Rondje langs de Sallandse velden: zondag 22 november

Zondag 22 november stonden er vier inhaalduels op het programma. Eentje ervan werd de dag ervoor al afgelast: Balkbrug-Dalfsen. De overige drie wedstrijden gingen gelukkig wel door. Zo was er bij Haarle tegen OVC’21 een hattrick voor Haarle-aanvaller Westendorp. Kortom, tijd voor een rondje langs de velden in Salland!

Vierde klasse H

Haarle-OVC’21 3-2
1-0 Westendorp
1-1 Zandman
1-2 Daman (pen)
2-2 Westendorp
3-2 Westendorp

Haarle boekte deze regenachtige zondag een benauwde, maar belangrijke overwinning op OVC’21. Door de winst kruipen de rood-witten weg uit de onderste regionen in 4H. Daar waar Haarle wegloopt, blijven de Ommenaren staan in de ‘gevarenzone’. Het duel startte met een vroege voorsprong voor de thuisploeg. Een treffer van Erik Westendorp, die er deze middag liefst drie zou maken.

Voor rust draaide OVC’21 de score volledig om. Door Zandman (1-1, lage schuiver) en een benutte penalty van Daman stond het 1-2 tijdens de thee. Westendorp maakte in de tweede helft snel 2-2 en scoorde twee minuten voor tijd (zie filmpje) de winnende treffer (3-2). Volgende week op het programma: Haarle-Balkbrug en OVC’21-Lettele.

 

Balkbrug-Dalfsen AFG

Komende zondag speelt Dalfsen thuis tegen USV.

Lettele-RDC 2-0
1-0 D. Beltman (pen.)
2-0 D. Beltman (pen.)

In Lettele deed de thuisploeg wat het moest doen; winnen van RDC FC. Als promovendus in 4H wil de ploeg van trainer Paul Roskam zo snel mogelijk handhaven, maar misschien lijkt er zelfs nog wel meer in te zitten. Door de winst op de nummer twaalf stijgen de blauw-witten naar de derde plaats. Het duel werd beslist door twee benutte strafschoppen in de eerste helft van Dave Beltman.

Volgende week zondag speelt Lettele uit tegen OVC’21.

Vijfde klasse A

Manderveen-Mariënheem 0-3
0-1 Bloeme
0-2 Vloedgraven
0-3 Kemper

Uit tegen de nummer laatst met nog maar één behaald punt moest Mariënheem winnen om het seizoen weer enigszins kleur te geven. De ploeg van scheidend trainer Sander Brinkman had tot vandaag nog maar 7 punten uit 9 duels. Met een 0-3 overwinning kwamen er gelukkig weer drie punten bij, waardoor men een sprongetje maakt van de tiende naar de achtste plaats. In Manderveen scoorde Bloeme voor rust en maakten Vloedgraven en Kemper de score na rust een stuk aangenamer (0-3).

Mariënheem speelt komende zondag thuis tegen Hoonhorst.