Rondje langs de Sallandse velden: zondag 25 oktober

Ook in het beker- inhaalweekend maken we een rondje langs de velden in Salland. Een overzicht van de wedstrijden van zondag 25 oktober.

Vijfde Klasse A

Langeveen-Mariënheem 2-0
1-0 Snijders
2-0 Schröder

Mariënheem kon zondagmiddag het vorige week afgelaste duel in en tegen Langeveen inhalen. Nadat de eerste vier wedstrijden dit seizoen werden verloren door de ploeg van trainer Sander Brinkman, won men de twee duels daarna. Zondag ging het in Langeveen weer ‘fout’. De thuisploeg die vorig seizoen nog als elfde eindigden in 5A presteert dit seizoen uitstekend met 12 punten uit 6 duels.

De inhaalzondag kwam daar voor Langeveen nog eens drie punten bij. Na een 0-0 ruststand waren het Snijders (1-0) en Schröder (2-0) die voor de overwinning zorgden. Ondanks dat Mariënheem een veldoverwicht had en zelfs een strafschop had kunnen krijgen, kwam de thuisploeg het laatste gedeelte van de wedstrijd beter aan ‘zet’ en maakte wél de goals.

1e ronde KNVB beker Oost

USV-Vaassen 4-0
1-0 Ekkelenkamp
2-0 Hamers
3-0 Meijerink
4-0 Meijerink

USV heeft de laatste weken de smaak flink te pakken. Na drie competitieoverwinningen op rij werd 3e-klasser Vaassen op sportpark Hulsterlanden met 4-0 geklopt. En aan die uitslag viel niets af te dingen.

De blauwwitten startten ijzersterk en kwamen in de 8e minuut al op voorsprong. Linkervleugelverdediger Niek Ekkelenkamp verraste doelman Leroy Veldhuis in de korte hoek met een prima treffer, 1-0. Het technisch vaardige Vaassen moest hierna het initiatief nemen en verscheen een aantal keren gevaarlijk voor het doel van Martijn Scheper. De jonge doelman gaf echter geen krimp en met een paar uitstekende reddingen hield hij de ploeg van coach Theo van ’t Zand op de been.

Pal na rust stond de 2-0 al op het scorebord. In de kluts voor het Vaassense doel schoot Niek Hamers uitstekend binnen. De mentale tik aan Vaassen was hiermee uitgedeeld en USV kon naar hartenlust haar aanvallende aspiraties uitleven. Dat leverde nog geen tien minuten later het derde doelpunt voor de Nieuwleusenaren op. Ron Meijerink was zijn directe tegenstander de baas en zette Leon Kooiker vrij voor het doel van Vaassen. Die wist met dit buitenkansje wel raad, 3-0.

In de 68e minuut werd het zelfs 4-0 toen Meijerink via een verdediger van Vaassen de 4-0 binnen schoof. De score had in de slotfase nog verder op kunnen lopen als de USV’ers iets scherper met de kansen waren omgesprongen.

Tekst en foto’s: Peter Meijerink

Haarle-Schalkhaar 1-4
0-1 Roetert
0-2 Bruins
0-3 Bootsvelt
0-4 Roetert
1-4 Zwijnenberg (pen)

In het bekerduel tussen tweedeklasser Schalkhaar en vierdeklasser Haarle was het kwaliteitsverschil snel duidelijk. Nog voor rust was het al 0-3 voor de wit-zwarten. Na rust maakte Schalkhaar nog de 0-4 waarna Arnon Zwijnenberg de eer nog kon redden vlak voor tijd (1-4) vanaf elf meter.


Schalkhaar 2-Rohda 2-5
0-1 Gwedelidze
0-2 Zwikker
1-2 (?)
1-3 Stel
1-4 Keilholtz
1-5 De Visscher
2-5 (?)

Rohda Raalte reisde voor het 1e ronde bekerduel af naar tegenstander die bij Rohda Raalte 2 in de competitie zit: Schalkhaar 2. Twee weken eerder won Rohda Raalte 2 in de competitie van Schalkhaar 2 met 2-0. De ploeg van Martin Drent kreeg deze zondagmiddag een opdracht die lastig was, aangezien men het, qua score, nooit tot tevredenheid kon doen.

De hoofdmacht van de rood-gelen won uiteindelijk met 2-5. Na een 1-2 ruststand, bleef het nog even spannend. In de slotfase van het duel krikten Stel, Keilholtz en De Visser de score op naar 1-5. De thuisploeg maakte er vijf minuten voor tijd nog een dragelijke score van: 2-5.