Rondje langs de Sallandse velden: zondag 24 januari

Behoorlijk veel duels werden afgelast deze zondag. In onderstaand overzicht vinden we terug dat Wijhe’92, Heeten, Broekland, OVC’21 en Dalfsen wel in actie kwamen. Geen van al deze ploegen, die wij volgen, wist tot winst te komen.

 

Hoofdklasse C

Rohda Raalte-Rigtersbleek AFGELAST

Eerste klasse E

Heino was vrij

Tweede klasse J

Wijhe’92-AZC 1-3
0-1 Galdermans
0-2 Buurmeijer
1-2 Platenkamp
1-3 Havenaar

In Wijhe weten ze dat de klus om degradatie te voorkomen een loodzware zal worden in de tweede seizoenshelft. Een goede start in het eerste duel na de winterstop zou zeer welkom zijn. Echter werd zondag met 1-3 verloren in eigen huis van AZC uit Zutphen.

De thuisploeg kwam snel op een 0-2 achterstand. Paco Platenkamp wist echter na een halfuur spelen de spanning terug te brengen (1-2). Overigens werd bij zowel de Wijhese als een Zutphense treffer het vlagsignaal van de grensrechter genegeerd door de scheidsrechter.

Na een rode kaart voor Wijhenaar Dokman leek het gedaan met het verzet van de thuisploeg in de tweede helft. De ploeg van trainer Peter Jansen had zeker recht op een punt, maar zag dat Remy Havenaar tien minuten voor tijd nog 1-3 maakte.

Komende zondag speelt Wijhe’92 uit tegen DSVD.

Beluister ook de reactie van Wijhe’92-trainer Peter Jansen gemaakt door AirplaySport.

Foto’s: Ineke van Wijhe

Derde klasse B

ZVV’56-Overwetering AFGELAST

Colmschate’33-Lemelerveld AFGELAST

Warnsveldse Boys-Heeten 2-0
1-0 Elsman
2-0 Spijkers

In Warnsveld had Heeten-coach Alex Booij zijn contractverlenging graag gevierd met minimaal een punt. Tegen middemoter Warnsveldse Boys leek het in de eerste helft ook die kant op te gaan (0-0). Na rust scoorde de thuisploeg echter aan het begin en aan het einde van deze speelhelft. Heeten werd daardoor met een 2-0 nederlaag huiswaarts gestuurd.

In 3B blijft Heeten daardoor op 12 punten staan. Men staat op een 11e (nacompetitie)plaats en speelt komende zondag thuis tegen nummer drie Robur et Velocitas.

Vierde klasse H

SV Zwolle-Broekland 2-0
1-0 Eikelboom
2-0 Maat

Broekland kon lang ‘meekomen’ met nummer twee SV Zwolle. Echter stond de ploeg van trainer Richard van Dellen na negentig minuten tegen een 2-0 stand aan te kijken. In het laatste gedeelte van de wedstrijd scoorden Eikelboom en Maat voor de Zwollenaren die daarmee de koppositie overnemen in 4H.

Door de nederlaag blijft Broekland op 15 punten staan en kijkt men, ondanks een goede start, steeds verder naar beneden. Komende zondag komt hekkensluiter Balkbrug op bezoek.

USV-Haarle AFGELAST

ABS-OVC’21 2-2
0-1 Zandman
1-1 Bos
2-1 Ten Dam
2-2 Daman (pen.)

In Bathmen een treffen tussen twee ploegen die weg willen komen uit de gevarenzone in 4H. De ploegen bleken echter in evenwicht. Na een 0-1 ruststand boog ABS de stand in de tweede helft naar een 2-1 voorsprong. De ploeg van trainer Nico Kats wist via een benutte strafschop van Koen Daman nog een belangrijk punt mee te nemen (2-2). De treffer van Daman kwam in de voorlaatste minuut.

Komende zondag speelt OVC’21 thuis tegen Diepenveen.

Lettele-Holten AFGELAST

Diepenveen-Dalfsen 3-0
1-0 Mooren
2-0 Brouwer
3-0 De Rooij

Dalfsen had zondag in Diepenveen weinig te vertellen. De ploeg van trainer Peter Reumer strijdt mee om het kampioenschap in 4H, maar ziet nu ook Diepenveen als nummer vier naderen. Na een snelle goal van Mooren (1-0), was het na een halfuur spelen 2-0. Brouwer benutte de rebound uit een strafschop die werd veroorzaakt en gestopt door Dalfsen-doelman Nijenhuis.

Na rust besliste Gijs de Rooij het duel tien minuten voor tijd (3-0). Dalfsen doet een stapje terug in de titelrace en heeft met 24 punten drie punten achterstand op koploper SV Zwolle.

Komende zondag speelt men in Deventer tegen DAVO.

Vijfde klasse A

Geen programma

Vijfde klasse H

Wissel-Wesepe AFGELAST