daarna alweer gelijk (1-1). Hetzelfde gebeurde Bram de Haas. Na zijn treffer (1-2) kreeg Beekbergen snel een strafschop waardoor de eindstand werd bepaald (2-2).

Foto’s: Gerrit Krijt

Lemelerveld-ZVV’56 0-3
0-1 Ter Weeme
0-2 Florentinus
0-3 Florentinus

Lemelerveld wist ook zijn vierde duel in derde klasse dit seizoen niet te winnen. Tegen het Apeldoornse ZVV’56 werd met 0-3 verloren. Een stand die bij rust al werd bereikt. Nadat beide ploegen de paal raakten in het eerste kwartier, scoorden Ter Weeme uit een corner en Florentinus (2x) er rustig op los. Ondanks dat de thuisploeg de tweede helft nog wel aandrong werd er niet meer gescoord. De ploeg van Edwin Duim heeft op dit moment één punt verzameld en staat voorlaatste.

Foto’s: Martin Zwakenberg

Heeten-Epe 1-3
0-1 Logen
0-2 Calkhoven
0-3 Heukels
1-3 Tepperik

In het thuisduel tegen Epe wist de thuisploeg in de eerste helft geen enkel gevaar te stichten voor het Epese doel. De bezoekers, die bovenin 3B meedraaien, wisten op hun beurt voldoende actie voor doel van Heeten-doelman Linthorst te veroorzaken. Na een halfuur spelen kon Logen simpel 0-1 maken. Nog voor rust werd het 0-2 toen Calkhoven kon binnenkoppen. Ondanks dat Heeten de tweede helft beterschap toonde, was het Epe met de 0-3: Heukels. Vlak voor tijd maakte aanvoerder Laurens Tepperik nog de eretreffer met het hoofd (1-3).

Vierde klasse H

Lettele-Balkbrug 3-1
1-0 Beltman
1-1 Zwiers
2-1 Beltman
3-1 Huijsmans

In Lettele valt er zeer weinig aan te merken op de seizoenstart. Als promovendus is men alweer vier duels ongeslagen. De ploeg van trainer Paul Roskam won met 3-1 deze zondagmiddag thuis van Balkbrug. Na een 0-0 ruststand werd er na rust volop gescoord. Na de openingstreffer van Beltman kwamen de Balkbrugers nog wel terug tot (1-1). Andermaal Beltman en een prachtige goal van Huijsmans brachten echter de beslissing. Lettele heeft na vier duels acht punten.

Broekland-USV 1-1
1-0 Simons
1-1 Kooiker

Op basis van het vertoonde spel verdiende de wedstrijd Broekland-USV geen winnaar. Op de 1-1 eindstand valt dan ook weinig af te dingen, maar misschien wel het moment waarop de gelijkmaker viel. Onder prima weersomstandigheden op sportpark ‘t Horsthuis speelde de eerste helft zich voornamelijk op het middenveld af. Beide defensies gaven weinig weg en maar spaarzaam werden de keepers getest. Doelman Jaron Hegeman moest nog het meest handelend optreden toen Leon Kooiker, na een assist van Rick Timmerman, vrij voor zijn doel verscheen. Met een prima ingreep voorkwam hij een vroege achterstand voor Broekland.

In de 56e minuut kwam de thuisploeg op voorsprong. Na een onnodige vrije trap, die met kunst- en vliegwerk uit het doelgebied van USV werd gewerkt, werd een foutieve uitgooi van sluitpost Martijn Scheper slim afgestraft door Ruben Simons, 1-0. Het team van coach Theo van ‘t Zand moest hierna alle schroom van zich afgooien en op jacht naar de gelijkmaker. Die kwam er uiteindelijk ver in blessuretijd. Een vrije trap van Niek Ekkelenkamp werd in een scrimmage in het strafschopgebied van Broekland door Leon Kooiker keurig binnen geschoten; 1-1.

Foto’s: Peter Meijerink

Haarle-De Gazelle 0-0

Haarle en De Gazelle kwamen deze middag niet tot scoren. Met name in de tweede helft liet de thuisploeg na zichzelf te belonen. Haarle heeft door het gelijkspel zeven punten verzameld. De Deventenaren hebben er twee minder.

OVC’21-Dalfsen 3-2
0-1 Kamphuis
0-2 Kamphuis
1-2 Zandman
2-2 Zandman
3-2 Daman

In Ommen ging koploper Dalfsen in de eerste helft verder waarmee men vorige wedstrijd was geëindigd: Jeroen Kamphuis in stelling brengen. De behendige aanvaller maakte in het uitduel tegen OVC’21 twee doelpunten, waarmee men comfortabel de rust opzocht (0-2). Na rust ging het echter helemaal mis voor de ploeg van trainer Peter Reumer. Eerst maakte Nick Zandman 1-2, maar kreeg OVC’21 de rode kaart. Toch wist de ploeg van trainer Nico Kats, opnieuw via Zandman de 2-2 te maken. De verrassing werd compleet toen Daman de 3-2 kort voor tijd inkopte.

Vijfde klasse A

Raalte-SDOL 4-2
1-0 Van Tolij
1-1 Alferink
2-1 Huis in ’t Veld
2-2 Hobert
3-2 Van Tolij
4-2 Van Tolij

Raalte beleeft mooie tijden. De ploeg van trainer Jan Plagman won zijn vierde competitieduel op rij en is (inclusief drie bekerwedstrijden) al zeven duels ongeslagen dit seizoen. Raalte-spits Nick van Tolij scoorde snel in de wedstrijd met het hoofd (1-0). Na een halfuur maakte Alferink de gelijkmaker (1-1). Na een prima actie van Joeri Brouwer was het snel weer 2-1. Richard Huis in ’t Veld was de afmaker. Toen Daan Hobert 2-2 maakte leek dit de ruststand. Van Tolij was echter goed in vorm en kopte voor de thee opnieuw raak (3-2). Helemaal aan het einde van het duel maakte Van Tolij zijn derde treffer van de middag (4-2) en blijft Raalte samen met Ulu Spor de trotse koploper in 5A.

Foto’s: Miranda Veldkamp

Zenderen Vooruit-Nieuw Heeten 1-1
1-0 Hollebroek
1-1 Schutte

In het Twentse Zenderen wist Nieuw Heeten een puntje te behalen. Beide doelpunten vielen de laatste tien minuten van de officiële speeltijd. Hollebroek scoorde namens de thuisploeg met een geplaatst schot in de verre hoek (1-0). Jort Schutte kon echter nog voor een puntendeling zorgen toen de Zenderen-doelman de bal in eerste instantie niet kon klemmen (1-1).

Langeveen-Vilsteren 5-1

Vilsteren kon in Langeveen zondagmiddag geen vuist maken. De thuisploeg wist door goals van Heveling (2x), Waaijer, Leus en Schröder makkelijk naar de winst te gaan.

Mariënheem-Sportlust Vroomshoop 1-5
0-1 Hankamp
0-2 Thomas Spoor
0-3 Tim Spoor
0-4 Tim Spoor
0-5 Klunder
1-5 Bloeme

Het blijft slecht gaan met Mariënheem. Na de bijna promotie van vorig seizoen staat de ploeg van trainer Sander Brinkman met nul punten onderaan in 5A. Thuis tegen Sportlust Vroomshoop werd met 1-5 verloren. Bij rust was het al 0-4 door onder andere twee goals van Tim Spoor. Na rust redde aanvoerder Randy Bloeme bij een 0-5 stand nog de eer (1-5).

Hoonhorst-Bornerbroek 1-0
1-0 Klein Herenbrink

Na een 0-0 ruststand werd Sten Klein Herenbrink na een uur spelen de matchwinner op Sportpark De Potkamp. Hij maakte de enige treffer van de middag (1-0). Door de winst blijft de ploeg van trainer Bert Spies aan (9 punten) in de top van 5A.

Vijfde klasse H

Wesepe was vrij

Foto: Martin Zwakenberg